Google Pixel 6a: alles wat we tot nu toe weten

0
153
OnLeaks, 91Mobiles

Als je het soort persoon bent dat wacht op de meer betaalbare releases van de Pixel A-serie van Google, wordt het tijd om hyped te worden voor de aankomende Pixel 6a. Lekken en geruchten suggereren dat dit apparaat de budgettelefoonruimte zal domineren, met slechts een paar kleine downgrades om een ​​prijs van minder dan $ 550 te bereiken. Dit is alles wat we tot nu toe weten over de Pixel 6a.

Inhoudsopgave

< p>Grote details: releasedatum en prijzen
Het ontwerp: het is een kleinere Pixel 6
Spec Talk: Gimmie That Tensor-chip!
De camera's: een “downgrade”

Grote details: releasedatum en prijzen

In 2020 stelde Google de release van zijn Pixel 4a uit van de verwachte releasedatum in mei tot augustus. De Pixel 5a kwam uit in augustus 2021 en daarom verwachten we natuurlijk dat Google deze trend voortzet met de Pixel 6a.

Maar releasedatums zijn moeilijk te voorspellen. Google zou kunnen streven naar een eerdere Pixel 6a-release als het bijvoorbeeld met succes door het wereldwijde chiptekort kan navigeren. Als je dit doet, kun je profiteren van alle Pixel 6-hype, maar aan de andere kant kan een vroege release de verkoop van Pixel 6 kannibaliseren.

We hebben geen Pixel 6a-lekken gezien met betrekking tot prijsstelling, maar zelfs als deze lekken zouden bestaan, zouden ze waarschijnlijk niet erg betrouwbaar zijn. De release van Pixel 6a is waarschijnlijk nog ver weg, en in het verleden waren de prijzen van de Pixel A-serie vrij sporadisch. De Pixel 3a was $ 400, de Pixel 4a had een prijs van $ 350 en de Pixel 5a kostte $ 450 op het moment van release.

Dat gezegd hebbende, de Pixel 6a zal waarschijnlijk in het bereik van $ 400 tot $ 500 vallen . Google lanceerde de Pixel 6 voor $ 600 (dat is $ 100 minder dan de Pixel 5), voor het geval je je afvraagt.

De Ontwerp: het is een kleinere Pixel 6

De leakers bij 91Mobiles hebben onlangs een aantal Pixel 6a CAD-bestanden in handen gekregen en tot onze verbazing ziet de telefoon er bijna identiek uit als een Pixel 6. Hij heeft hetzelfde “vizier” camerastrip, in-display vingerafdruklezer en helaas een ernstig gebrek aan koptelefoonaansluiting. De Pixel 6a zou ook een two-tone design kunnen gebruiken, al is dit onmogelijk vast te stellen met CAD-bestanden.

Dat gezegd hebbende, heeft de Pixel 6a waarschijnlijk een 6,2-inch scherm, dat iets kleiner is dan het 6,4-inch scherm van de Pixel 6. We verwachten dat Google een 1080p OLED-paneel gebruikt voor de Pixel 6a, maar de telefoon zal waarschijnlijk geen hoge verversingssnelheid hebben. (Dit is natuurlijk slechts speculatie.)

Verschillende concepten die de Pixel 6a in dit artikel weergeeft, zijn gebaseerd op de CAD-bestanden die zijn ontdekt door 91Mobiles, en ze zien er behoorlijk officieel uit! Maar het is belangrijk om te onthouden dat deze conceptweergaven nooit 100% nauwkeurig zijn. Totdat we foto's of reclamemateriaal voor de Pixel 6a zien, kunnen we er niet zeker van zijn hoe het er echt uitziet.

Spec Talk: Gimmie That Tensor Chip!

Google

Zal de Pixel 6a de aangepaste Tensor-chip van Google gebruiken, of zal het een typische Snapdragon-processor gebruiken? Volgens gegevens die zijn ontdekt door 9to5Google, mogen we de Tensor verwachten. Dit is logisch: als Google een Snapdragon-chip gebruikt, ondermijnt dit de mogelijkheden van Tensor en ziet het eruit als een stap terug voor het bedrijf.

GERELATEERDVoor de prijs lijkt de Pixel 6 van Google de beste telefoon (Android of anderszins)

Bovendien bevat de Pixel 6 een heleboel AI-aangedreven softwarefuncties, en Snapdragon-chips besteden gewoon niet zoveel kracht aan machine learning. Als Google zijn exclusieve camerafuncties wil toevoegen aan bijvoorbeeld de Pixel 6a, zal het waarschijnlijk een Tensor-chip moeten gebruiken.

Andere specificaties, zoals RAM en opslag, zijn nog steeds een mysterie. Maar we verwachten dat Google hier wat bezuinigt om de prijs van de Pixel 6a te verlagen. (De Pixel 6 heeft 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte.)

De camera's: een “downgrade”

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Justin Duino

Bijna elke Pixel-telefoon gebruikt dezelfde 12,2 MP Sony IMX363 primaire sensor, maar Google doorbrak deze trend met de 50 MP-lens van de Pixel 6. Helaas voor cameranerds gebruikt de Pixel 6a waarschijnlijk de oude 12,2 MP-sensor, maar het is een waardevolle 'downgrade'. voor een telefoon die minder dan $ 600 kost.

Het 9to5Google APK Insight-team vond verwijzingen naar de 12.2MP-sensor tijdens het doorzoeken van Google Camera-code. Ze ontdekten ook dat de telefoon een 12-megapixel IMX386 ultrabrede camera en een 8-megapixel IMX355 selfie-lens gebruikt. (Historisch gezien leveren deze datamining-inspanningen nauwkeurige resultaten op, hoewel er geen garantie is dat 9to5Google hier gelijk heeft.)

Als de Pixel 6a een 12 MP-hoofdcamera gebruikt, wat waarschijnlijk het geval is, zal nog steeds geweldige foto's maken. De Pixel 5 van vorig jaar gebruikte dezelfde sensor en had op het moment van de release een van de beste smartphonecamera's. Ervan uitgaande dat de Pixel 6a ook een Tensor-chip gebruikt, kan hij betere foto's maken dan de Pixel 5, aangezien veel van de camerasoftware van Google afhankelijk is van machine learning.

We verwachten dat Google de Pixel zal aankondigen 6a medio tot eind 2022, waarschijnlijk in augustus. Het zou een Tensor-chip moeten hebben en een aantal bescheiden downgrades hebben om een ​​prijs van minder dan $ 550 te bereiken. Natuurlijk baseren we deze informatie op lekken en geruchten, dus het kan zijn dat het niet juist is.

Toch zullen we dit artikel blijven updaten met nieuwe informatie die we vinden over de Pixel 6a. Maak een bladwijzer voor deze pagina of word lid van onze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste Pixel 6a-lekken en geruchten.