FHM: “Vi tittar på” om vi ska vaccinera svenska 5-åringar

0
18

Publicerad 25 november 2021 kl 16.48

Inrikes. Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har just godkänt coronavaccinering för barn ända ned till fem års ålder. Folkhälsomyndigheten undersöker nu om sådan barnvaccinering ska införas i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi tittar på det kontinuerligt, säger Sara Byfors, enhetschef vid Folkhälsomyndigheten, till Läkartidningen.

Enligt henne handlar det om att göra en så kallad risk- och nyttovärdering.

– Vad är det för nytta att vaccinera en 6-åring mot covid-19, jämfört med risken för biverkningar? Vi har en pågående dialog med det medicinsk-etiska rådet och barnläkarföreningen om det här. Vi kommer att komma med en rekommendation men vi ser inte att det är någon brådska, fortsätter Sara Byfors.

Israel har redan börjat vaccinera barn ned till fem års ålder, vilket Fria Tider rapporterade om häromdagen.