En lite känd sekt är Sydkoreas senaste Covid-19-utbrott

0
170

Invånare i ett religiöst samfund där många människor hade testat positivt för coronaviruset (COVID-19) anländer för att genomgå koronavirustestet i Cheonan, Sydkorea, den 23 november 2021. (Via Reuters )

En föga känd sekt ledd av en pastor som sticker i ögonen för att läka är i centrum för ett utbrott av covid-19 i Sydkorea, eftersom landet rapporterade ett nytt dagligt rekord på 4 116 fall och kämpar mot en topp i allvarliga fall som anstränger sjukhus.

I en liten lantlig kyrka i en stad med 427 invånare i staden Cheonan, söder om Seoul, hade minst 241 personer med anknytning till det religiösa samfundet testat positivt för coronavirus, sa en stadstjänsteman till Reuters på onsdagen.

& #8220;Vi tror att omfattningen av utbrottet är stor…,” Koreas byrå för sjukdomskontroll och förebyggande (KDCA) sa i ett uttalande. Cirka 90 % av det religiösa samfundet var ovaccinerade och majoriteten var i nära kontakt genom ett gemensamt liv.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Många i församlingen var äldre i 60-årsåldern och uppåt och var ovaccinerade, sa stadens tjänsteman. Bara 17 av de 241 bekräftade fallen hade vaccinerats.

“Jag tror att det är kyrkans regeringsfientliga övertygelse som hindrade de troende från att få vaccinet,” sade tjänstemannen och tillade att staden var låst.

Men KDCA sa att det inte var möjligt att avgöra exakt varför ett så stort antal var ovaccinerade, eftersom äldre och personer med underliggande tillstånd var inte förbjudet från ympning. Kyrkan öppnade i början av 1990-talet och har sedan dess blivit större med egna gemensamma boenden.

En kyrka i ett religiöst samfund där många människor hade testat positivt för coronaviruset (COVID-19) ses i Cheonan, Sydkorea, 23 november 2021. (Reuters) < p>Religionen är inte officiellt registrerad som en sekt, men den rituella handling som pastorn utför är känd som den så kallade “påläggning av händer på ögon”, en praxis att sticka två ögon för att bli av med sekulär lust, Jung youn -seok, sa en chef för sektens informationsresurser till Reuters. “En sådan handling är extremt farlig och icke-biblisk. Det är ett direkt förbud i koreansk kristendom,” sa Jung och tillade att pastorns mamma var en mäktig figur och fördrevs från det kristna samfundet på 1990-talet för att ha utövat identiska ritualer.

Förklarat |Är det säkert att resa under pandemin denna semesterperiod?

Samtal till kyrkan från Reuters gick obesvarade. Utbrottet är en liten del av den nationella totalen, men är ett exempel på ett kluster med hög koncentration av fall. Shincheonji var en kyrka i centrum för den första stora coronaepidemin utanför Kina i början av 2020, med minst 5 227 personer kopplade till dess 310 000 anhängare som smittades efter att ha deltagit i en gudstjänst i staden Daegu.

NÖDSTOPP PLANERA NÄRTANDE

Sydkorea bytte denna månad till ett “liv med covid-19” plan som syftar till att häva stela avståndsregler och slutligen öppna igen efter att ha nått vaccinationsmålen förra månaden.

Sedan dess har det skett en kraftig ökning av fall med ett nytt dagligt register över infektioner på tisdagen. Om man bara tittar på storstadsområdet Seoul är situationen kritisk nog att införa en nödplan när som helst, sa premiärminister Kim Boo-kyum vid ett svarsmöte för covid-19 på onsdagen.

Han uppmanade hälsomyndigheterna att klassificera patienterna i enlighet med detta baserat på symtomens svårighetsgrad och använda sig av självbehandlingsalternativ för milda eller asymtomatiska fall. Mindre än 20 % behandlade sig själva hemma förra veckan, sa Kim.

Koreas byrå för sjukdomskontroll och förebyggande (KDCA) hade sagt att nödplanen kan komma att införas om och när den rikstäckande ICU-bäddkapaciteten överstiger 75 % eller beroende på riskbedömningen som granskar bristande medicinska svar, ökning av antalet äldre patienter och upptag i booster skott. Sjukhus behandlade 586 allvarliga covid-19-patienter vid midnatt på tisdag, och fyllde snabbt upp begränsade sjukhussängar för allvarliga och kritiska fall.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Mer än 85 % av dem var 60 år eller äldre, visade KDCA-data.71 % av ICU-sängarna var fyllda i hela landet och 83,7 % enbart i huvudstaden Seoul och närliggande områden, berättade Son Young-rae, en högre tjänsteman inom hälsoministeriet, till en information, betoning av ministeriets ansträngningar för att säkra fler bäddar med administrativ ordning. Hundratals väntade fortfarande på sina sängar. Trots ökningen av sjukhusvistelser är landets dödlighet fortfarande relativt låg på 0,79%. Sydkorea var ett av de första länderna som registrerade nya fall av coronavirus efter att det uppstod i Kina i slutet av 2019.

Det har sedan dess haft 425 065 infektioner, med 3 363 dödsfall. Landet har helt vaccinerat 79,1 % av sina 52 miljoner människor, medan bara 4,1 % har fått en boosterdos.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.