Delhi Konfidentiellt: Hårda linjer

0
57

Kerala Assembly Speaker MB Rajesh

NÄR KERALA-församlingens talman MB Rajesh nyligen postade på sociala medier ett fotografi av honom med en unionsminister, som var parlamentsledamot under sina tidigare mandatperioder i Lok Sabha, hade han inte förutsett att det skulle kunna göra honom till ett mål för troll. Under sitt besök i Shimla för de presiderande tjänstemännen i hela Indien’ Rajesh fotograferades med unionsminister Anurag Singh Thakur, som talade vid konferensen den sista dagen. Efter att ha återvänt till Kerala lade CPI(M)-ledaren upp fotografiet, med en anteckning om vänskap bortom partigränserna på sin Facebook-sida. Detta provocerade omedelbart troll såväl som en del av CPI(M)-kadren, som kritiserade talmannen. Med många av dem hänvisade till Thakur’s kontroversiella tal under valkampanjen i Delhi, bröt Rajesh sin tystnad och sa att kritiken mot BJP-ledarens hållning var “berättigad och relevant”. Vissa stödde dock Rajesh’s argument att personlig vänskap inte borde ha politiska gränser.

Trending nu

Ett ANTAL BJP-ledare, inklusive seniora ledare, har börjat lägga upp bilder med sina makar på deras bröllopsdagar. Tidigare i veckan postade unionsminister Bhupender Yadav, som annars bara använder sin sociala medieplattform för officiella tillkännagivanden, ett collage av bilder med sin fru på deras 25-åriga bröllopsdag. Två dagar senare publicerade BJP:s generalsekreterare Kailash Vijayvargiya, som var borta i USA, en bild med sin fru på deras 37:e bröllopsdag och sa att det var första gången de inte var tillsammans på sin bröllopsdag. På onsdagen publicerade Delhi BJP:s generalsekreterare Kuljeet Singh Chahal en video med sin fru Dimple och tillkännagav deras 24:e bröllopsdag.

Single Platform 

NATIONAL MISSION for Clean Ganga (NMCG), tillsammans med National Urban Affairs of India (NIUA), kommer gemensamt att lansera regeringens River Cities Alliance i Delhi på torsdag. De två organisationerna har redan samarbetat om vägledningsramar för utveckling av “flodkänsliga städer”, i linje med anvisningar från premiärministern. Tjänstemän säger nu att under genomförandet av en sådan utveckling av flera städer insåg de ett behov av en plattform för kunskapsutbyte, och därmed konceptualiserade alliansen.

📣 Indiska Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Delhi Confidential News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har blivit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd