De beste 55-inch tv's van 2021 voor films, games en meer

0
43
Tero Vesalainen/Shutterstock.com< /figure> Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een 55-inch tv in 2021
De beste 55-inch tv Algemeen: LG C1
Beste 55-inch tv voor budget: Hisense 55U7G
Beste 55-inch gaming-tv: LG G1
Beste 55-inch tv voor films: Sony A90J
Beste 55-inch Roku-tv: TCL 6-serie 55R635
Beste 55-inch led-tv: Samsung QN90A


Fijne vakantie! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar u de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om u te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op uw lijst!

Waar moet je op letten bij een 55-inch tv in 2021

Bij het kiezen van een geschikte 55-inch tv voor in huis, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u de juiste set aanschaft. De eerste is de schermgrootte, omdat het belangrijk is om rekening te houden met de ruimte waarin u de set plaatst. 55-inch tv's zijn een van de meest voorkomende formaten voor woonkamers, dus al onze keuzes hieronder zullen bieden wat je nodig hebt.

Vervolgens moet je beslissen of je wilt kiezen voor een OLED-tv of een lcd-tv met led-achtergrondverlichting (ook wel led-tv genoemd). Dit zijn de twee dominante beeldschermtechnologieën die beschikbaar zijn in moderne tv's, en beide hebben hun voor- en nadelen.

Hoewel OLED-tv's perfecte zwartwaarden en een bijna oneindige contrastverhouding kunnen bieden, zijn ze doorgaans beter geschikt voor donkere kamers vanwege hun relatief lagere helderheid. Aan de andere kant hebben led-tv's een hoge helderheid, waardoor ze schittering kunnen voorkomen, zelfs in een fel verlichte kamer.

LED-tv's kunnen echter geen perfecte zwarttinten produceren en zijn afhankelijk van andere technologieën zoals full-array lokale dimmen (FALD) om te compenseren. En zelfs met FALD kunnen de led-tv's de contrastverhouding of zwartwaarden van een oled-tv niet evenaren.

GERELATEERDOLED versus QLED, en meer: ​​welke tv moet je Kopen?

Ten tweede moet je bedenken wat je in de eerste plaats op je nieuwe tv gaat doen. Als u bijvoorbeeld van plan bent om het voor gaming te gebruiken, wilt u misschien gamingfuncties van de volgende generatie, zoals HDMI 2.1-poorten, ondersteuning voor 4K@120fps en variabele verversingssnelheid (VRR). Aan de andere kant, als je graag veel films kijkt, zou een tv met een goede beeldkwaliteit, HDR-ondersteuning en betere beeldverwerking beter passen bij je behoeften.

Je hebt misschien ook affiniteit naar een bepaald smart-tv-platform. Maar zelfs als je tv-keuze een ander smart-tv-besturingssysteem heeft, kan een streamingapparaat met je favoriete platform helpen.

Dit is echter slechts het topje van de ijsberg die televisie koopt. We raden aan om onze complete gids over het kopen van een nieuwe tv door te nemen voor meer hulp. Laten we nu ingaan op onze aanbevelingen voor 55-inch televisie.

GERELATEERD: Een tv kopen: wat u moet weten

Beste 55-inch tv in het algemeen: LG C1

LG

Pros< /p>

 • ✓ Uitstekende beeldkwaliteit met een bijna oneindige contrastverhouding
 • ✓ Dolby Vision en HDR10-ondersteuning
 • ✓ Ondersteuning voor 4K@120fps-gaming
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten en eARC

Nadelen

 • ✗ OLED-inbrandproblemen
 • ✗ Niet helder genoeg voor zonnige kamers

LG produceert enkele van de meest verbazingwekkende OLED-tv's op de markt, en de C1 behoort tot de absoluut beste. Het heeft vrijwel alles wat je nodig hebt voor een fantastische kijkervaring. Dankzij het OLED-paneel biedt de LG C1 een bijna oneindige contrastverhouding en diepe zwartwaarden. Dit helpt om kleuren op het scherm te laten knallen en levendig te laten aanvoelen.

Hoewel OLED-panelen niet de helderste zijn, wordt de LG C1 helder genoeg om de HDR-inhoud te rechtvaardigen. En aangezien het bedrijf ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG heeft toegevoegd, kun je genieten van HDR-content van een breed scala aan bronnen.

De C1 ziet er ook fantastisch uit, of je hem nu ophangt aan een muur of zet het in een uitgaanscentrum. De bouwkwaliteit is uitstekend en de televisie voelt stevig aan.

GERELATEERD OLED-scherm inbranden: hoe bezorgd moet u zijn?

LG is een van de weinige tv-fabrikanten die all-in gaat op HDMI 2.1. Zoals de meeste nieuwere premium-tv's van het bedrijf, zijn alle vier de HDMI-poorten op de C1 HDMI 2.1. Dit, in combinatie met de verversingssnelheid van 120 Hz van het paneel, geeft je toegang tot 4K-gaming met 120 fps, een van de hoogtepunten van de nieuwste gameconsoles van Microsoft en Sony.

Je krijgt ook ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM) in andere gamefuncties. Daarnaast heeft de LG televisie een geweldige responstijd en een zeer lage input lag.

Helaas is de LG C1 niet perfect. Hoewel de televisie uitstekend geschikt is voor het kijken in donkere kamers, kan de relatief lagere helderheid de kijkervaring in lichte en zonnige kamers belemmeren. Het OLED-paneel is ook vatbaar voor inbranden, wat de juiste zorg vereist om ervoor te zorgen dat de set lang meegaat.

Beste 55-inch tv in het algemeen

LG C1

LG C1 is een 4K OLED-tv die een fantastische beeldkwaliteit biedt met perfecte zwarttinten. Bovendien draait het op webOS en bevat het apps voor alle populaire streamingdiensten.

Amazon

$1281,99
$1499.99 Bespaar 15%

Beste 55-inch budget-tv: Hisense 55U7G

Hisense

Pros

 • ✓ Fantastische contrastverhouding en diepe zwartwaarden
 • ✓ Geweldige prijs-kwaliteitverhouding
 • ✓ Ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en Dolby Vision
 • ✓ 4K@120fps gaming-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Slechte kijkhoeken
 • ✗ Stotter bij langzame panning-opnamen

Hisense is naar voren gekomen als een belangrijke speler in het budgettelevisiesegment door enkele van de beste prijs-kwaliteitverhouding en 4K-tv's te produceren. De U7G, die deel uitmaakt van de ULED-reeks van het bedrijf, is onze keuze voor de beste 55-inch budget-tv die nu te koop is. Of je nu graag films kijkt, sport of games speelt, de U7G blinkt in alles uit, ondanks dat hij ongeveer $ 700 kost.

Het is een 4K LED-tv en beschikt over quantum dot-technologie om levensechte kleuren en een breed kleurengamma te bieden. Het maakt ook gebruik van een Vertical Alignment (VA) weergavepaneel, dus de oorspronkelijke contrastverhouding van de televisie is uitstekend, maar heeft last van slechte kijkhoeken. Er is ook full-array local dimming (FALD) aanwezig dat het contrast en de zwartwaarden verbetert.

De televisie bevat onder andere ondersteuning voor HDR10, HDR10+, Dolby Vision en HLG, 8217;zal van vrijwel alle HDR-content kunnen genieten.

Wat het smart TV-platform betreft, gebruikt Hisense Android TV op de U7G. Het biedt toegang tot tal van streamingdiensten, games en andere toepassingen. Het is ook vrij eenvoudig te gebruiken.

GERELATEERDKijk je naar 4K-content? Hier leest u hoe u dit kunt zien

De U7G heeft ook twee HDMI 2.1-poorten en gamingfuncties van de volgende generatie, zoals 4K@120fps-gaming, ALLM en AMD FreeSync VRR. Daarnaast zorgt de smart tv voor een goede responstijd en lage input lag voor een fantastische game-ervaring.

Als u de U7G buiten uw budget vindt en op zoek bent naar een nog goedkopere optie, kunt u het 55U6G-model van Hisense overwegen. Het is een stapje lager dan de U7G, maar het is nog steeds een geweldige televisie. De U6G heeft echter geen HDMI 2.1-poorten, heeft minder lokale dimzones en een lagere algehele helderheid.

Beste budget 55-inch tv

Hisense 55U7G

Hisense produceert een aantal indrukwekkende betaalbare 4K-tv's, en de U7G is hier een uitstekend voorbeeld van. Het draait op het Android TV-platform en biedt een fantastische ervaring.

Amazon

$ 599,99
$ 849,99 Bespaar 29%

Beste 55-inch gaming-tv: LG G1

LG

Pros

 • 's 10003; Ondersteuning voor 4K@120fps gaming, VRR, ALLM
 • ✓ Native 120Hz-paneel
 • ✓ Helderder OLED-paneel met 5 jaar beperkte garantie
 • ✓ Geweldige kijkhoeken

Nadelen

 • ✗ Burn-in zorgen
 • ✗ Duurder dan de LG C1 die ook geweldig is voor gaming

Terwijl onze beste algemene tv-keuze de LG C1 een uitstekende tv is om te gamen. Als je absoluut de beste game-ervaring wilt, is de G1 een betere optie, vooral vanwege het nieuwe OLED evo-paneel. Er wordt gezegd dat het 20% helderder is dan de reguliere OLED-panelen, inclusief die in C1.

De verhoogde helderheid verbetert de HDR-ervaring, dus of je nu HDR-films kijkt of HDR-games speelt, de G1 biedt een iets betere visuele ervaring dan de C1.

De G1 heeft ook het nieuwe Gallery-ontwerp dat de set ziet er geweldig uit aan een muur. Hij is superdun en zit vlak tegen de muur als je hem ophangt. Als u van plan bent om het in een mediacentrum te plaatsen, moet u helaas apart een tafelstandaard kopen.

Qua gaming features is alles wat je van een moderne 4K tv verwacht aanwezig in de G1. Je krijgt ondersteuning voor VRR, inclusief AMD FreeSync, Nvidia G-Sync en HDMI Forum VRR, ALLM en 4K-gaming met 120 fps. De televisie biedt ook een lage input lag met een fantastische responstijd. Daarnaast heeft LG een Game Optimizer-functie ingepakt waarmee je snel verschillende spelgerelateerde instellingen kunt aanpassen en VRR-opties kunt wisselen.

GERELATEERDEen OLED-tv onderhouden om inbranden en meer te voorkomen

Behalve dat het een uitstekende gaming-tv is, is de LG G1 over het algemeen een geweldige tv. Dankzij het OLED evo-paneel biedt de televisie een bijna oneindige contrastverhouding, perfecte zwarttinten en geweldige kijkhoeken. Daarnaast kan de tv ook een breed kleurengamma weergeven en heeft hij ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG.

De tv draait op webOS met apps voor alle populaire streamingdiensten en stelt je ook in staat om LG's slimme apparaten van het merk ThinQ via Home Dashboard op de tv.

Helaas, zoals bij alle OLED-tv's, is inbranden een punt van zorg voor LG G1. Maar om deze zorgen weg te nemen, biedt LG een beperkte garantie van 5 jaar op het OLED-paneel van de G1.

Beste 55-inch gaming-tv

LG G1

LG G1 is het huidige vlaggenschip van het bedrijf 4K OLED-tv. Het heeft een helderder OLED-paneel en een prachtig ontwerp.

Amazon

$1661.99
$1896.99 Bespaar 12%

Beste 55-inch tv voor films: Sony A90J

Sony

Pros

 • ✓ Superieure beeldverwerking
 • ✓ Prachtig ontwerp van rand tot rand
 • ✓ Dolby Vision- en HDR10-ondersteuning
 • ✓ Fantastische beeldkwaliteit met perfecte zwarttinten

Nadelen

 • ✗ Gevoelig voor inbranden
 • ✗ Duurder dan concurrerende LG OLED-modellen

Als je een cinefiel bent en op zoek bent naar een televisie om films te kijken, dan is de Sony A90J de beste keuze voor je thuisbioscoop. De A90J, onderdeel van Sony's Master-serie, is een 4K OLED-tv. En net als andere OLED-tv's biedt hij perfecte zwarttinten en een bijna oneindige contrastverhouding. De films en tv-programma's zien er dus fantastisch uit.

De Sony TV biedt ook ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG, zodat je een verscheidenheid aan HDR-inhoud in al zijn glorie kunt ervaren. Zelfs als je geen native HDR-content bekijkt, gebruikt de Sony TV HDR-remastering om de content er levendig en levensecht uit te laten zien. De tv is ook geweldig in het opschalen van content met een lagere resolutie.

Op het designfront ziet de A90J er prachtig uit met zijn edge-to-edge design. De bouwkwaliteit is ook uitstekend, en de meegeleverde tafelstandaard kan op twee manieren worden opgesteld, ofwel bijna gelijk met de tafel of verhoogd om ruimte te creëren voor een soundbar.

GERELATEERDDe top 4 must-have 4K tv-accessoires

Je krijgt het Google TV-platform op de Sony A90J, dat vrij eenvoudig te gebruiken is en toegang biedt tot alle populaire streamingdiensten en andere apps.

Helaas, zoals alle OLED-tv's, is inbranden ook een punt van zorg voor de A90J. Kopers moeten ervoor zorgen dat de OLED-set lang meegaat.

Beste 55-inch tv voor films

Sony A90J

Sony A90J biedt een geweldige filmkijkervaring dankzij het OLED-paneel en de superieure beeldverwerking. Het ondersteunt ook Dolby Vision en HDR10.

Amazon

$2748.00

Beste 55-inch Roku-tv: TCL 6-Series 55R635

TCL

Pros

 • ✓ Uitstekende contrastverhouding en hoge helderheid
 • ✓ Breed kleurengamma
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10

Nadelen

 • ✗ FALD veroorzaakt bloei en zwarte verliefdheid
 • ✗ Geen 4K@120fps gaming-ondersteuning
 • ✗ Slechte kijkhoeken

Hoewel er verschillende goede smart-tv-platforms op de markt zijn, is Roku OS erin geslaagd een plaats voor zichzelf te veroveren door supergemakkelijk te gebruiken. Het is dus geen verrassing dat veel mensen Roku OS op hun tv willen hebben. Als jij een van die mensen bent, is de TCL 6-Series R635 de beste Roku TV die je kunt kopen in het 55-inch formaat.

De 6-Serie is een 4K LED-TV die gebruik maakt van Mini-LED achtergrondverlichting en full-array local dimming voor een uitstekende contrastverhouding, diepe zwartwaarden en hoge helderheid. Helaas, terwijl het lokale dimmen het contrast met succes verbetert, leidt het tot bloei en zwarte verliefdheid op de tv.

GERELATEERDHoe u het meeste uit uw Roku haalt: zes dingen die u moet doen

TCL heeft een kwantumdot-laag toegevoegd om onder meer levendige kleuren en een breed kleurengamma te produceren. Dus de HDR-content ziet er fantastisch uit op de tv, en de ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG geeft je toegang tot tonnen HDR-content.

De R635 schaalt ook content met een lagere resolutie zeer goed op, dus of je nu je favoriete programma's op kabel-tv bekijkt of je dvd-collectie opnieuw bekijkt, alles ziet er geweldig uit.

Helaas, als je van gamen houdt, is de R635 De R635 mist gamefuncties van de volgende generatie. Ook al is het beeldscherm 120 Hz, je kunt geen 4K-games spelen met 120 fps. Dat gezegd hebbende, de tv heeft een geweldige responstijd en een relatief lage invoervertraging, wat betekent dat hij prima is voor een occasionele casual gamesessie.

Beste 55-inch Roku-tv

TCL 55R635

TCL R635 is de beste 4K Roku-tv in de bedrijfsopstelling. Het biedt een uitstekende beeldkwaliteit in zowel SDR als HDR.

Amazon

$ 699.00
$ 799.00 Bespaar 13%

Beste 55-inch led-tv: Samsung QN90A

Samsung

Pros

 • ✓ Fantastische contrastverhouding en levendige kleuren
 • ✓ Fatsoenlijke kijkhoeken
 • ✓ Geweldig in het opschalen van 720p- en 1080p-inhoud
 • ✓ HDR10+ en HDR10-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Geen Dolby Vision
 • ✗ Slechts één HDMI 2.1-poort

De Samsung QN90A maakt deel uit van de Neo QLED-reeks van het bedrijf en is de beste led-tv die je kunt kopen in 55-inch. De NEO QLED-tv's van Samsung zijn in feite mini-LED-tv's met quantum dot-technologie.

De QN90A heeft veel te bieden. Het heeft een eersteklas ontwerp dat er fantastisch uitziet, en de tv is goed gebouwd. Bovendien kan de quantum dot-technologie levendige en levensechte kleuren produceren, en de Mini-LED-achtergrondverlichting helpt het hoge helderheidsniveaus te bereiken. Als gevolg hiervan kan de Samsung-tv helder genoeg zijn om schittering in lichte en zonnige kamers tegen te gaan.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDWat is een mini-LED-tv en waarom zou je er een willen?

Hoewel de televisie gebruik maakt van een VA-paneel, kan hij door Samsung's ‘Ultra Kijkhoek’ behoorlijke kijkhoeken bieden. technologie. Deze technologie heeft invloed op het oorspronkelijke contrast van het beeldscherm, maar de ingebouwde full-array local dimming kan dit compenseren. De QN90A heeft dus een uitstekende contrastverhouding.

De Samsung-tv is ook goed in het opschalen van inhoud met een lagere resolutie, dus zelfs als je 720p- of 1080p-inhoud bekijkt, ziet hij er goed uit op de tv.

Dolby Vision ontbreekt, maar er is ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG. De tv bevat ook gamingfuncties van de volgende generatie, maar helaas is er maar één HDMI 2.1-poort.

Ten slotte verbindt Samsung's Tizen OS alles met elkaar, en het is een van de betere smart tv-platforms. Het heeft apps voor bijna alle populaire streamingdiensten en ondersteunt Alexa, Bixby en Google Assistant.

Beste 55-inch led-tv

Samsung QN90A

Samsung QN90A is een perfecte 55-inch tv voor lichte kamers vanwege de hoge helderheid, uitstekende contrastverhouding en goede kijkhoeken.

Amazon

$1285,01
$1799,99 Bespaar 29%

De beste tv's voor Gaming 2021: PS5, Xbox-serie X en PC Best TV voor Gaming Algemeen LG G1 Amazon

$ 1661,99
$1896,99 Bespaar 12%

Beste budget gaming-tv Hisense U8G Amazon

$ 699,99
$ 999,99 Bespaar 30 %

Beste gaming-tv voor pc-gaming LG CX Amazon

$ 1299,00
$1396.99 Bespaar 7%

Beste gaming-tv voor consoles LG G1 Amazon

$1661,99
$1896,99 Bespaar 12%

Beste led-tv voor gaming Samsung QN90A QLED Amazon

$ 1.197,99
$ 1499,99 bespaar 20%

Beste 8K-tv voor gaming Samsung QLED 8K QN900A Amazon

$ 3247,99
 

LEES VOLGENDE

 • › Black Friday 2021: beste pc-deals
 • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
 • › Black Friday 2021: beste technische deals
 • › Black Friday 2021: Beste Apple-deals
 • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
 • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen