De bästa VR-headseten 2021

0
75
nikkimeel/Shutterstock.com figur> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i ett VR-headset 2021
Bästa VR-headset totalt sett : Oculus Quest 2 256 GB
Bästa budget VR-headset: Oculus Quest 2 128 GB
Bästa VR-headset för PC: Valve Index
Bästa VR-headset för konsolspel: Sony PlayStation VR
Bästa fristående VR-headset: Oculus Quest 2


Trevlig helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Vad man ska leta efter i ett VR-headset 2021

De tekniska specifikationerna för VR-headset kan vara ganska förvirrande, men du behöver bara koncentrera dig på några få nyckelområden för att begränsa saker till de bra.

För det första, är headsetet en ansluten eller fristående enhet? Ett anslutet VR-headset behöver en enhet som en speldator eller konsol för att ge all processorkraft för VR-applikationer. Så du måste se till att din dator har de rätta komponenterna för att köra spel och stödja VR-headsetet samtidigt. Ett fristående VR-headset innehåller all nödvändig hårdvara för att köra sina VR-appar, vilket tar bort en del av det tekniska arbetet från datorn eller konsolen.

Den positionella rörelsespårningsmetoden för ett VR-headset är en viktig faktor. Den moderna trenden går mot spårning inifrån och ut, där kameror på headsetet skannar din miljö och sedan beräknar din rörelse i förhållande till de fasta referenspunkterna. Alternativet, som är externa spårare, tenderar att vara mer exakta, men spårare inifrån och ut är mer bärbara, eleganta och skär ner på kablar.

RELATERATVR är inte en modefluga längre, det är verkligen framtiden

Därefter hjälper högupplösta skärmpaneler inuti headsetet bilden genom att göra de faktiska bilderna mindre. Detta minskar chansen att du ser pixelrutnätet när du använder headsetet och gör upplevelsen mer uppslukande. Uppdateringshastigheten spelar också in i nedsänkningsfaktorn, och 90 Hz är ett bra minimum för ett headset.

Slutligen finns det en aspekt som du kanske inte har tänkt på när det gäller VR-headset: ditt interpupillära avstånd ( IPD). Många VR-headset (inklusive vårt bästa totala val) har justerbart linsavstånd. Vårt bästa totala val borde fungera bra för 95 % av människorna. Om du hamnar i någon av de yttersta ändarna av IPD-intervallet kan du dock få en suddig bild. Du kan kontrollera din IPD med en app eller, för den mest exakta mätningen, få den uppmätt av en optiker.

Detta är bara att skrapa på ytan av vad du behöver tänka på när du köper ett VR-headset. Men oroa dig inte, eftersom vi har gjort all forskning och valt ut de bästa VR-headseten för dig nedan.

RELATERAT: De bästa VR-spelen för Oculus Quest, PC och PSVR

Bästa VR-headset totalt: Oculus Quest 2 256GB

Oculus

Proffs

 • ✓ Prisvärd
 • ✓ Mångsidig
 • ✓ Starkt stöd för utvecklare

Nackdelar

 • ✗ Facebook-konto krävs
 • ✗ Kan vara bekvämare, kan kräva att man köper komfortmoddar
 • ✗ IPD-justeringsområde kan utesluta vissa användare

Oculus Quest 2 är inte den bästa VR-upplevelsen, men det är fortfarande troligen det enda VR-headsetet du måste köpa. Detta headset erbjuder en nivå av ren flexibilitet som inget annat VR-system kan matcha.

Detta är ett batteridrivet fristående headset som erbjuder den bästa VR-bilden och prestanda som för närvarande är möjlig med hjälp av mobil datorteknik. Du kan också spela PC VR-titlar med Quest 2 över en USB-C-anslutning och WiFi.

RELATERATHur man spelar Steam VR-spel trådlöst på din Oculus Quest

Quest 2 har också ett stort bibliotek med spel och upplevelser som explicit utvecklats eller porterats från andra VR-plattformar. Det är lika användarvänligt som alla moderna spelkonsoler men låter fortfarande de som gillar att mixtra med sin teknik att sidladda applikationer.

Oculus senaste Quest-headset är inte perfekt, men totalpaketet summerar till något mer än summan av dess delar. Egentligen har det största problemet med Quest 2 ingenting att göra med själva produkten.

Facebook är moderbolag till Oculus och har infört ett krav på att varje Quest 2-användare också måste ha ett Facebook-konto. Om du inte redan har ett och inte vill ha ett, kan du vara säker på att vi inte hade några problem med att skapa ett grundläggande engångskonto bara för Oculus.

Vi rekommenderar 256 GB-versionen av Quest 2 eftersom du inte kan uppgradera enhetens lagring, så det är bättre att välja den större modellen om du behöver utrymme. Det finns dock en 128GB-modell om du vill spara lite pengar.

Bästa VR-headset totalt sett

Oculus Quest 2 256 GB

Oculus Quest 2 gör allt, oavsett vilken typ av VR du vill uppleva, till ett pris som är överraskande i det bästa sättet.

Amazon

$ 399,00

Bästa Budget VR Headset: Oculus Quest 2 128GB

Oculus

Proffs

 • ✓ Basmodellen är bottenpriset för premium VR
 • ✓ Tillgång till billiga PC VR-spel

Nackdelar

 • ✗ Fristående Native Quest-spel kan vara dyra för vissa

Oculus Quest 2 är också, enligt vår mening, det bästa budget-VR-headsetet du kan köpa. Basmodellen på 128 GB säljs för bara $299. Det är ett otroligt begärt pris, med tanke på att Quest 2 är både ett fristående VR-headset och ett PC VR-headset.

Som sådan behöver du inte spendera mer pengar på hårdvara utöver Quest 2 om du inte vill. Med Quest 2’s funktioner får du i praktiken två headset till priset av ett—vilket ytterligare stärker enhetens högkvalitativa referenser.

RELATERADE13 spel och appar som du bör sidoladda på din Oculus Quest

Kostnaden för inbyggda Quest 2-applikationer kan vara lite hög för vissa, men Oculus har inte låst headsetet till en spelbutik, och du kan sidladda applikationer från tredjepartskällor om du vill. Om du redan har en VR-kompatibel dator kan du dra nytta av billigare PC VR-titlar.

I vissa fall säljs Quest- och Rift-versionerna av ett spel som Star Trek Bridge Crew som ett enda korsköp köp. Om det råkar vara till rea i en butik kan du spara lite pengar och fortfarande kunna spela det på Quest 2!

Det finns inget VR-headset i det här priset—eller ens det dubbla priset—som erbjuder samma värde per dollar, så det är lätt att rekommendera Quest 2 för alla som vill delta VR-världen på en begränsad budget.

Som nämnts i vår övergripande kategori är det enda problemet med min Oculus-produkt kravet på ett Facebook-konto. Men det är ett relativt litet problem om du väljer att skapa ett engångskonto, eller redan är på Facebook.

Best Budget VR Headset

Oculus Quest 2 128GB

Oculus Quest 2 128GB-modellen erbjuder mer än tillräckligt med utrymme för de flesta användare samtidigt som du säljer det bästa headsetet till ett mycket plånboksvänligt pris.

Amazon

$ 299,00

Bästa VR headset för PC: Ventilindex

Ventil

< p>Proffs

 • ✓ Toppmoderna headset
 • ✓ Den bästa SteamVR-upplevelsen man kan köpa för pengar
 • ✓ Modulära köpalternativ

Nackdelar

 • ✗ Hur mycket?!
 • ✗ Ingen spårning inifrån och ut

Medan det finns headset, som HTC Vive Cosmos Elite, som överträffar Valve Index på vissa specifika sätt, är Index det bästa PC-headsetet som helhet.

Valve’s VR-headset är ganska dyrt, men det motverkas lite tack vare Valves modulära strategi. Du kan köpa vilken komponent som helst i kitet som du vill, när du vill.

Så om du till exempel redan äger de äldre Index-kontrollerna kan du uppgradera till det nya headsetet men behålla de tidigare rörelsekontrollerna för att spara pengar. Det är fantastiska nyheter för ägare av tidigare Valve-headset, men det totala priset för kitet som nykomlingar behöver köpa är högt.

RELATEDDe bästa VR-spelen för Oculus Quest, PC och PSVR

Den andra viktiga punkten för Indexet är att du inte kommer att hitta något som fungerar bättre med SteamVR. Det här är hårdvaran som SteamVR trots allt är designad för. Half-Life Alyx, förmodligen det bästa VR-spelet, designades för Index. Du kan spela det bra på andra SteamVR-kompatibla headset, men Indexet är den definitiva upplevelsen för den här titeln och flera andra.

Det är också viktigt att notera att Valve Index är ett positionsspårande virtual reality-headset. Även om den övergripande trenden inom VR verkar vara på väg mot spårning inifrån och ut som standard, förlitar sig indexet på basstationer för att tillhandahålla denna exakta spårning i rumsskala.

Positionell spårning är bättre och mer exakt än inuti. -out spårning, men det har några nackdelar. Du måste ställa in ett permanent VR-utrymme med hjälp av basstationerna och ställa in det igen när du vill flytta någon annanstans.

Jämfört med PC VR-upplevelsen i Oculus Quest 2, där du kan ta din dator var som helst, koppla in Quest 2 och vara igång på några sekunder, och du kan se varför spårning inifrån och ut kan vara mer populär, även om den är mindre exakt .

Bästa VR-headset för PC

Valve Index

Valve Index är SteamVRs guldstandard och erbjuder en VR-upplevelse som är nästan lika bra som den blir på PC.

Handla nu

 

Bästa VR-headset för konsolspel: Sony PlayStation VR

Iren Key/Shutterstock.com

Proffs

 • & #10003; Det är det enda VR-alternativet för konsolen just nu
 • ✓ PSVR har många fantastiska exklusiva spel

Nackdelar

 • ✗ Seriöst föråldrade mina moderna VR-standarder
 • ✗ Kräver en speciell kameraadapter för PS5
 • ✗ PSVR 2 släpps snart

Så det finns bara ett konsol VR-alternativ för närvarande, och det är Sony PlayStation VR. Detta tillägg för PlayStation 4 har länge varit det mest prisvärda sättet att få tillgång till premium AAA VR-upplevelser som är jämförbara med dem på PC. Sony uppnådde detta genom sina Move-kontroller och PS4-kameratillbehör och kombinerade det med ett kostnadseffektivt headset.

Länge var det billigare att köpa en PS4 och en PSVR än ett anslutet PC VR-headset i sig, för att inte säga något om den kraftfulla PC du också var tvungen att äga. Om du äger en PS4 idag och vill komma in i VR kan vi varmt rekommendera PSVR, speciellt med tanke på att den har många fantastiska exklusiva VR-spel. Du kan också använda PSVR med en PS5, men du behöver Sonys speciella (gratis) adapter.

Den största anledningen till att vänta med PSVR är den nära förestående lanseringen av PS5-endast PSVR2 . Det är ett headset som lovar att föra konsol VR till framkanten och kanske lite bortom den.

Men med tanke på att så få människor kan lägga vantarna på en PS5 och det inte finns något releasedatum för headsetet i sikte, är PSVR fortfarande det bästa (och enda) konsol VR-alternativet.

Bästa VR Headse för Konsolspel

Sony PlayStation VR

Trots sin ålder , PSVR är fortfarande det enda spelet i stan för konsol VR. Låt inte dess ålder lura dig, några av de bästa exklusiva VR-spelen finns fortfarande bara här.

Amazon

579,99 USD

Bästa fristående VR-headset: Oculus Quest 2

Oculus

Proffs

 • ✓ Kraftfull, VR-specifik inbyggd SoC
 • ✓ Ett starkt bibliotek med Quest-spel, inklusive exklusiva titlar
 • ✓ Fristående VR-funktioner som Guardian är ojämförliga
 • ✓ Erbjuder direkt handspårning

Nackdelar

 • ✗ Kräver Facebook-konto
 • ✗ Kan vara obekvämt utan eftermarknadsmods

Ja, vi är tillbaka till Oculus Quest 2, men det här är kategorin headsetet är designat för. Det är inte bara det att Quest 2 erbjuder solid fristående hårdvara; det är också att den har en robust appbutik. Det är bäst att tänka på Quest som VR-motsvarigheten till en spelkonsol i den mån den har dedikerade versioner av VR-applikationer som har skapats för den.

Quest 2 är ett betydande steg upp jämfört med originalet Quest på flera sätt, och Quest 2 exklusiva titlar som förlitar sig på dess ökade hästkrafter är vid horisonten. Quest 2:s handspårningssystem och utmärkta perimeter Guardian-teknik gör den till en av de bästa VR-enheterna du kan äga idag.

Även om det har funnits andra fristående VR-headset under de senaste åren, har de mer eller mindre fallit förbi eftersom ingen har fått det långsiktiga stödet och stödet från sådana som Facebook ger till bordet. Även om det inte är idealiskt att behöva ett Facebook-konto för att använda en Oculus-produkt, går det inte att förneka vad sociala mediejättens stöd har gjort för den här raden av VR-headset.

Om Facebook-kontot inte är något problem för dig är Quest 2 det bästa fristående VR-headsetet på marknaden.

Bästa fristående VR-headsetet

Oculus Quest 2

The Quest uppfann och fulländade praktiskt taget konceptet med fristående VR. Quest 2 förbättrar det på de flesta sätt och är ett tydligt tecken på hur VR:s framtid kommer att se ut.

Amazon

$ 399,00

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Oculus Quest 2 är fantastiskt, och det är framtiden för VR
 • › Hur man mäter din IPD (och varför det är viktigt för VR)
 • › Hur man skapar ett bortkastat Facebook-konto för Oculus Quest
 • › Vad är Inside-Out-spårning i VR?
 • › Black Friday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
 • › Black Friday 2021: Bästa PC-erbjudanden
 • › 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till
 • › Vad är ett system på ett chip (SoC)?