De bästa 55-tums TV-apparaterna 2021 för filmer, spel och mer

0
21
Tero Vesalainen/Shutterstock.com< /figure> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en 55-tums TV 2021
Bäst 55-tums TV:n totalt: LG C1
Bästa budget-55-tums TV: Hisense 55U7G
Bästa 55-tums spel-TV: LG G1
Bästa 55-tums TV för filmer: Sony A90J
Bästa 55-tums Roku TV: TCL 6-Series 55R635
Bästa 55-tums LED-TV: Samsung QN90A


Glad helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Vad du ska leta efter i en 55-tums TV 2021

När du väljer en lämplig 55-tums TV för ditt hem finns det flera saker att tänka på för att se till att du får rätt uppsättning. Den första är skärmstorleken, eftersom det är viktigt att ta hänsyn till utrymmet du placerar apparaten i. 55-tums TV-apparater är en av de vanligaste storlekarna för vardagsrum, så alla våra val nedan kommer att erbjuda det du behöver.

Närnäst måste du bestämma dig för om du vill välja en OLED-TV eller en LED-bakgrundsbelyst LCD-TV (kallas även en LED-TV). Dessa är de två dominerande skärmteknikerna som finns tillgängliga i moderna TV-apparater, och båda har sina fördelar och nackdelar.

Även om OLED-TV-apparater kan erbjuda perfekta svarta nivåer och ett nästan oändligt kontrastförhållande, är de vanligtvis bättre lämpade för mörka rum på grund av deras relativt lägre ljusstyrka. Å andra sidan har LED-TV-apparater hög ljusstyrka, vilket gör att de kan övervinna bländning även i ett starkt upplyst rum.

Däremot kan LED-TV-apparater inte producera perfekt svärta utan måste förlita sig på andra tekniker som lokalt komplett system dimning (FALD) för att kompensera. Och även med FALD kan LED-TV:erna inte matcha kontrastförhållandet eller svartnivåerna för en OLED-TV.

RELATERATOLED vs. QLED och mer: Vilken TV ska du Köpa?

För det andra måste du överväga vad du i första hand ska göra på din nya TV. Till exempel, om du planerar att använda den för spel, kanske du vill ha nästa generations spelfunktioner som HDMI 2.1-portar, stöd för 4K@120fps och variabel uppdateringsfrekvens (VRR). Å andra sidan, om du gillar att se mycket filmer, skulle en TV med bra bildkvalitet, HDR-stöd och bättre bildbehandling passa bättre för dina behov.

Du kanske också har en affinitet till en viss smart TV-plattform. Men även om ditt TV-val har ett annat smart TV-operativsystem, kan en streamingenhet med din favoritplattform hjälpa till.

Det här är dock bara toppen av det tv-köpande isberget. Vi rekommenderar att du går igenom vår kompletta guide om att köpa en ny TV för mer hjälp. Låt oss nu gå in på våra 55-tums tv-rekommendationer.

RELATERAT: Hur man köper en TV: Vad du behöver veta

Bästa 55-tums TV:n totalt sett: LG C1

LG

Pros< /p>

 • ✓ Enastående bildkvalitet med ett nästan oändligt kontrastförhållande
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10
 • ✓ Stöd för 4K@120fps-spel
 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar och eARC

Nackdelar

 • ✗ OLED-inbränningsproblem
 • ✗ Inte tillräckligt ljus för soliga rum

LG producerar några av de mest fantastiska OLED-TV:erna på marknaden, och C1 är bland de absolut bästa. Den har i stort sett allt du behöver för en fantastisk tittarupplevelse. Tack vare OLED-panelen ger LG C1 ett nästan oändligt kontrastförhållande och djupa svarta nivåer. Detta hjälper till att få färger att poppa upp och kännas levande på skärmen.

Även om OLED-paneler inte är de ljusaste, blir LG C1 tillräckligt ljus för att motivera HDR-innehållet. Och eftersom företaget har lagt till stöd för Dolby Vision, HDR10 och HLG kommer du att kunna njuta av HDR-innehåll från en mängd olika källor.

C1 ser också fantastisk ut oavsett om du hänger den på en vägg eller placera den i ett underhållningscenter. Byggkvaliteten är utmärkt och tv:n känns robust.

RELATERAT OLED-skärminbränning: Hur orolig bör du vara?

LG är en av få TV-tillverkare som går all-in på HDMI 2.1. Liksom de flesta av företagets nyare premium-TV-apparater är alla fyra HDMI-portarna på C1 HDMI 2.1. Detta, tillsammans med panelens uppdateringsfrekvens på 120 Hz, ger dig tillgång till 4K-spel med 120 fps, en av höjdpunkterna i de senaste spelkonsolerna från Microsoft och Sony.

Du får även stöd för variabel uppdateringsfrekvens (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM) i andra spelfunktioner. Dessutom har LG-tv:n en bra svarstid och mycket låg ingångsfördröjning.

Tyvärr är LG C1 inte perfekt. Även om TV:n är utmärkt för visning i mörka rum, kan dess relativt lägre ljusstyrka hämma tittarupplevelsen i ljusa och soliga rum. Dessutom är dess OLED-panel mottaglig för inbränning, vilket kräver ordentlig skötsel för att se till att setet håller.

Bästa 55-tums-TV:n totalt sett

LG C1

LG C1 är en 4K OLED-TV som erbjuder en fantastisk bildkvalitet med perfekt svärta. Dessutom körs den på webOS och inkluderar appar för alla populära streamingtjänster.

Amazon

1281,99 $
1499,99 $ Spara 15%

Bästa budget 55-tums TV: Hisense 55U7G

Hisense

Proffs

 • ✓ Fantastiskt kontrastförhållande och djupa svarta nivåer
 • ✓ Otroligt värde för pengarna
 • ✓ Stöd för HDR10, HDR10+ och Dolby Vision
 • ✓ 4K@120fps spelstöd

Nackdelar

 • ✗ Dåliga betraktningsvinklar
 • ✗ Stamma i bilder med långsam panorering

Hisense har vuxit fram som en betydande aktör inom budget-tv-segmentet genom att producera några av de bästa prisvärda och 4K-tv-apparaterna. U7G, som är en del av företagets ULED-sortiment, är vårt val för den bästa 55-tums budget-TV:n att köpa just nu. Oavsett om du gillar att titta på film, sport eller spela spel, utmärker U7G allt trots att den kostar runt 700 USD.

Det är en 4K LED-TV och har kvantpunktsteknik för att ge verklighetstrogna färger och ett brett färgomfång. Den använder också en Vertical Alignment (VA) displaypanel, så TV:ns ursprungliga kontrastförhållande är utmärkt, men den lider av dåliga betraktningsvinklar. Det finns också full-array lokal dimning (FALD) närvarande som förbättrar kontrasten och svartnivåerna.

Bland andra funktioner inkluderar TV:n stöd för HDR10, HDR10+, Dolby Vision och HLG, så att du 8217;kommer att kunna njuta av i stort sett allt HDR-innehåll.

När det gäller smart TV-plattformen använder Hisense Android TV på U7G. Det ger tillgång till många streamingtjänster, spel och andra applikationer. Det är också ganska lätt att använda.

RELATEDTitar du på 4K-innehåll? Så här berättar du

U7G har också två HDMI 2.1-portar och nästa generations spelfunktioner som 4K@120fps-spel, ALLM och AMD FreeSync VRR. Dessutom ger smart-tv:n en bra svarstid och låg ingångsfördröjning för en fantastisk spelupplevelse.

Om du hittar U7G utanför din budget och letar efter ett ännu billigare alternativ, kan du överväga Hisenses 55U6G-modell. Det är ett steg ner från U7G, men är fortfarande en fantastisk tv. U6G inkluderar dock inga HDMI 2.1-portar, har färre lokala dimningszoner och lägre total ljusstyrka.

Best Budget 55-tums TV

Hisense 55U7G

Hisense producerar några imponerande prisvärda 4K-TV-apparater, och U7G är ett utmärkt exempel på detta. Den körs på Android TV-plattformen och ger en fantastisk upplevelse.

Amazon

599,99 USD
849,99 $ Spara 29 %

Bästa 55-tums spel-TV: LG G1

LG

Proffs

 • &# 10003; Stöd för 4K@120fps-spel, VRR, ALLM
 • ✓ Inbyggd 120Hz-panel
 • ✓ Ljusare OLED-panel med 5 års begränsad garanti
 • ✓ Fantastiska betraktningsvinklar

Nackdelar

 • ✗ Inbränningsproblem
 • ✗ Dyr än LG C1 som också är bra för spel

Medan vårt bästa tv-val är LG C1—en utmärkt TV för spel. Vill du ha den absolut bästa spelupplevelsen är G1 ett bättre alternativ, främst på grund av sin nya OLED evo-panel. Den sägs vara 20 % ljusare än de vanliga OLED-panelerna, inklusive den som finns i C1.

Den ökade ljusstyrkan förbättrar HDR-upplevelsen, så oavsett om du tittar på HDR-filmer eller spelar HDR-spel erbjuder G1 en något bättre visuell upplevelse än C1.

G1 har också den nya Gallery-designen som gör att setet ser bra ut monterat på en vägg. Den är supertunn och sitter tätt mot väggen när du hänger den. Tyvärr, om du planerar att placera den i ett mediacenter, måste du köpa ett bordsstativ separat.

När det gäller spelfunktionerna finns allt du förväntar dig av en modern 4K-TV i G1. Du får stöd för VRR, inklusive AMD FreeSync, Nvidia G-Sync och HDMI Forum VRR, ALLM och 4K-spel med 120 fps. TV:n ger också låg ingångsfördröjning med en fantastisk responstid. Dessutom har LG packat en Game Optimizer-funktion som låter dig justera olika spelrelaterade inställningar snabbt och växla mellan VRR-alternativ.

RELATERATHur man underhåller en OLED-TV för att förhindra inbränning och mer

Förutom att vara en utmärkt spel-TV, är LG G1 en bra TV i allmänhet. Tack vare OLED evo-panelen kan TV:n erbjuda ett nästan oändligt kontrastförhållande, perfekt svärta och fantastiska betraktningsvinklar. Dessutom kan TV:n även visa ett brett färgomfång och har stöd för Dolby Vision, HDR10 och HLG.

TV:n körs på webOS som inkluderar appar för alla populära streamingtjänster och som även låter dig styra LG’s ThinQ-märkta smarta apparater via Home Dashboard på TV:n.

Tyvärr, som alla OLED-TV, är inbränning ett problem för LG G1. Men för att lindra dessa farhågor ger LG en 5-års begränsad garanti på G1’s OLED-panel.

Bästa 55-tums spel-TV

LG G1

LG G1 är företagets nuvarande flaggskepp 4K OLED-TV. Den har en ljusare OLED-panel och en vacker design.

Amazon

1 661,99 USD
1 896,99 USD Spara 12 %

Bästa 55-tums TV för filmer: Sony A90J

Sony

Proffs

 • ✓ Överlägsen bildbehandling
 • ✓ Vacker kant-till-kant design
 • ✓ Dolby Vision och HDR10-stöd
 • ✓ Fantastisk bildkvalitet med perfekt svärta

Nackdelar

 • ✗ Mottaglig för inbränning
 • ✗ Dyrt än konkurrerande LG OLED-modeller

Om du är en cinefil och letar efter en tv för att titta på film, är Sony A90J din bästa insats för din hemmabio. A90J är en del av Sonys Master-serie och är en 4K OLED-TV. Och precis som andra OLED-TV ger den perfekt svärta och ett nästan oändligt kontrastförhållande. Så filmerna och tv-programmen ser fantastiska ut.

Sony TV:n har även stöd för Dolby Vision, HDR10 och HLG, så att du kan uppleva en mängd olika HDR-innehåll i all ära. Även när du inte tittar på inbyggt HDR-innehåll använder Sony TV:n HDR-remastering för att få innehållet att se levande och verklighetstroget ut. TV:n är också bra på att skala upp innehåll med lägre upplösning.

På designfronten ser A90J vacker ut med sin kant-till-kant-design. Dess byggkvalitet är också utmärkt, och det medföljande bordsstativet kan ställas upp på två sätt, antingen nästan i linje med bordet eller höjt för att skapa utrymme för en soundbar.

RELATERADEDe fyra främsta måste ha 4K TV-tillbehör

Du får Google TV-plattformen på Sony A90J, som är ganska enkel att använda och ger tillgång till alla populära streamingtjänster och andra appar.

Tyvärr, som alla OLED-TV-apparater, är inbränning ett problem för A90J också. Köpare måste se till att ta hand om OLED-setet så att det håller.

Bästa 55-tums TV för filmer

Sony A90J

Sony A90J erbjuder en fantastisk filmupplevelse tack vare sin OLED-panel och överlägsna bildbehandling. Den stöder även Dolby Vision och HDR10.

Amazon

2748,00 USD

Bästa 55-tums Roku TV: TCL 6-Series 55R635

TCL

Proffs

 • ✓ Utmärkt kontrastförhållande och hög ljusstyrka
 • ✓ Brett färgomfång
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10

Nackdelar

 • ✗ FALD orsakar blomning och svartkross
 • ✗ Inget 4K@120fps spelstöd
 • ✗ Dåliga betraktningsvinklar

Även om det finns flera bra smarta TV-plattformar på marknaden har Roku OS lyckats skapa sig en plats genom att vara superenkla att använda. Så det är ingen överraskning att många människor vill ha Roku OS på sina TV-apparater. Om du är en av dessa personer är TCL 6-Series R635 den bästa Roku-TV:n du kan köpa i storleken 55-tum.

6-Series är en 4K LED-TV som använder Mini-LED bakgrundsbelysning och full-array lokal dimning för att ge ett utmärkt kontrastförhållande, djupa svarta nivåer och hög ljusstyrka. Tyvärr, medan den lokala nedbländningen framgångsrikt förbättrar kontrasten, leder det till blomning och svart krossning på TV:n.

RELATERATHur du får ut det mesta av din Roku: Sex saker du bör göra

TCL har lagt till ett kvantprickslager för att producera levande färger och ett brett färgomfång, bland andra funktioner. Så HDR-innehållet ser fantastiskt ut på TV:n, och stödet för Dolby Vision, HDR10 och HLG ger dig tillgång till massor av HDR-innehåll.

R635 skalar också upp lågupplöst innehåll mycket bra, så oavsett om du ser dina favoritprogram på kabel-TV eller tittar på din DVD-samling igen, kommer allt att se bra ut.

Tyvärr, om du gillar spel, R635 saknar nästa generations spelfunktioner. Även om skärmpanelen är 120Hz kommer du inte att kunna spela 4K-spel med 120fps. Som sagt, TV:n har en bra svarstid och en relativt låg ingångsfördröjning, vilket betyder att den kommer att passa bra för en tillfällig spelsession.

Bästa 55-tums Roku TV

TCL 55R635

TCL R635 är den bästa 4K Roku TV:n i företagets lineup. Den ger utmärkt bildkvalitet i både SDR och HDR.

Amazon

$ 699,00
$ 799,00 Spara 13%

Bästa 55-tums LED-TV: Samsung QN90A

Samsung

Proffs

 • ✓ Fantastiskt kontrastförhållande och livfulla färger
 • ✓ Anständiga betraktningsvinklar
 • ✓ Bra på att skala upp 720p och 1080p innehåll
 • ✓ Stöd för HDR10+ och HDR10

Nackdelar

 • ✗ Ingen Dolby Vision
 • ✗ Endast en HDMI 2.1-port

Samsung QN90A är en del av företagets Neo QLED-sortiment och den bästa LED-TV:n som du kan köpa i 55-tum. Samsungs NEO QLED-TV är i grunden Mini-LED-TV med quantum dot-teknik.

QN90A har mycket att göra. Den har en premiumdesign som ser fantastisk ut, och TV:n är välbyggd. Dessutom kan quantum dot-tekniken producera levande och verklighetstrogna färger, och Mini-LED-bakgrundsbelysningen hjälper den att nå höga ljusstyrkanivåer. Som ett resultat kan Samsung-TV:n vara tillräckligt ljus för att motverka bländning i ljusa och soliga rum.

< strong class='relatedtext'>RELATEDVad är en mini-LED-TV och varför skulle du vilja ha en?

Även om TV:n använder en VA-panel, kan den ge anständiga betraktningsvinklar på grund av Samsungs ‘Ultra Viewing Angle’ teknologi. Den här tekniken påverkar bildskärmspanelens inbyggda kontrast, men den inbyggda fullmatrisen lokala dimningen kan kompensera. Så QN90A har ett utmärkt kontrastförhållande.

Samsung-TV:n är också bra på att skala upp innehåll med lägre upplösning, så även när du tittar på 720p eller 1080p-innehåll ser det bra ut på TV:n.

Dolby Vision saknas, men det finns stöd för HDR10, HDR10+ och HLG. TV:n har även nästa generations spelfunktioner, men tyvärr finns det bara en HDMI 2.1-port.

Slutligen binder Samsungs Tizen OS ihop allt, och det är en av de bättre smarta TV-plattformarna. Den har appar för nästan alla populära streamingtjänster och stöder Alexa, Bixby och Google Assistant.

Bästa 55-tums LED-TV

Samsung QN90A

Samsung QN90A är en perfekt 55-tums TV för ljusa rum på grund av dess höga ljusstyrka, utmärkta kontrastförhållande och anständiga betraktningsvinklar.

Amazon

1285,01 USD
1799,99 USD Spara 29%

Den bästa TV för spel av 2021: PS5, Xbox-serien X och PC Bästa TV för spel Totalt LG G1 Amazon

$ 1661,99
1 896,99 USD Spara 12 %

Best Budget Gaming TV Hisense U8G Amazon

699,99 USD
999,99 USD Spara 30 %

Bästa spel-TV för PC-spel LG CX Amazon

1299,00 $
$1396,99 Spara 7%

Bästa spel-TV för konsoler LG G1 Amazon

1 661,99 USD
1 896,99 USD Spara 12 %

Bästa LED-TV för spel Samsung QN90A QLED Amazon

$ 1197,99
$ 1499,99 Spara 20%

Bästa 8K-TV för spel Samsung QLED 8K QN900A Amazon

3247,99 $
 

LÄS NÄSTA

 • › Black Friday 2021: Bästa PC-erbjudanden
 • › Så här tänder du ljus med ditt larm
 • › Black Friday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
 • › Black Friday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
 • › Vad är ett system på ett chip (SoC)?
 • › 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till