Daglig orientering: Regjeringen planlegger lovforslag for å hindre privat kryptovaluta; Jharkhands kontrollrom for migranter og mer

0
32

En titt på toppnyhetene i dag, 24. november 2021.

God morgen 

< b>Stor historie

Denne vintersesjonen i parlamentet vil regjeringen legge fram et lovforslag som søker å forby “alle private kryptovalutaer i India”. Men “visse unntak” vil bli laget for å “fremme den underliggende teknologien til kryptovaluta og dens bruk. Interessant nok ble det ikke sett noen betydelig bevegelse i prisene på kryptovalutaer etter kunngjøringen.

En dag før unionskabinettet møtes for å kickstarte prosessen for opphevelse av de tre nye gårdslovene, Anil Ghanwat, et av medlemmene fra det høyesterettsoppnevnte utvalget for lovene, oppfordret retten til å frigi panelets rapport. «Etter regjeringens beslutning om å oppheve gårdslovene i den kommende vintersesjonen i Stortinget, er ikke komiteens rapport lenger relevant med hensyn til disse lovene, men det er forslag i rapporten om bøndenes spørsmål som er av stor offentlig interesse,» sa.

Bare i Express

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

India jobber mot en < b>innfødt utviklet 6G-teknologimed sikte på å lansere den enten innen slutten av 2023 eller tidlig i 2024, sa kommunikasjonsminister Ashwini Vaishnaw på et webinar organisert av Financial Times og The Indian Express. Bortsett fra 6G, er lanseringen av urfolks 5G også på kortene, sa ministeren, med utviklingen av kjerneprogramvare for teknologien som skal fullføres innen tredje kvartal neste år.

I et tegn på økende forbrukersentiment, RBI-data viste at kredittutbetaling i løpet av høytidendette året har overgått kredittutbetalingen sett de siste tre årene. Det som har drevet denne veksten er nedgangen i Covid-tilfeller fra september i år. Da den forventede tredje bølgen forble dempet, åpnet virksomheter, og fortauskanter ble opphevet over hele landet.

Fra forsiden 

Argumenterer at tempoet i overgangen til renere energikilder i India må sees i lys av «nasjonale omstendigheter», sier miljøministeren. Bhupender Yadav har sagt at bruken av kull i kraftproduksjon eller industrielle aktiviteter kan stige “i absolutte tall”, men vil avta som en prosentandel av den totale blandingen. Yadav forklarte årsakene til Indias intervensjon for å få begrepet «utfasing» av kull endret til «nedfasing» i den endelige avtalen fra klimakonferansen i Glasgow.

Må lese

Det startet som et kundesenter for å hjelpe arbeidere i andre stater med mat og penger da de første Covid-fortauskantene trådte i kraft tidlig i fjor . I dag er Jharkhand Migrant Control Roomhar blitt en livline også for familiene deres – å bringe tilbake strandede arbeidere, hjelpe dem med å få enestående lønn og koordinere tilbakeleveringen av likene til de som mistet livet i andre stater.

Forut for Russlands president Vladimir Putins besøk til India den første uken i desember, godkjente Defense Acquisition Council (DAC) det lenge ventende forslaget om en avtale med Russland om å produsere 6 lakh AK 203 angrepsrifler for hæren i India, kilder sa. Avtalen hadde stått fast på flere punkter i nesten to år, inkludert forhandlinger om teknologioverføring.

Mens Punjab fortsetter å slynge seg opp i gjeld, lovet AAP nasjonal innkaller Arvind Kejriwal at hvis partiet stemmer til makten, vil partiet overføre Rs 1000 hver måned til kontoen til hver kvinne på 18 år eller eldre. Men hvor mye vil dette koste? Hvis AAP danner regjeringen og implementerer løftet, vil det å betale 1000 crore Rs per måned til anslagsvis 1 crore kvinner oversettes til 12 000 crore Rs per år.

Og til slutt < /b>

Fryst et sted mellom fortid og nåtid, Kanpur's Green Park stadionser alderen ut, men gir ingen pretensjoner om rødmende ungdom. Men den liker fortsatt å sole seg i ungdomsfortellingene. Det er kanskje ikke det flotteste av arenaer, eller det mest moderne som finnes, eller til og med det mest relevante, men den kaotiske sjarmen er uten sidestykke. Det lokalbefolkningen kaller «rooh». “Ingen selfies, ingen kameraer, men minnene vi har er like klare og vakre som bildene med høyeste oppløsning,” sier den tidligere cricketspilleren og førsteklasses dommer Sunil Chaturvedi.

Delhi Confidential:Det er ikke vanlig at en forsvarsminister er til stede på et arrangement ved en utenlandsk ambassade/høykommisjon. Men på mandag deltok Rajnath Singh på Bangladesh Armed Forces Day-arrangement ved høykommisjonen i Delhi.

I dagens episode av '3 Things'-podcasten tar vi en titt på databeskyttelsesloven. Samtalen spenner fra lovforslagets opprinnelse og formål til anbefalingene fra Den blandede parlamentariske komité sammen med bekymringene rundt lovforslaget.

Til i morgen 

Leela Prasad G og Rahel Philipose

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.