Chefsanalytiker: Inflation tynger svenska hushåll

0
130

Den stigande inflationen börjar nu tynga hushållens konfidensindikator. Det säger Susanne Spector, chefsanalytiker på Nordea, efter att Konjunkturinstitutet släppt sin senaste konjunkturbarometer. Det skriver Direkt. – Det är svårt att se vad som annars tynger hushållen. Att hushållens syn på den egna ekonomin försämrats så mycket sedan i våras kan nog mycket ha att göra med stigande el- och bensinpriser, säger Spector. I november backade hushållens indikatornivå till 99,7 – ner med 3,2 enheter från oktober. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.