Bevisst om Bangladeshs forsøk på å nekte plass til terrorgrupper som aksjonerer mot India: hærsjef

0
130

Hærsjef Gen MM Naravane (fil)

Hærsjef Gen MM Naravane har sagt at India var bevisst Bangladesh’s forsøk på å nekte plass til terrorgrupper som bærer ut undergravende aktiviteter mot India.

I en melding som ble spilt ut under et arrangement her på onsdag for å markere 50 år med bånd mellom India og Bangladesh, hevdet han også at “den historiske landgrenseavtalen” (LBA) mellom de to landene har vist hvordan et problem knyttet til grense kan “løses med gjensidige forhandlinger og et konstruktivt syn”.

Dette i en tid da “visse land” har forsøkt å “endre status quo med makt, og omgå tradisjonelle regler og protokoller, med fullstendig ignorering av andres territorielle integritet,” Naravane sa, uten å nevne noe land.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

LBA symboliserer 3Ms — “gjensidig respekt, gjensidig tillit og gjensidig forpliktelse — til en regelbasert ordre”, sa den indiske hærsjefen, og hevdet at de to landene deler et viktig strategisk rom på det indiske subkontinentet med en landgrense som strekker seg over 4000 km.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

For å markere et nytt høydepunkt i bilaterale bånd, hadde India og Bangladesh i 2015 forseglet en historisk avtale for å avgjøre den gamle landgrensetvisten gjennom utveksling av territorier, fjerning av en stor irriterende faktor i bilaterale bånd.

Under statsminister Narendra Modis jomfrubesøk i Dhaka i 2015, hadde de to sidene byttet dokumenter angående LBA som banet vei for operasjonaliseringen av pakten som ble signert i 1974 av daværende statsminister Indira Gandhi og Bangladesh’ s grunnlegger Sheikh Mujibur Rahman for å løse grensespørsmålet.

Naravane sa i sin innspilte tale ved arrangementet som ble arrangert på IIC av den Delhi-baserte forsvarstenketanken Center for Land Warfare Studies (CLAWS), at Bangladeshs tilnærming til terrorbekjempelse “resonerer med India. #8217;s besluttsomhet og motstandskraft mot å bekjempe terrorisme i alle dens former”.

“Vi er bevisste Bangladesh’s innsats for å nekte plass til terrorgrupper som driver undergravende aktiviteter mot India,” sa den indiske hærsjefen.

I sin tur “fortsetter India å forhindre terrorantrekk” fra å bruke indisk jord til å undergrave interessene til Bangladesh, sa han.

Arrangementet ble deltatt av Bangladesh høykommissær Muhammad Imran, tidligere hærsjef i Bangladesh og 1971 krigsveteran Lt Gen (retd) Harun-ar-Rashid, noen få 1971 India-Pakistan krigsveteraner fra indiske væpnede styrker, og en rekke seniorforsvar. embetsmenn, blant andre.

Bangladesh og India har “kommet langt i løpet av de siste fem tiårene og vennskapet vårt har bestått tidens tester,” sa Naravane.

Som naboer fortsetter India og Bangladesh å vokse sammen med delte kulturer, historie, muligheter og skjebner, sa han.

Den indiske hærsjefen hyllet også soldater på begge sider av grensen som har ofret suverene ofre. , for en “lysere og sikrere i morgen”.

Det er den kollektive viljen til folket, som står skulder-til-skulder balansert på slagmarken som hadde snudd “ tidevannet mot fienden” i krigen i 1971, som førte til fødselen av en fri nasjon Bangladesh, sa han.

Og det er den samme ånden av solidaritet, kameratskap og felles skjebne som “forblir hjørnesteinen i våre sterke bilaterale bånd” selv etter fem tiår, sa Naravane.

Vennskap mellom India og Bangladesh er en hyllest til den kollektive viljen til Bangladesh-folket som sto for deres rett til frihet, og en anerkjennelse av den indiske hærens rolle i den “episke kampen” som forandret livene og skjebnene til millioner av brødre og søstre, la han til.

Den indiske hærsjefen ankom senere arrangementet for å lansere en ny bok ‘Bangladesh Liberation @ 50 Years: &#8216 ;Bijoy’ Med Synergy, India-Pakistan-krigen 1971′.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.