Svenska artister spelar på kritiserad saudifestival

0
67

I december väntas flera Svenska artister, däribland Axwell, Alesso och Rebecca & Fiona, spela på musikfestivalen Soundstorm i Riyadh. Festivalen anordnas i samarbete med Saudiarabiens underhållningsmyndighet, rapporterar DN. Festivalen har mötts av massiv kritik, bland annat från Michail Stangl, chef för den Berlinbaserade festivalen CTM Festival. ”Om du gillar pengar så mycket att du tar det från en regering som dödar journalister och har dödsstraff för att vara homosexuell, då borde du verkligen ställa dig själv några allvarliga frågor”, skriver han på Twitter. Den svenska dj:n och producenten Sanna ”La Fleur” Engdahl som ska spela på festivalen skriver till DN att det är ”jättebra att frågan lyfts”. De övriga svenska artisterna har inte kommenterat sin medverkan.