Statsvetare: Talmannens kritik unik och berättigad

0
16

Talman Andreas Norléns skarpa kritik mot Miljöpartiet under torsdagens pressträff får ses som unik, säger statsvetaren Tommy Möller till TT. – Det är nog unikt i den meningen att man aldrig från tidigare talmäns sida framfört kritik mot enskilda partier, säger han. Norlén menade att onsdagens politiska kaos riskerar att skada förtroendet för demokratin och att det hade kunnat undvikas om MP på förhand gjort klart att de inte tänkte sitta kvar i regeringen om oppositionens budgetförslag röstades igenom. Tommy Möller säger att han delar talmannens analys. – Jag är övertygad om att det för många människor framstår som obegripligt, och därmed förtroendeskadande. Men hur allvarligt och hur långsiktigt återstår att se, säger han. MP:s språkrör Märta Stenevi har sagt att hon är förvånad över kritiken men att hon inte vill recensera talmannens arbete.