SC instruerer Tripuras topppolitier for å sikre fredelige meningsmålinger

0
12

Denne kjennelsen kom på grunn av en påstand om forakt fra TMC som påsto at dens kader ble målrettet i staten og falske saker påført dem i forkant av valget til tross for tidligere ordre fra domstol.

HØYESTETET avviste tirsdag en bønn fra All India Trinamool-kongressen om å utsette de lokale avstemningene i Tripura, men utstedte ytterligere retningslinjer til statens øverste politifolk for å sikre at gjennomføringen av valg forblir fredelig.

“DGP og IGP skal ta alle skritt for å sikre at valget gjennomføres uten forstyrrelser, spesielt på dagen for avstemning og opptelling,” sa retten.

Denne kjennelsen kom på grunn av en foraktsbegrunnelse fra TMC med påstand om at dens kader ble målrettet i staten og falske saker ble påført dem i forkant av valget til tross for tidligere ordre fra domstolen. Den pågående kommunale avstemningsprosessen i Tripura vil være vitne til stemmegivning 25. november og telling av stemmer 28. november.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Å utsette valg er et spørsmål om siste og ekstreme utvei. Det er vårt hensynsfulle syn at, med unntak av å utsette valget, kan de bekymringer som innkallerne har uttrykt, rettes opp ved å gi instrukser til Tripura for å sikre at gjenværende faser av kommunevalget finner sted på en trygg og sikker måte og rapporter fra lov og orden, som har blitt gjort oppmerksom på håndhevingsbyråer, behandles i samsvar med lov, sa en benk ledet av justisminister DY Chandrachud.

“Å utsette valg er en ekstrem ting å bestille i et demokrati, og vi er uvillige til det. Hvis vi gjør det, vil det danne en feil presedens,» bemerket benken som også består av dommer Vikram Nath.

Benken sa i sin ordre at «det er DGPs, IGPs & Innenriksminister for å lindre enhver tvil om rettferdigheten til rettshåndhevelsesmaskineriet for å støtte valgprosessen.” “De rettshåndhevende byråene må utføre plikter på en jevn måte for å unngå klagemålet om at kandidatene og støttespillerne til All India Trinamool Congress (AITC) er urettferdig målrettet av konkurrerende politiske grupper,” heter det.

Retten ba Tripura DGP og IG om å holde et felles møte med den statlige valgkommissæren innen onsdag morgen for å vurdere tilgjengeligheten av sentrale paramilitære styrker med tilstrekkelig styrke til å bli utplassert for fredelig gjennomføring av meningsmålingene.

< p>Etter å ha notert seg Trinamool’s påstand om at politiet ikke inngav FIR-er mot de som angriper dens kader, ba retten staten om å “sende inn tabellerte data om klager som er gjort, skritt tatt og om FIR har blitt registrert…”.< /p>

Senioradvokat Jaideep Gupta, som dukket opp for Trinamool, sa at angrepene fortsatte mot dens kadre til tross for rettens instruksjoner. Med henvisning til fotografier av de påståtte voldelige handlingene oppfordret Gupta retten til å vurdere å utsette avstemningene.

Senioradvokat Gopal Shankaranarayanan, som også dukket opp for Trinamool, refererte til at meningsmålingene i 2013 i Vest-Bengal ble omlagt som utplassering av krefter var ikke nok. «Himmelen vil ikke falle hvis det samme skjer her,” sa han.

Senioradvokat Mahesh Jethmalani dukket opp for Tripura og sa at “det er en politisk konstruert sak”. Han sa at de hadde henvendt seg til Høyesterett selv da saken var til behandling i Høyesterett.

Jethmalani sa at hovedankepunktet er at “hendelser” skjer og arrestasjoner ikke skjer. «Hver hendelse som har blitt nevnt har en FIR… i noen tilfeller kan det hende at det ikke er arrestasjoner siden lovbruddene ikke er alvorlige,» sa han.

Men benken sa “når en MLA blir overfalt i et offentlig møte, og hvis det kommer en uttalelse på en erklæring, har vi ingen grunn til å vantro det” — og søkte å vite hvem som har ansvaret for sikkerheten for valget.

Jethmalani svarte at DGP og innenriksministeren overvåker øvelsen som etterfølger retten ba ham ta instruksjoner fra delstatsregjeringen og topppolitiet offiser angående sikkerhetsordninger og utplassering av sentrale styrker.

Da retten tok opp saken på ettermiddagen, leverte Jethmalani en rapport om utplassering av sentrale styrker. Retten ba ham også informere om talen til BJP MLA Arun Chandra Bhowmik den 18. august, der han angivelig ba partiarbeidere om å iverksette tiltak mot Trinamool-ledere i “Talibani-stil”.

Jethmalani sa: «Opptaket er mottatt…. En seksjon 65B bevishandlingsattest (for innrømmelse av elektronisk bevis) blir arkivert.» Imidlertid sa han: «Jeg tror ikke det oppfordret til vold. MLA er innkalt til avhør. Men begjærerne lager fjell av muldvarper.»

Om CRPF-distribusjon sa Jethmalani “78 deler av CRPF er der og ytterligere 12 vil bli sendt”. Han sa også at transportministeren fra Vest-Bengal hadde holdt en “brennende tale” i Tripura. Retten søkte å vite hvor mange arrestasjoner som har blitt foretatt så langt som Jethmalani sa at 88 «bråkmakere» er identifisert og passende tiltak iverksatt.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.