Roblox stämmer Youtubeprofil efter trakasserier

0
14

Roblox Corporation – som ligger bakom gamingplattformen Roblox – stämmer Youtubeprofilen Benjamin ”Ruben Sim” Simon, som anklagas för att ha trakasserat både unga gamers på plattformen och anställda hos Roblox Corporation. Bland de många anklagelser som riktas mot Ruben Sim i stämningen förekommer uppgifter om att han gjort rasistiska och homofobiska uttalanden och försökt ladda upp bilder på Hitler. Han anklagas även för att ha försökt ladda upp ett sexspel och för att ha förstört en konferens för Roblox Corporation genom falska uppgifter om terroristhot. Trots att Ruben Sim är bannlyst från plattformen sedan lång tid tillbaka uppges han ha fortsatt att skaffa sig tillgång till plattformen med hjälp av fejkkonton. Roblox Corporation vill att Ruben Sim betalar motsvarande 14,5 miljoner kronor i skadestånd och att han upphör med trakasserier av både gamers och anställda. Ruben Sim har inte kommenterat stämningen.