Ny forskning: Exponering för ofarliga coronavirus ökar SARS-CoV-2-immuniteten

0
57

Ofarliga mänskliga coronavirus orsakar oftast bara förkylningar. (Filfoto: Getty Images/Thinkstock)

Immuna reaktioner på ofarliga mänskliga koronavirus, som oftast bara orsakar förkylningar, ger visst skydd mot SARS-CoV-2, har en studie funnit. Detta korsreaktiva immunsvar, säger forskare vid universitetet i Zürich, är en viktig pusselbit om hur man uppnår omfattande immunitet mot coronavirus.

Forskarna använde en specialutvecklad analys för att analysera antikroppsnivåer mot fyra andra mänskliga koronavirus i 825 serumprover tagna innan SARS-CoV-2 uppstod. De undersökte också 389 prover från donatorer infekterade med SARS-CoV-2.

Best of Explained

Klicka här för mer

I kombination med dessa analyser med datorbaserade modeller förutspådde teamet exakt hur väl antikropparna skulle binda att och neutralisera invaderande virus, säger universitetet i Zürich i ett pressmeddelande.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Människor som fångade SARS-CoV-2 hade lägre nivåer av antikroppar mot coronavirus som orsakar vanliga förkylningar jämfört med oinfekterade människor. Dessutom var det mindre sannolikt att personer med höga nivåer av antikroppar mot ofarliga coronavirus hade blivit inlagda på sjukhus efter att ha fångat SARS-CoV-2.

Ju starkare antikroppssvar mot andra koronavirus, desto starkare är motståndet mot SARS-CoV-2. (Universitetet i Zürich)

“… Någon som har fått immunitet mot ofarliga koronavirus är också bättre skyddad mot allvarliga SARS-CoV-2-infektioner”, säger Alexandra Trkola, chef för Institutet för medicinsk virologi vid universitetet i Zürich, i ett pressmeddelande.

STUDIE:Irene A. Abela, Chloé Pasin, Magdalena Schwarzmuller et al, “Multifaktoriell seroprofilering dissekerar bidraget från redan existerande mänskliga koronavirussvar på SARS-CoV-2-immunitet”, Nature Communications.

https://www. .nature.com/articles/s41467-021-27040-x

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Explained News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd