Kerala BJP søker etterforskning av arbeiderdrap, sier PFI som gjør staten til Syria

0
114

Kerala BJP-president K Surendran (filbilde)

BJP tirsdag sa at den har søkt innenriksminister Amit Shahs inngripen for en etterforskning av de nylige drapene på RSS og partiarbeidere i Kerala . Den beskyldte Popular Front of India (PFI) for de to drapene og hevdet at antrekket gjør staten “om til Syria.

Statspresident K Surendran og unionsminister V Muraleedharan påsto på en pressekonferanse at både kongressen og venstresiden støttet «muslimske terrorantrekk» i staten. “PFI-aktiviteter sprer seg over hele staten, og utvider deres rekkevidde i landlige områder ved hjelp av regjerende CPI-M. I Kerala er CPI-M-PFI hånd i hanske ettersom de har en hemmelig forståelse og de styrer sammen i noen lokale organer…» sa Surendran.

“PFI prøver å splitte folket i navnet til mat og kleskode… Sakte forvandler Kerala seg til Syria,” sa Surendran. Han sa at Kerala-enheten har informert Shah om operasjonene til en “fundamentalistisk gruppe” og hvordan delstatsregjeringen har “unnlatt å iverksette tiltak”. En 27-åring ble angivelig knivstukket i hjel av medlemmer av Social Democratic Front of India (SDPI), den politiske fløyen til PFI, i Palakkad-distriktet denne måneden. Statens BJP har søkt en National Investigation Agency-undersøkelse av hans død og dødsfallet til en BJP-arbeider i Thrissur i oktober.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Muraleedharan påsto at det har blitt umulig å snakke mot «islamsk terrorisme» i Kerala. “Hvis du gjør det, vil såkalte sekularister hoppe inn i kampen og de vil begynne å angripe de som snakker sannheten. Det var det som skjedde da biskopen av Pala talte mot narkotisk jihad.»

Han refererte til biskop Joseph Kallarangatt fra Pala bispedømme som hadde påstått «kjærlighet og narkotisk jihad» av islamske grupper, og fikk utbredt kritikk.

«Nå er ikke PFI-drapet den første hendelsen … i 2018 to studenter ble drept og en var en CPI-M og SFI-arbeider og en annen var en ABVP-person. I 2019 ble en kongressarbeider drept. Men CPI-M tar ikke grep, regjeringen iverksetter ingen grep, og kongressen holder mamma på slike saker selv etter at arbeideren deres ble drept, sa Muraleedharan.

< /p>

BJP-lederne avklarte ikke om innenriksdepartementet hadde noen plan om å forby PFI.

På spørsmål om hvorfor partiet ikke har søkt om et forbud mot antrekket, sa unionsminister Rajeev Chandrasekhar, som var til stede på pressekonferansen: «Lov er et statssubjekt … vi krever fri og rettferdig etterforskning og rettsforfølgelse av de skyldige. Ellers vil kriminell virksomhet blomstre.” Han la til at statens økonomi vil bli påvirket i fravær av tiltak mot kriminelle. «Ofret er Keralas økonomi og jobbskaping i staten. Uten å straffeforfølge kriminelle, skaper det en overordnet fortelling om at det er en svak, sårbar økonomi. Mulighetene for investering vil også lide som en konsekvens av appeasement-politikk,” sa han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.