Kerala BJP söker efterforskning av arbetarmord, säger PFI som förvandlar staten till Syrien

0
121

Kerala BJP:s president K Surendran (filbild)

BJP tisdag sa att den har begärt inrikesminister Amit Shahs ingripande för en utredning av morden på RSS och partiarbetare nyligen i Kerala . Den anklagade Popular Front of India (PFI) för de två morden och hävdade att utrustningen förvandlar staten “till Syrien”.

Statspresidenten K Surendran och unionsministern V Muraleedharan hävdade vid en presskonferens att både kongressen och vänstern stödde “muslimska terrordräkter” i staten. “PFI-aktiviteter sprider sig över hela staten och fördjupar sin räckvidd på landsbygden med hjälp av styrande CPI-M. I Kerala är CPI-M-PFI hand i handske eftersom de har en hemlig överenskommelse och de styr tillsammans i vissa lokala organ…”, sa Surendran.

“PFI försöker dela upp folket i namn av mat och klädkod… Sakta förvandlas Kerala till Syrien”, sa Surendran. Han sa att Kerala-enheten har informerat Shah om verksamheten i en “fundamentalistisk grupp” och hur delstatsregeringen har “misslyckats med att vidta åtgärder”. En 27-åring knivhöggs till döds enligt uppgift av medlemmar av Indiens socialdemokratiska front (SDPI), PFI:s politiska flygel, i Palakkad-distriktet denna månad. Statens BJP har sökt en nationell utredningsmyndighet för att undersöka hans död såväl som en BJP-arbetares död i Thrissur i oktober.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Muraleedharan påstod att det har blivit omöjligt att tala mot “islamisk terrorism” i Kerala. “Om du gör det kommer så kallade sekularister att hoppa in i striden och de kommer att börja attackera dem som talar sanning. Det var vad som hände när biskopen av Pala talade mot narkotiskt jihad.”

Han syftade på biskop Joseph Kallarangatt från stiftet Pala som hade påstått “kärlek och narkotiskt jihad” av islamiska grupper, vilket väckte omfattande kritik.

“Nu är PFI-mordet inte den första incidenten… 2018 två studenter dödades och en var en CPI-M och SFI-arbetare och en annan var en ABVP-person. 2019 dödades en kongressarbetare. Men CPI-M vidtar inga åtgärder, regeringen vidtar inga åtgärder och kongressen håller mamma i sådana frågor även efter att deras arbetare dödades”, sa Muraleedharan.

< /p>

BJP-ledarna klargjorde inte om inrikesministeriet hade någon plan för att förbjuda PFI.

På frågan om varför partiet inte har sökt ett förbud mot klädseln, sa fackminister Rajeev Chandrasekhar, som var närvarande vid presskonferensen: “Lagen är ett statligt ämne … vi kräver fri och rättvis utredning och lagföring av de skyldiga. Annars kommer kriminell verksamhet att blomstra.” Han tillade att statens ekonomi kommer att påverkas i avsaknad av åtgärder mot brottslingar. “Offret är Keralas ekonomi och jobbskapande i staten. Utan att lagföra brottslingar skapar det ett övergripande narrativ att det är en svag, sårbar ekonomi. Möjligheterna till investeringar kommer också att bli lidande som en konsekvens av eftergiftspolitik”, sa han.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.