Här är varför zoom slutade fungera på din Chromebook

0
145
dennizn/Shutterstock.com figur>

Zoom, den populära videokonferensappen som bara blev mer populär under pandemin, har enligt uppgift slutat sin webbapp för ChromeOS, vilket orsakar problem för vissa. Om Zoom slutade fungera på din Chromebook beror det på att det finns en ny webbaserad app som du behöver använda.

Tidigare i år tillkännagav Zoom en ny progressiv webbapp (PWA) för Chromebooks utformade för att erbjuda en bättre upplevelse och fler funktioner. Tyvärr genomgick detta fortfarande ett betatest, var inte tillgängligt för alla och hade några problem att lösa. Det ser dock ut som att Zoom ändrar saker den här månaden och det gör att elever, lärare, familjemedlemmar och fler har problem med att gå med i möten.

På senaste tiden har vi sett rapporter om att företaget tyst har avvecklat standardappen Zoom för ChromeOS, vilket blockerar användare från att gå med i möten helt och hållet. Nu ser användare detta popup-fönster när de försöker gå med i en Zoom:

“Zoom-klient måste uppgraderas för att gå med i detta möte.”

För att gå med i möten på en Chromebook måste du ladda ner den nya Zoom PWA-appen från webben eller via den här länken i Google Play Butik. Eller, efter att du fått meddelandet om misslyckande att gå med, leta efter en liten blå länk längst ner på Zoom-sidan som säger “Gå med via Zoom för Chrome PWA.” Kom ihåg att det här inte är en app i traditionell mening utan fungerar mer som en webbplats. Det är i huvudsak en webbversion av Zoom-appen.

Progressiva webbappar liknar webbplatser men kan “installeras” som en app. De låter dig öppna dem i ett eget fönster istället för en ny webbläsarflik, men de fungerar fortfarande som allt annat du skulle öppna i din webbläsare. Till exempel tillåter Zoom PWA fortfarande att öppna länkar, aviseringsmärken, uppdateringar och mer samtidigt som den erbjuder bättre prestanda och, ofta, fler funktioner.

Om du får “Zoom klienten måste uppgraderas” felmeddelande när du försöker gå med i ett Zoom-samtal på din Chromebook, det är därför. Skaffa den nya Zoom PWA, så kommer du att kunna gå med i möten igen.

Det är värt att notera att detta inte kommer att lösa alla dina potentiella problem just nu. Även om den progressiva webbappen Zoom bör ge en förbättrad upplevelse, fler funktioner och snabbare prestanda, är den nya PWA-versionen av Zoom fortfarande ett pågående arbete. Användare rapporterar många problem eller buggar.

För att göra saken värre, när någon skickar användarna en länk för att gå med i ett möte, öppnas den inte i den nya appen och leder fortfarande till den avbrutna appen ChromeOS-appen. Det är lite förvirrande, men förhoppningsvis kommer allt att fungera som förväntat när övergången är klar.

via 9to5Google