Forklart: Hvorfor Andhra Pradesh-regjeringen opphevet lover på 3 hovedsteder

0
15

Andhra Pradesh CM YS Jagan Mohan Reddy har lovet å komme med en bedre og mer omfattende regning. (Filbilde)

Andhra Pradesh-forsamlingen vedtok enstemmig et lovforslag på mandag om å oppheve to lover som ble godkjent i fjor som en del av YSRCP-regjeringens omstridte trekk for å opprette tre forskjellige delstatshoveder i stedet for fortsetter med det forrige TDP-regimets plan for å utvikle den nåværende hovedstaden Amaravati.

Registrer deg nå. Det er gratis. Registrer deg for å fortsette å lese denne historien gratis.
Logg på hvis du allerede er en registrert bruker.E-post/Mobil:FortsettELLERFortsett med Facebook< img src="https://indianexpress.com/wp-content/themes/indianexpress/images/pcl/google-logo.png" />Fortsett med Google Er du allerede medlem? Logg på

Av dem var en av lovene som ble opphevet Andhra Pradesh Decentralization and Inclusive Development of All Regions Act, 2020, vedtatt i januar 2020 for å gjøre plass til tre hovedsteder for staten. Bugganna Rajendranath Reddy, ministeren for finans, planlegging og lovgivning, introduserte Andhra Pradesh Decentralization and Inclusive Development of All Regions Repeal Bill, 2021, som ble vedtatt enstemmig gjennom en stemmeavstemning.

Også forklart |I perspektiv , gårdsnød og kravet om garantert MSP

Så, hva er Andhra Pradesh Decentralization and Inclusive Development of All Regions Act, 2020, som ble opphevet?

https://images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Etter at YSR Congress Party kom til makten i 2019, hadde det besluttet å reversere den forrige regjeringens beslutning om å ha en ambisiøs hovedstad i verdensklasse i Amaravati, som ligger mellom Vijayawada og Guntur. TDP-regjeringen hadde gjennom en sammenslåingsordning anskaffet 33 000 dekar jordbruksland fra 29 landsbyer og lovet å returnere utviklede tomter i retur, bortsett fra økonomisk kompensasjon.

Mens TDP flyttet sitt maktsete fra Hyderabad til Amaravati, hadde de bygget et midlertidig regjeringskompleks, en midlertidig High Court-bygning, et permanent lovgivende kompleks, og til og med bungalower og leiligheter for lovgivere, dommere og offiserer.

Den Y S Jagan Mohan Reddy-ledede regjeringen droppet imidlertid prosjektet og bestemte seg for å gå videre med desentralisering. I 2020 opphevet den Andhra Pradesh Capital Region Development Authority Act, 2020, og vedtok Andhra Pradesh Decentralization and Inclusive Development of All Regions Act, 2020. På denne måten skulle Amaravati være den lovgivende hovedstaden, Visakhapatnam den utøvende hovedstaden og Kurnool den rettslige hovedstaden.

Hvorfor opphevet regjeringen loven om tre hovedsteder?

Over hundre begjæringer som utfordrer regjeringens trekk har blitt sendt inn for Andhra Pradesh High Court. Flere av disse begjæringene ble støttet av opposisjonen TDP. Bønder i Amaravati, som lot regjeringen erverve landområdene deres, ønsket at de skulle holde seg til den forrige planen og bygge en hovedstad i verdensklasse på samme sted. Retten hadde nylig begynt å behandle begjæringene. På mandag informerte generaladvokat Subrahmanyam Sriram Høyesterett om regjeringens avgjørelse i en erklæring. Han fortalte retten at regjeringen vil oppheve loven.

Sjefsministeren forklarte flyttingen og lovet å innføre et “bedre” og mer “omfattende” lovforslag etter å ha tettet smutthullene i det forrige. Han beskyldte TDP-regjeringen for å ha valgt Amaravati som hovedstad da den manglet grunnleggende infrastruktur, som veier og dreneringssystemer. Han påpekte at Rs 1 lakh crore var nødvendig for å bygge nettopp det, som kan eskalere til Rs 5 eller 6 lakh crore i løpet av 10 år.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hvorfor vil han komme med et nytt lovforslag i stedet for det nåværende?

Jagan sa at regjeringen hans hadde innført lovforslaget om 3 hovedsteder for å sikre en rettferdig og balansert utvikling av staten, tatt i betraktning folks ambisjoner. Han la til at opposisjonspartiet hadde spredt misoppfatninger og villedende informasjon, og også skapt juridiske hindringer i prosessen. Han mente det er behov for å uttømmende forklare folket om regjeringens intensjoner og også gjøre endringer for å tette smutthullene i det eksisterende lovforslaget. “Loven ble trukket tilbake i større offentlig interesse,” sa han.

Vil Andhra Pradesh bare ha én hovedstad nå?

Det er ikke klart om regjeringen vil holde seg til Amaravati som eneste hovedstad. Gjennom hele talen understreket sjefsministeren behovet for desentralisering for rettferdig utvikling av alle regioner. CM satte heller ikke noen frist for innføringen av det nye lovforslaget.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Hvordan reagerte andre parter på avgjørelsen?

Tidligere CM- og TDP-president N Chandrababu Naidus sønn og TDPs nasjonale generalsekretær Nara Lokesh beskyldte regjeringen for å spre «løgner» og «halvsannheter» og sa at den forrige regjeringen hadde tatt alle hensyn til å utvikle Amaravati som hovedstad for rettferdig rettferdighet og utvikling av alle regioner.

Mens han kritiserte Jagan for å ha spilt «tankespill» med folket i staten og handlet uten en følelse av forpliktelse eller ansvar, la han til at CM, før valget i 2019, hadde lovet å utvikle Amaravati. “Dessverre var han ikke i stand til å gi en klar holdning til planen sin for statens hovedstad og den generelle utviklingen av staten,” sa han Lokesh.

BJP sa derimot at regjeringen bestemte seg for å oppheve loven i frykt for en negativ ordre fra Høyesterett. Somu Veerraju, president for BJPs AP-enhet, sa at han har bedt CM om å diskutere med alle politiske partier og søke opinion før han tar noen beslutning om desentralisering.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd