ED genomsöker IREOs lokaler, 3 andra företag i PMLA-ärendet

0
11

IREO VD Lalit Goyal förs till Panchkula domstol på tisdag. (Expressfoto av Jaipal Singh)

I samband med sin penningtvättsundersökning mot IREO-gruppen genomförde Enforcement Directorate (ED) på måndagen husrannsakningar i flera av företagets lokaler, inklusive bostaden för vice ordföranden och MD Lalit Goyal och tre andra företags lokaler, sade byrån på tisdagen.

Ett ED-uttalande identifierade de andra tre företagen som IDM Realty, Madeira Conbuild och Global Estate.

– Kronofogdedirektoratet har genomfört sökinsatser i M/s affärslokaler. IREO Pvt. Ltd; Fröken. IDM Reality Pvt. Ltd; Fröken. Madeira Conbuild Pvt. Ltd; Fröken. Global Estate och andra och bostadslokaler för deras styrelseledamöter och medarbetare, nämligen Lalit Goyal, Jai Bharat Aggarwal, Anupam Nagalia, Madhukar Tulsi, CA Anil Kumar Goel i Gurugram och Delhi,” sade uttalandet.

https://images. .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Sökningarna resulterade i beslag av dokument relaterade till egendom och utländska investeringar, mobiltelefoner, bärbara datorer och indisk och utländsk valuta till ett värde av 14 lakh Rs.

Förra veckan hade ED gripit Goyalefter fyra dagars förhör i samband med ett fall av penningtvätt som registrerats av byrån på grundval av anklagelser om att IREO lurat medel från bostadsköpare och dess investerare.

I sitt uttalande efter gripandet hade ED också nämnt The Indian Express utredningar av Pandora Papers, som avslöjade att Goyal hade flyttat uppskattningsvis 77 miljoner dollar i form av investeringar, aktieinnehav och fastigheter, även som bostadsköpare och investerare sprang från pelare till stolpe för sina pengar.

Goyal fängslades på IGI-flygplatsen den 11 november, baserat på ett utkikscirkulär som öppnades mot honom när han förberedde sig för att gå ombord på ett flygplan för att åka utomlands.< /p>

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd