Dit is waarom Zoom niet meer werkte op uw Chromebook

0
33
dennizn/Shutterstock.com

Zoom, de populaire app voor videoconferenties die tijdens de pandemie alleen maar populairder werd, heeft naar verluidt de ChromeOS-webapp stopgezet, wat voor sommigen problemen veroorzaakte. Als Zoom niet meer werkt op je Chromebook, komt dat omdat je een nieuwe webgebaseerde app moet gebruiken.

Eerder dit jaar kondigde Zoom een ​​nieuwe progressieve web-app (PWA) aan. voor Chromebooks die zijn ontworpen om een ​​betere ervaring en meer functies te bieden. Helaas onderging dit nog een bètatest, was niet voor iedereen beschikbaar en had een paar problemen om op te lossen. Het ziet er echter naar uit dat Zoom deze maand dingen omschakelt, en dat zorgt ervoor dat studenten, docenten, familieleden en meer problemen hebben om deel te nemen aan vergaderingen.

De laatste tijd zien we berichten dat het bedrijf stilletjes de standaard Zoom-app voor ChromeOS heeft stopgezet, waardoor gebruikers helemaal niet meer aan vergaderingen kunnen deelnemen. Nu zien gebruikers deze pop-up wanneer ze proberen deel te nemen aan een Zoom:

“Zoom-client moet worden geüpgraded om deel te nemen aan deze vergadering.”

Om deel te nemen aan vergaderingen op een Chromebook, moet je de nieuwe Zoom PWA-app downloaden van internet of via deze link in de Google Play Store. Of zoek naar een kleine blauwe link onder aan de Zoom-pagina die zegt: “Deelnemen via de Zoom for Chrome PWA.” Onthoud dat dit geen app in de traditionele zin is en meer als een website werkt. Het is in wezen een webversie van de Zoom-app.

Progressive Web Apps lijken op websites, maar kunnen worden 'geïnstalleerd'. als een app. Ze laten je toe om ze in hun eigen venster te openen, in plaats van een nieuw browsertabblad, maar ze werken nog steeds zoals al het andere dat je in je browser zou openen. De Zoom PWA maakt het bijvoorbeeld nog steeds mogelijk om links, meldingsbadges, updates en meer te openen, terwijl het betere prestaties en vaak meer functies biedt.

Als u de “Zoom krijgt client moet worden geüpgraded” foutmelding wanneer u probeert deel te nemen aan een Zoom-gesprek op uw Chromebook, dit is de reden. Koop de nieuwe Zoom PWA en je kunt weer deelnemen aan vergaderingen.

Het is vermeldenswaard dat dit op dit moment niet al je potentiële problemen oplost. Hoewel de progressieve web-app Zoom een ​​verbeterde ervaring, meer functies en snellere prestaties zou moeten bieden, is de nieuwe PWA-versie van Zoom nog steeds een werk in uitvoering. Gebruikers melden veel problemen of bugs.

Om het nog erger te maken, wanneer iemand gebruikers een link stuurt om deel te nemen aan een vergadering, wordt deze niet geopend in de nieuwe app en wordt nog steeds doorverwezen naar de beëindigde ChromeOS-app. Het is een beetje verwarrend, maar hopelijk werkt alles zoals verwacht zodra de overgang is voltooid.

via 9to5Google