Denna Thanksgiving Tvätta dina händer, inte ditt kalkon

0
67
Vezzani Photography/Shutterstock

Generationer av människor har tvättat sina kalkoner innan de ställts in i ugnen för att steka, men det betyder inte att du ska fortsätta med övningen. Det gör inget fördelaktigt och stänker bara bakterier överallt.

Nej, verkligen. USDA:s officiella ståndpunkt är att du ska sluta tvätta din kalkon och noggrant tvätta dina händer och förbereda ytor före och efter hantering av den råa kalkonen innan den går in i ugnen.

RELATERADE7 sätt att undvika att matförgifta din familj denna Thanksgiving

Varför hoppa över kalkondisken? För i bästa fall tar den bort en liten mängd ytbakterier. Den bakterien kommer att dö nästan omedelbart i en varm ugn eftersom den är precis vid ytan. Genom att tvätta den råa kalkonen överför du bakterierna till diskbänken och varhelst vattnet stänker (vilket kan inkludera serveringsredskap och tallrikar nära diskbänken). Så hoppa över tvätten och, medan du håller på, fräscha upp några andra livsmedelssäkerhetstips här för att undvika att matförgifta din familj.