Bönders misstro mot regeringen kommer inte att försvinna med en återställning: Sachin Pilot

0
94

Kongressledare Sachin Pilot. (Fil)

BJP’s omröstningsförluster och en “hotande dålig prestanda” i de kommande församlingsmätningarna ledde till tillkännagivandet om att upphäva gårdslagarna, sa kongressledaren Sachin Pilot på tisdagen och hävdade att det kommer att bli “konsekvenser” för det styrande partiet i valet som bönder’ “misstro” av regeringen kommer inte att försvinna med en återställning.

Den tidigare vice statsministern i Rajasthan sa att regeringen inte bara borde säkerställa en rättslig garanti för det lägsta stödpriset (MSP) som krävdes av bönderna utan också måste tillhandahålla en förordning eller en lag som säkerställer att upphandling sker.

I en intervju med PTI sa Pilot att oavsett vad regeringen gör nu är det “alldeles för sent” att radera från bönderna’ tänker på det lidande som orsakades under agitationen av jordbrukslagarna.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“I indisk historia har man inte sett en sådan lång agitation från bondesamhället som varade i ett år. Om de var tvungna att rulla tillbaka (lagarna) vad var då behovet av att slösa liv och försörjning, så mycket skada orsakades, bönder kallades för naxaliter, separatister, till och med terrorister och några av ministrarna’ anhöriga till och med mejar ner folk,” sa den förre unionsministern.

Om det fanns så mycket fiendskap där, så var det som fick regeringen att dra tillbaka lagarna, frågade Pilot retoriskt och tillade att “uppenbarligen fanns det politiska överväganden”.< /p> Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Premiärminister Narendra Modi tillkännagav i fredags sin regerings beslut att upphäva de tre jordbrukslagarna som bönderna har protesterat mot under det senaste året vid Delhis gränser och uppmanade dem att återvända till sina hem.

Pilot påstod att det inte hölls någon diskussion med bönderna’ fackföreningar innan de tillkännagav lagarna, som infördes med “brute majoritet” i parlamentet och sedan “knuffade ner i halsen på bönder”.

De har dragits tillbaka nu men mer måste göras eftersom det har skett ett “slags sammanbrott av förtroende& #8221; mellan regeringen och bönderna vilket är “skadligt” även för framtida dispenser, sa kongressledaren.

“De (bönderna) kommer alltid att betrakta regeringen med misstänksamhet. Vi är skyldiga våra bönder som matar detta land mycket mer,” hävdade han.

Frågade om bönderna’ efterfrågan på en lag som garanterar MSP, sa Pilot att bara tillkännagivandet av MSP även om det görs i lag inte kommer att vara adekvat eftersom det också finns ett behov av att göra vissa regleringar eller lagar för upphandling.

“Vad som händer idag är att du tillkännager MSP men det finns ingen garanti för upphandling. Om du verkligen vill gynna bönderna måste du säkerställa adekvat och lämplig upphandling, det är nyckeln,” sa han.

Om bönderna kräver en lag och förordning för MSP är det ett genuint krav och regeringen borde agera för att uppfylla det, sa han.

“ Jag går ett steg längre. Jag säger att tillkännagivandet och garantin för MSP är viktigt, men regeringen bör också se till att upphandling sker. En juridisk garanti för MSP är endast effektiv om det finns en proportionerlig reglering och lag för upphandling också,” sade piloten.

Regeringen måste bjuda in bönderna att diskutera sina frågor och inte bara titta på valcykeln för återkallningar, eftersom den måste tänka på deras verkliga bästa, sade han.

Piloten efterlyste också ansvar för “ förluster” människor led både fysiskt och monetärt under protesterna mot gårdslagarna.

The “misstro” skapad i bondesamhällets sinne kommer inte att försvinna med en återställning, hävdade han.

“Uppenbarligen var förlusterna av byomröstningen och det hotande dåliga resultatet för BJP i de kommande opinionsundersökningarna i fem delstater det övervägande som fick regeringen att dra tillbaka jordbrukslagarna,” Pilot sa.

På frågan om steget skulle gynna BJP i opinionsundersökningarna, sa han, “Jag tror att inrikesministern (Ajay Mishra) inte har avgått, fall som fortfarande drabbat bönder. finns, människor som förlorat nära och kära, hur kan de glömma året som har gått. Det kommer att få konsekvenser.”

Men, tillade han, “Jag tycker inte att vi ska politisera bönderna’ rörelse men i slutändan vet folket i Indien att dessa lagar inte infördes för att hjälpa jordbrukare utan andra intressegrupper.”

När de grävde i hälarna, hade bondefackföreningar på söndagen sagt att de kommer att fortsätta sin agitation tills regeringen inleder samtal med dem om deras sex krav, inklusive en lag som garanterar MSP och arresteringen av facklig minister Ajay Mishra, även när centret förberedde sig för att ta fram räkningar i parlamentet för att upphäva dess tre jordbrukslagar.

Mishra’s son greps i fallet med fyra protesterande bönders död i en incident i Lakhimpur Kheri i Uttar Pradesh i oktober.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.