Adityanath bruker «abbajaan»-frasen igjen, kaller AIMIM-sjefen «SP-agent»

0
112

CAA ble vedtatt av BJP-regjeringen ved senteret for å gi indisk statsborgerskap til hinduistiske, sikhiske, buddhistiske, jainske, parsi- og kristne migranter fra Afghanistan, Bangladesh og Pakistan som kom inn i landet på eller før 31. desember 2014. (Fil)

Uttar Padesh-sjefsminister Yogi Adityanath kalte AIMIM-sjef Asaduddin Owaisi «en agent for Samajwadi-partiet» ​​og truet tirsdag med å ta «strenge handlinger» mot de «som igjen ønsker å oppildne lidenskapen ” over Citizenship Amendment Act (CAA).

CAA ble vedtatt av BJP-regjeringen ved senteret for å gi indisk statsborgerskap til hinduistiske, sikhiske, buddhistiske, jainske, parsi- og kristne migranter fra Afghanistan, Bangladesh og Pakistan som kom inn i landet på eller før 31. desember 2014.

Les også |Yogi Adityanaths retorikk var ikke bare å spille på stereotypier, den var også reduksjonistisk

Henvender en stand arbeidere’ møte med BJP i Kanpur, sa sjefsministeren: «Aaj main chetavni dunga us vyakti ko jo yahan par CAA ke naam par phir se bhavnaon ko bhadkaane ka karya kar raha hai. Aur chachajaan aur abbajaan ke anuyaiyon se kahunga ki wo saavdhan ho kar sun lein, agar pradesh ki bhavnaon ko bhadkaake mahaul kharab karoge til sakhti ke sath sarkar nipatna bhi janti hai (I dag advarer jeg den som er utsendt nok en gang navnet på CAA. Jeg vil gjerne fortelle tilhengerne av chachajaan og abbajaan om å lytte nøye at hvis det gjøres forsøk på å ødelegge atmosfæren i staten ved å vekke følelser, vil delstatsregjeringen håndtere det strengt.»

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Sjefsministeren hadde utløst en krangel i september ved å bruke “abbajaan” – urdu-betegnelsen for far – og sa at rasjoner fordelt av den forrige delstatsregjeringen gikk til de som sier “abbajaan”.

«Har vyakti jaanta hai Owasi, Samjwadi Party ka agent banke bhavnaon ko bhadkaane ka karya kar rahe hain (Alle vet at Owasi prøver å oppildne lidenskapen ved å jobbe som agent for Samajwadi Party),» sa Adityanath og hevdet at ingen fellesopptøyer nå finne sted i staten, hvor slike sammenstøt pleide å finne sted ofte i de tidligere regjeringene.

“UP er nå ikke kjent for opptøyer, men som en danga-mukt (opptøyer- free) state», la han til.

Mens han talte til et møte i Barabanki søndag, hadde Owaisi krevd at sentralregjeringen skulle trekke CAA og National Register of Citizens tilbake etter kunngjøringen om opphevelsen av de tre kontroversielle gårdslovene. «CAA er mot grunnloven. Hvis BJP-regjeringen ikke tar tilbake denne loven, vil vi komme ut på gatene og en annen Shaheen Bagh vil komme opp hit,” sa Owaisi, med henvisning til protesten i Shaheen Bagh i Delhi.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.