Volatilt på Stockholmsbörsen – Evolution sämst på nytt

0
79

Stockholmsbörsen inledde dagen med stigande index, men tappade fart och föll till minus. Vid stängning hade index återhämtat sig och stod åter på plus:

• OMXSPI: +0,1%
• OMXS30: +0,1%

I topp fanns Ericsson med en uppgång på drygt 4 procent och i botten av OMXS30 låg Evolution på nytt med en nedgång på närmare 3 procent. Nasdaq har meddelat att man genomför flera förändringar i OMX Stockholm Benchmark Index, som träder i kraft den 1 december. Bland annat lyfts nynoterade Truecaller och Storskogen in i indexet. Aktierna steg omkring 13 respektive 5 procent. Bland bolagsnyheter har läkemedelsbolaget Oncopeptides rapporterat en minskad förlust och höjd omsättning i Q3. Aktien rasade 10 procent. I övriga nyhetsflödet kom i går kväll beskedet att AB Volvo har sagt upp sitt avtal med Coor, vilket fick aktien att tappa drygt 5 procent. En av dagens största vinnare blev forskningsbolaget Isofol, efter beskedet att amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beviljat ett så kallat snabbspår för läkemedelskandidaten arfolitixorin. Aktien lyfte 16 procent. Det inrikespolitiska läget har annars överskuggat dagen. Magdalena Andersson har valts till ny statsminister men tvingas regera med budgeten från KD, M och SD – något som nyligen fick MP att meddela att de lämnar regeringen. New York-börserna i går
S&P 500: +0,2%
Nasdaq: –0,5%
Dow Jones: +0,6% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.