Vad är LockDown Browser och hur fungerar det?

0
20

LockDown Browser är en egen webbläsare och mjukvarusvit designad för att säkerställa att online- eller fjärrprov är fria från fusk. Om du är en student som skriver prov online, finns det en god chans att du kommer att använda webbläsaren LockDown som en del av din bedömning.

Vad är LockDown Browser?

LockDown Browser är en mjukvaruapplikation tillverkad av Respondus Inc. Företaget säljer den inte till enskilda användare utan licensierar den till institutioner som genomför fjärrexamina.

Innehållsförteckning

LockDown Browser syftar uttryckligen till att förhindra digitalt fusk. Med andra ord låser den hela datorn för att säkerställa att eleverna inte kan titta på anteckningar eller använda Google för att hitta svar. 

Webbläsaren kan inte göra något åt ​​en annan person i rummet, en annan enhet, eller faktiskt bara vanliga gamla papper cheat sheets. Den kan bara säkra datorn den körs på. Det är därför du med största sannolikhet kommer att stöta på LockDown Browser i ett formellt examenscenter. Vid prov ansikte mot ansikte säkerställer en mänsklig proctor att eleverna inte fuskar på ett sätt som LockDown Browser inte kan stoppa.

En skärmbild av LockDown Browser Demo för Moodle

Det betyder inte att LockDown-webbläsaren inte fungerar för studenter som tar prov hemma, bara att det inte räcker i sig för fjärrprov. För att täcka andra former av fusk behövs även fjärrkontroll. Det är inte en inneboende del av LockDown-webbläsaren, men vi ska kort prata om proctoring senare i den här artikeln.

Introduktion till Respondus LockDown Browser for Students

Allmän användning av “Lockdown Browser ”

Precis som folk kallar alla dammsugare som “Hoovers”, har det blivit vanligt att hänvisa till alla examenssäkerhetswebbläsare som “lockdown-webbläsare”. LockDown Browser är dock ett varumärke som tillhör Respondus Inc. Den här artikeln handlar specifikt om Respondus-produkten, men du kanske arbetar med ett annat märke av webbläsare som gör något liknande.

Förklaringen i den här artikeln gäller alla webbläsare och lösningar av lockdown-typ i allmänhet; det är bara viktigt att veta att du bör söka efter information med det specifika namnet på programvaran du kommer att använda för att få de mest exakta svaren.

Varför behöver vi LockDown Browser?

Datorbaserade tester blir mer populära för varje år, och det finns många fördelar som universitet och andra institutioner bara inte kan ignorera. Om en tentamen eller ett test sker på en dator betyder det att resultaten snabbt kan slutföras. Det kräver mycket mindre administration och erbjuder många ekonomiska fördelar för alla inblandade, både studenter och institutioner.

Det är inte orimligt att förvänta sig att online, datorbaserad testning så småningom kommer att bli normen. Så det finns ett tydligt behov av att slå ner på examensfusk. När allt kommer omkring betyder ett instituts kvalifikationer ingenting om du inte kan lita på resultatet av deras undersökningar.

Hur fungerar LockDown Browser?

Eftersom det är en mjukvarulösning med sluten källkod vet vi inte exakt hur LockDown-webbläsaren fungerar under huven. Det är bättre att säkerhetsprogram som denna är oklar om hur det fungerar. När allt kommer omkring, ju mindre någon vet om webbläsarens interna funktion, desto mindre sannolikt kommer någon att kunna kringgå den.

Vad vi kan göra är att beskriva hur LockDown Browser är ur en elevs synvinkel . När du använder LockDown Browser är testet i helskärm och kan inte minimeras. Elever kan inte byta till andra appar eller göra något annat på datorn än att göra bedömningen.

Många vanliga webbläsarfunktioner är också inaktiverade. Du kan till exempel inte högerklicka på någonting. Alla webbläsarkontroller förutom Bakåt, Framåt, Uppdatera och Stopp är inaktiverade. Ingen kopiering eller inklistring är tillåten, och knappar som Print Screen fungerar inte heller. Dessutom är all utskrift inaktiverad.

Det är inte heller möjligt att öppna en bedömning utformad för användning med LockDown-webbläsaren med någon annan webbläsare. Bedömningswebbplatsen kommer att upptäcka att du använder fel webbläsare och vägrar att ladda.

Allt du gör eller försöker göra under bedömningen kommer naturligtvis att noteras. Så alla försök att fuska eller använda blockerade funktioner kan flagga ditt test för närmare granskning.

Kan LockDown webbläsare kringgås?

För det första är det viktigt att säga att det inte finns något sådant som ett okrossbart, okrossbart säkerhetssystem. Så det är inte en fråga om huruvida LockDown kan kringgås, utan snarare om ansträngningen som krävs för att göra det är värt det. Det kan helt enkelt vara lättare att studera och klara testet än att prova en påstådd lösning som du har hittat någonstans och inte har något sätt att testa förrän dagen för bedömningen.

< img src="/wp-content/uploads/13927b8d61592b36b1a8121dc113c137.jpg" />

Förutom tvivelaktiga utnyttjande från tredje part, om du är smart nog att komma på ett sätt att hacka webbläsaren LockDown genom att själv är du förmodligen också smart nog att klara testet på ett legitimt sätt.

Vi stöder uppenbarligen inte fusk i någon form, men även om du inte har några moraliska problem med det, medför det allvarliga risker och en låg chans att lyckas om du försöker kringgå LockDown-webbläsaren. Gör det bara inte.

LockDown-webbläsarens sekretessproblem

Vanligtvis körs LockDown-webbläsaren på en dator som tillhör den institution du studerar eller till ett testcenter. Men i en tid av pandemi-drivet distansarbete och studier kan du bli ombedd att installera programvaran på din persondator.

För att fungera måste LockDown-webbläsaren ha administratörsbehörigheter och tillgång till den högsta nivån av säkerhetsåtkomst på din dator. Så vi rekommenderar att du läser Respondus sekretesspolicy noga. Även då vill du kanske bara använda den på en dator som inte har någon känslig eller privat information på den.

Lås ner webbläsaren med onlinekontroll

Som nämnts tidigare är en produkt som LockDown Browser bara en del av lösningen för att förhindra examensbedrägeri. Du behöver också en prospektör för att observera provet för att se till att alla håller sig till reglerna. I ett datorlabb kan du helt enkelt låta folk gå runt och hålla ett bokstavligt öga på förfarandet. Men om du gör en bedömning på distans, blir det nödvändigt med proctoring online.

Det finns två tillvägagångssätt för detta. För det första kan en människa fjärrövervaka provet med hjälp av en webbkamera och mikrofon som är anslutna till elevens dator. Alternativt kan du använda programvara för att upptäcka misstänkt fusk automatiskt. Videon och ljudet skickas sedan för granskning av människor för att bekräfta.

I det specifika fallet med Respondus säljer de en tjänst som kallas Respondus Monitor. De hävdar att det är helt automatiserat och att instruktören kan granska de flaggade bilderna och ljudet efter att testet är över. Den här aspekten av distansprov gör det mycket svårt att fuska och borde hindra alla potentiella fuskare.