Skolenedleggelse i Delhi er forstyrrende, sier foreldre, lærere

0
125

Denne stengingen har kommet tett i hælene på at skoler gjenåpner for yngre barn etter en Covid-indusert nedleggelse på mer enn halvannet år. (Representativt)

Pædagoger og foreldrerepresentanter stiller spørsmål ved nedleggelsen av skoler i Delhi på grunn av forurensningsstigningen, og sier at det er behov for en bedre måte å løse det årlige problemet på enn å stenge skoler.

Søndag ble det holdt utdanning. avdelingen vedtok en ordre om at stengingen vil fortsette “inntil ytterligere ordre”. Miljøminister Gopal Rai sa mandag at beslutningen om å gjenåpne skoler vil bli tatt 24. november.

Denne stengingen har kommet tett i hælene på skoler som gjenåpner for yngre barn etter en Covid-indusert nedleggelse på mer enn halvannet år.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

1. november fikk skoler i Delhi tillatelse til å åpne for ungdomsskoleelever og grunnskoleelever for første gang siden starten av pandemien. De hadde åpnet tidligere for klassene IX til XII fra 1. september. Om to uker, med økningen i luftforurensningsnivåene i byen, beordret regjeringen 14. november at alle skoler skulle stenges for alle klassetrinn til 20. november.

“Det er vanskelig å forstå resonnementet siden det ikke er som om alle lærere og barn bor i lukkede hjem med luftrensere. På skolen vår hadde klassene IX og XI sine eksamener som ble avbrutt. Vi hadde nettopp åpnet for barnehage til klasse VIII til godt oppmøte. Det hadde vært mye læringstap og psykiske problemer, og vi hadde startet skolen ved å gi elevene muligheten til å kose seg og ha en fri flyt av følelser. Allerede før undervisnings-læringsprosessen startet, måtte vi stenge igjen. Dette er veldig forstyrrende for barn,” sa Sudha Acharya, leder av National Progressive Schools' Conference.

«Økningen i luftforurensning i disse månedene er et tilbakevendende årlig problem. Det virker som om skolenedleggelse blir tatt som et viktig verktøy for å håndtere ethvert problem som gjør at utdanning virker som et spørsmål med lav prioritet, sa hun.

Ameeta Wattal, styreleder og administrerende direktør Utdanning i DLF Foundation Schools, understreket behovet for å finne bedre løsninger for å løse dette problemet.

«Jeg tror at vi et eller annet sted ikke er seriøse med utfordringene vi kommer til å møte hvis vi fortsetter å holde skolene stengt. På tvers av delstater i India har skoler åpnet, og Delhi er ikke den eneste staten som har problemer. Dette er ikke en ny sak, og det første beslutningstakere må finne ut er hvordan vi kan skape en situasjon for barn å komme til skolen. Å få bare klasse X og XII til styreeksamen er ikke skolegang, det er eksamen. På slutten av dagen pågår akademier og eventyrsport… Faktisk er skoler tryggere steder der barn holdes okkupert,” sa hun.

Satya Prakash, Delhi-president for All India Parents’ Association, stilte også spørsmål ved den nåværende begrunnelsen. «Enten det er pandemien eller forurensning, barn er alltid berørt og problemene vil oppstå igjen, og det må være et varig middel og beredskap. Datteren min var akkurat i gang med offline NEET-coaching, og det har blitt forstyrret igjen. For mange barn er skolen et tryggere og mer hygienisk sted enn deres hjem og lokaliteter; dette må vurderes,” sa han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Delhi-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.