Rapport om lov om databeskyttelse: Kongressens parlamentsmedlem Jairam Ramesh sender inn dissensnotat

0
17

Jairam Ramesh sa at han hadde foreslått endringer i seksjon 35 og seksjon 12 i lov om beskyttelse av personopplysninger. (Express File Photo by Pradip Das)

Mens parlamentets blandede komité møtes mandag for å vedta sin rapport om lovforslaget om beskyttelse av personopplysninger, har kongressens Rajya Sabha-medlem i panelet Jairam Ramesh levert et dissensnotat. Hans innvending er først og fremst mot en klausul som tillater senteret å unnta ethvert byrå under dets ansvarsområde fra loven.

I notatet sitt, som han la ut på Twitter-håndtaket, sa Ramesh at han hadde foreslått endringer i § 35 og § 12 i lovforslaget. «JCP ga meg en tålmodig høring, men jeg klarte ikke å overbevise den om fordelene ved argumentene mine. Den generelle konsensus i JCP så ut til å være for ikke å godta mine endringsforslag, og jeg ønsket ikke å tvinge saken utover et punkt,” sa han i sitt notat til styreleder PP Chaudhuri.

I dag vedtar Den blandede parlamentariske komité for personvernlov 2019 sin rapport. Jeg er tvunget til å sende inn et detaljert dissensnotat. Men det bør ikke forringe den demokratiske måten utvalget har fungert på. Nå til debatten i Stortinget. pic.twitter.com/tavBnF9y5B

— Jairam Ramesh (@Jairam_Ramesh) 22. november 2021

Han sa at utformingen av lovforslaget forutsetter at den konstitusjonelle retten til privatliv bare oppstår når det gjelder drift og aktiviteter til private selskaper. “Regjerninger og offentlige etater blir behandlet som en egen privilegert klasse hvis operasjoner og aktiviteter alltid er i offentlig interesse og individuelle personvernhensyn er sekundære,” bemerket han.

Ramesh sa: «Seksjon 35 gir uhemmede fullmakter til sentralregjeringen til å unnta ethvert byrå fra hele loven. I henhold til endringsforslaget hadde jeg foreslått at sentralregjeringen må få parlamentarisk godkjenning for å unnta noen av sine etater fra lovens område. Selv da må myndighetene alltid overholde lovforslagets krav om rettferdig og rimelig behandling og implementering av nødvendige sikkerhetstiltak.»

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Jeg var villig til å inngå kompromisser forutsatt at JCP hadde anbefalt at årsakene til fritak som ville bli nedtegnet skriftlig som foreskrevet i lovforslaget, skulle legges fram i begge parlamentets hus. Dette ville gi større ansvarlighet og åpenhet, men selv det ble ikke funnet akseptabelt,” sa han.

Les også |Når vi ser på “større paraply”, vil lovforslaget om beskyttelse av personopplysninger sannsynligvis inkludere ikke-personlige data.

Han sa Seksjon 12 (a) (i) oppretter visse unntak for regjeringer og offentlige etater fra bestemmelsene om samtykke.

“Selv om jeg fullt ut forsto logikken for slike unntak under en rekke omstendigheter, hadde jeg foreslått noen endringer for å gjøre dette unntaket mindre omfattende og mindre automatisk. JCPs-rapporten tillater en periode på to år for private selskaper å migrere til det nye databeskyttelsesregimet, men regjeringen og offentlige etater har ingen slike krav,” sa Ramesh i sitt notat.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.