RadRunner elektrische fietsrecensie: perfect voor uw eerste e-bike

0
55

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $1.299 Koop nu

Cory Gunther

Elektrische fietsen zijn enkele van de coolste, handigste gadgets die je kunt kopen. Er gaat niets boven het hebben van een elektromotor die ervoor zorgt dat de wind door je haren waait terwijl je door de stad raast of een heuvel oprijdt. E-bikes kunnen duur en intimiderend zijn, maar niet als je de RadRunner e-bike aanschaft.

Dit is wat we leuk vinden

 • Rad Power's meest betaalbare fiets
 • Veel extra's en maatwerk
 • Motor van 750 watt kan gemakkelijk heuvels aan
 • Ruim ontwerp voor vracht of passagiers

< /p>

En wat we niet doen

 • Zwaar
 • Geen vering (op dit model)
 • Slechts een enkele snelheid

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets, weet je waarschijnlijk dat Rad Power al lang een van de meest populaire opties is. Het biedt alles, van complete mountainbikes tot opvouwbare e-bikes, perfect voor het stadsleven. Beter nog, met de RadRunner krijg je een mengelmoes van meerdere fietsen in één.

Het is een ietwat compacte, maar geweldige, kleine gebruiksfiets, compleet met een aluminium frame en een zadel voor bagage of passagiers, maar hij heeft ook veel kracht en dikke banden voor een unieke look. Geniet van een opwindende ervaring langs een pad of ga naar de winkel op de hoek en laad het vol met boodschappen — de keuze is aan jou. Het is die veelzijdigheid die de RadRunner tot een geweldige optie maakt, vooral als dit je eerste e-bike is.

Dus, wat krijg je van de originele RadRunner? Een serieus plezierige rit!

Inhoudsopgave

De koop- en aanpassingservaring is geweldig< br/>Het in elkaar zetten was een briesje (meestal)
Op de weg … en vuil
Levensduur van de batterij & Opladen
Conclusie

De koop- en aanpassingservaring is geweldig

Rad Power Bikes

Rad Power Bikes is een direct-to-consumer bedrijf, dus er is geen retailopslag. In plaats daarvan bestel je hem online en krijg je de fiets thuisbezorgd. Dat betekent natuurlijk wel dat je het een beetje in elkaar moet zetten, maar daarover straks meer.

Een ding dat Rad Power Bikes opvalt, zijn de vele aanpassingsopties die beschikbaar zijn; als je eenmaal de fiets hebt gevonden die je wilt, kun je kiezen uit een waanzinnige hoeveelheid accessoires. Sommige hiervan zijn wielspatborden, een voor- of achterrek, opbergmanden, spiegels, passagierszadel, haringen, een verbeterde koplamp of mijn persoonlijke favoriet: een opbergconsole in het midden die lijkt op een benzinetank van een motorfiets. Deze opbergbak is uitstekend, die ik een keer als koeler heb gebruikt, plus er is een gegoten telefoonhouder met een riem en een bekerhouder aan de bovenkant. Perfect voor Google Maps en een Hydroflask waterfles.

Cory Gunther< /figuur>

Rad Power verkoopt je niet zomaar een fiets en noemt het een dag. Nee, ze bieden alles wat je nodig hebt en meer om er de perfecte fiets van te maken voor elke gelegenheid, of dat nu een weekend-joyride is of een vervangende auto.

Het bedrijf heeft elk accessoire ontworpen om te werken perfect bij welke fiets je ook kiest. En hoewel dat geweldig is, kun je snel een betaalbare fiets van $ 1.299 in een aankoop van $ 1.800 veranderen (zoals ik deed) als je niet oppast. Aan de positieve kant, wat je ook kiest, het zal perfect werken met je fiets.

Het in elkaar zetten was een briesje (meestal)

Gezien de instapprijs zou de RadRunner heel goed de eerste fiets kunnen zijn die je koopt, rijdt of in elkaar zet, maar maak je daar geen zorgen over. Het is heel eenvoudig; je hebt geen voorkennis of fietskennis nodig, en je hebt geen gereedschap nodig.

Cory Gunther

Het meest tijdrovende deel van het hele montageproces is het uitpakken van de e-bike en het verwijderen van al het beschermende schuim en tientallen ritssluitingen. Met de hulp van mijn nieuwsgierige puppy hadden we de fiets in iets meer dan een uur volledig afgebouwd en op straat.

De RadRunner wordt geleverd met gemakkelijk te volgen instructies en een paar standaardgereedschappen in de doos, zoals een moersleutelset en een schroevendraaier.

Alle tools die je nodig hebt zijn aanwezig. Cory Gunther

En terwijl het bedrijf het naar een winkel kan verzenden en u laat betalen om het te laten 'monteren','. of in sommige regio's hun personeel sturen om het bij u thuis te bouwen, het is in principe al gebouwd. Je zet niet een hele fiets in elkaar. Het proces omvat simpelweg het monteren van de banden op het frame met een enkele bout, het toevoegen van het stuur en het in het zadel schuiven.

Alle lastige dingen – de bedrading, bedieningselementen, componenten, display, batterij en remlicht – zijn vooraf geïnstalleerd. U kunt een optionele koplamp toevoegen die in de doos wordt geleverd en u zult eventuele extra accessoires handmatig moeten installeren. Ik koos voor een verbeterde LED-koplamp, middenconsole, passagiersstoel en houten panelen voor een retro sfeer.

Over het algemeen is het proces van het bouwen van een fiets zo eenvoudig dat iedereen het kan. Het moeilijkste voor mij waren de verdomde houten panelen die ik gewoon moest hebben, of de doos van 70 pond naar binnen trekken om te beginnen.

Op weg gaan … en vuil

Cory Gunther

< p>Eerst moeten we het hebben over het ontwerp. De RadRunner is onopvallend, heeft een eenvoudig doorstapontwerp en heeft tal van handige functies. Maar laten we eerlijk zijn, het ziet er nogal nerdy uit. Nerdy, maar ik hou ervan. En als je het net als ik van accessoires voorziet, zul je er ook dol op zijn.

Ik heb meer dan tien jaar op een volledig geveerde Trek EX8 en YT Jeffsy mountainbikes gereden, dus toen ik de RadRunner kreeg, wilde ik hem na een paar weken testen. Hier ben ik, een aantal maanden later, nog steeds bijna elk weekend aan het rijden, ga ermee kamperen en laat het aan vrienden zien. Het is geweldig voor een informeel ritje naar het benzinestation of de brievenbus, en de dikke banden doen goed werk in de woestijn van Las Vegas en op oneffen terrein.

De unieke dikke banden van de RadRunner, het duurzame aluminium frame en de krachtige motor van 750 watt maken het rijden tot een absoluut genot. En hoewel hij alleen een aandrijving met één snelheid heeft (wat betekent dat je nooit van versnelling hoeft te wisselen), betekent dit ook dat hij zo eenvoudig is dat iedereen, zelfs beginners, erop kan springen en er comfortabel op kan rijden. Bovendien heeft dat systeem met één aandrijving minder onderhoud en gaan er in de loop van de tijd minder dingen mis. Het draait allemaal om eenvoud, en dat is precies wat de RadRunner biedt.

1 van 3

Je trapt gewoon, de motor helpt, en daar ga je. Alles is moeiteloos. Het bedrijf heeft zelfs het grotere LCD-scherm van eerdere modellen afgeschaft, waarschijnlijk om kosten te besparen en de ervaring te stroomlijnen. In plaats daarvan is er een paneel met een aan/uit-schakelaar, knoppen om de koplamp in te schakelen, een batterij-indicator en vijf niveaus van trapondersteuning. Het laagste niveau betekent dat je de motor nauwelijks voelt terwijl je trapt, en op niveau vijf hoef je nauwelijks te trappen, omdat de fiets al het werk doet.

Daarnaast heeft de RadRunner een twist-throttle aan de rechterkant. Op deze manier kun je een of twee keer trappen en vervolgens het gaspedaal gebruiken om de snelheid te regelen. Je moet echter nog steeds een beetje trappen om op gang te komen. Alles, van de zitpositie tot het stuur en het gaspedaal, is comfortabel en goed doordacht.

Alle Rad Power-modellen in de VS zijn e-bikes van klasse 2, wat betekent dat ze een topsnelheid hebben van 20 mph. Je kunt echter gemakkelijk sneller bergafwaarts gaan, wat ik meerdere keren heb gedaan. Maar goed dat het wordt geleverd met hoogwaardige mechanische schijfremmen die werken als een charme!

Cory Gunther

Ik haalde al snel 20 mph met de trapondersteuning op 3-4 en zelfs sneller op de hoogste stand. Door bochten gaan en gas geven om door bochten te ritsen is een absoluut plezier, hoewel de dikke banden even wennen zijn. Grote banden zoals deze voelen een beetje anders aan op de weg, zijn zacht in bochten en voelen in het begin misschien niet zo stabiel aan; na een paar minuten rijden voelt u zich echter meteen thuis. Bovendien zult u waarschijnlijk het extra kussen waarderen dat deze grotere banden bieden.

Wat nog belangrijker is, was dat het geen probleem was om 20 graden hellingen op te gaan voor de motor van 750 watt. Ik ging een paar zeer steile onverharde wegen achter mijn huis op en had niet eens het gevoel dat ik aan het trainen was. De RadRunner doet bijna al het werk. De fiets is geschikt voor 300 lbs, inclusief 120 lbs op de rug als u hem als een nutsmachine gebruikt. Dat gezegd hebbende, zelfs met twee mensen op de fiets, die de gewichtslimiet overschreden, ontdekte ik dat de motor nog steeds meer dan genoeg koppel had om de klus te klaren. De RadRunner kan het allemaal.

Als je op de RadRunner rijdt, voel je je weer als een kind, dat is zeker. Ik ben er helemaal weg van. De koplamp en het achterlicht werken geweldig en houden je veilig op de weg. De optionele passagiersstoel en haringen zijn een beetje krap voor een tweede volwassene, maar iedereen met kinderen zal het perfect vinden.

Cory Gunther

Mijn enige klacht is echter het ontbreken van enige opschorting. De absurd dikke banden doen je misschien denken dat hij elk terrein aankan, en in zekere zin is dat ook zo, maar het is niet altijd een plezierige ervaring. Dat komt omdat hobbels meer schokkend zijn en er geen schokken of veren zijn om stenen of hobbels op te vangen. De banden worden rechtstreeks op het frame gemonteerd, dus je voelt alles waar de banden over rollen.

Op de weg gaan, gras, zand of grind is prima, maar de rit wordt een beetje ongemakkelijk als je eenmaal op rotsen begint te slaan of het op een ruig pad gaat. Stel je voor dat je over een verkeersdrempel rijdt in een auto zonder schokken of vering, zo kan het voelen als je eenmaal van mooie verharde wegen afdwaalt. Ik sloeg een paar grote rotsen harder dan ik zou willen, en op een gegeven moment werd ik bijna van de stoel gegooid. Maar nogmaals, dit is voornamelijk een straatfiets. Het is niet echt ontworpen om een ​​enorme rotsachtige, onverharde berg naar beneden te halen.

De voor de hand liggende oplossing hier is om een ​​van Rad Power's mountainbikemodellen te kopen of zelfs de nieuwere RadRunner Plus, met een veerweg van 80 mm aan de voorkant. Ik zal waarschijnlijk een geveerde zadelpen toevoegen om het comfortabeler te maken. Als u echter van plan bent uw rit naar informele trottoirs en paden te houden, is de gewone RadRunner voldoende.

Battery Life & Opladen

Cory Gunther

Afhankelijk van hoe je van plan bent de RadRunner te gebruiken, moet je rekening houden met zaken als de levensduur van de batterij, de rijafstand en hoe snel hij oplaadt. Gelukkig heb ik op die afdeling geen klachten en vond ik de batterij meer dan genoeg. Het bedrijf belooft tussen de 25-45 mijl per lading, en dat is behoorlijk nauwkeurig, dankzij een 48V/14Ah lithium-ionbatterij met een groot bereik en een capaciteit van 672Wh.

Vorige week heb ik maakte twee fietstochten van vijf mijl en een langere rit van 10 mijl, vaak op de hoogste trapondersteuning, en de fiets had nog een batterijlevensduur van ongeveer 50%. Het is indrukwekkend. Houd er echter rekening mee dat hoe meer u het gaspedaal gebruikt, hoe korter de batterij meegaat, dus uw kilometerstand kan variëren.

De batterij is veel groter dan die van een smartphone, dus het duurt enkele uren om volledig op te laden. Volgens Rad Power duurt het opladen van de batterij van leeg naar vol tussen de drie en zeven uur, maar het langste dat ik ooit heb moeten wachten was iets meer dan drie uur. Je zou dus 20 mijl naar je werk kunnen rijden, hem daar opladen en een volle batterij hebben voor de reis naar huis. Bovendien wordt hij automatisch uitgeschakeld zodra de batterij vol is, dus laad hem gerust 's nachts op in de garage.

Ik mis de nauwkeurigere batterijweergave van andere fietsen die het bedrijf aanbiedt, omdat de RadRunner het batterijniveau alleen in balken weergeeft, variërend van één tot vijf. Als er nog maar één balk over is, begin je je misschien zorgen te maken, want het handmatig trappen van deze 65-pond fiets naar huis zou ongetwijfeld een uitdaging zijn.

Conclusie

Cory Gunther

Na honderden kilometers op deze fiets te hebben gereden en tientallen keren opgeladen te zijn, blijft de RadRunner elektrische fiets indruk op me maken. De levensduur van de batterij is altijd uitstekend, de rijervaring is altijd geweldig en ik krijg er overal vragen over. Het is een gespreksstarter.

De RadRunner is misschien niet de ultieme e-bike met Bluetooth-trackers en antidiefstalfuncties of heeft een vering die elk terrein aankan, maar Het is echt een geweldige kleine fiets. Het is niet de beste op een bepaald gebied, maar het doet alles goed, zoals een alleskunner elektrische fiets.

Over het algemeen is de RadRunner een eenvoudige, betaalbare, comfortabele e-bike voor bijna iedereen. Of je nu nog nooit een fiets hebt gehad, voor het eerst op e-bikes stapt of al heel lang fietst zoals ik. Het is een van de meest betaalbare fietsen die het bedrijf aanbiedt, bovendien kan hij veel gewicht dragen, meer aanpassingsaccessoires bieden dan de meeste concurrenten en gemakkelijk een hele week meegaan zonder te hoeven worden opgeladen.

Als je een woon-werkfiets wilt kopen of je eerste e-bike wilt proberen zonder meer dan $ 2.000 uit te geven, probeer dan de RadRunner.

Beoordeling: 8/10 Prijs: $1.299 Nu kopen

Dit is wat we leuk vinden

 • Rad Power's meest betaalbare fiets
 • Veel extra's en maatwerk
 • motor van 750 watt kan gemakkelijk heuvels aan
 • Ruim ontwerp voor vracht of passagiers

En wat we niet doen< /h3>

 • Zwaar
 • Geen vering (op dit model)
 • Slechts een enkele snelheid