RadRunner Electric Bike Review: Perfekt för din första elcykel

0
187

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: $1 299 Köp nu

Cory Gunther

Elcyklar är några av de coolaste och mest användbara prylarna du kan köpa. Det finns inget som att ha en elmotor som hjälper till att hålla vinden blåser i håret när du tar dig runt i stan eller kör uppför en backe. Elcyklar kan vara dyra och skrämmande, men inte om du skaffar RadRunner elcykel.

Här är vad vi gillar

 • Rad Powers mest prisvärda cykel
 • Många tillägg och anpassningar
 • 750-watts motor klarar enkelt backar
 • Rymlig design för last eller passagerare

< /p>

Och vad vi inte gör

 • Tung
 • Ingen fjädring (på den här modellen)
 • Bara en enda hastighet

Om du letar efter en elcykel vet du förmodligen att Rad Power länge har varit ett av de mest populära alternativen. Den erbjuder allt från kompletta mountainbikes till hopfällbara e-cyklar, perfekt för stadsliv. Ännu bättre, med RadRunner får du en sammanblandning av flera cyklar allt-i-ett.

Det är en lite kompakt, men ändå fantastisk, liten brukscykel komplett med en aluminiumram och ett säte för last eller passagerare, men den har också massor av kraft och feta däck för ett unikt utseende. Njut av en spännande upplevelse längs en stig eller gå till hörnbutiken och ladda den med matvaror — valet är ditt. Det är den mångsidigheten som gör RadRunner till ett utmärkt alternativ, speciellt om det här är din första elcykel.

Så, vad får du av den ursprungliga RadRunnern? En riktigt trevlig åktur!

Innehållsförteckning

Köp- och anpassningsupplevelsen är fantastisk< br/>Att sätta ihop det var en bris (för det mesta)
Hitting the Road … och smuts
Batteritid & Laddning
Slutsats

Köp- och anpassningsupplevelsen är fantastisk

Rad Power Bikes

Rad Power Bikes är ett direkt till konsumentföretag, så det finns ingen detaljhandelsmärkning. Istället beställer du den online och får cykeln levererad direkt hem till dig. Naturligtvis betyder det att du måste sätta ihop det, typ, men mer om det om ett ögonblick.

En sak som gör att Rad Power Bikes sticker ut är mängden av anpassningsalternativ som finns; när du väl hittar den cykel du vill ha kan du välja bland en galen mängd tillbehör. Några av dessa inkluderar hjulskärmar, ett främre eller bakre ställ, förvaringskorgar, speglar, passagerarsäte, pinnar, en uppgraderad strålkastare eller min personliga favorit—en förvaringscenterkonsol som efterliknar en motorcykelbensintank. Denna förvaringsbehållare är utmärkt, som jag använde vid ett tillfälle som en kylare, plus att det finns en formgjuten telefonhållare med en rem och mugghållare på toppen. Perfekt för Google Maps och en Hydroflask vattenflaska.

Cory Gunther< /figur>

Rad Power säljer dig inte bara en cykel och kallar det en dag. Nej, de erbjuder allt du behöver och mer för att göra den till den perfekta cykeln för alla tillfällen, oavsett om det är en helgtur eller en bilersättning.

Företaget designade varje tillbehör för att fungera perfekt med vilken cykel du än väljer. Och även om det är bra, kan du snabbt förvandla en prisvärd cykel för $1 299 till ett köp för $1 800 (som jag gjorde) om du inte är försiktig. På plussidan, vad du än väljer kommer att fungera perfekt med din cykel.

Att sätta ihop det var en bris (oftast)

Med tanke på dess instegspris kan RadRunner mycket väl vara den första cykeln du köper, cyklar eller sätter ihop, men låt det inte oroa dig. Det är väldigt enkelt; du behöver inga förkunskaper eller cykelkunskaper, och du behöver inga verktyg.

Cory Gunther

Den mest tidskrävande delen av hela monteringsprocessen är att packa upp e-cykeln och ta av allt skyddande skum och dussintals blixtlås. Med hjälp av min nyfikna valp hade vi cykeln färdigbyggd och på gatan på drygt en timme.

RadRunnern kommer med lätta att följa instruktioner och några standardverktyg i lådan, som en skiftnyckel och en skruvmejsel.

Alla verktyg du behöver finns. Cory Gunther

Och medan företaget kan skicka den till en butik och låta dig betala för att få den “monterad,” eller i vissa regioner skicka sin personal för att bygga den hemma hos dig, den är i princip redan byggd. Du sätter inte ihop en hel cykel. Processen går ut på att helt enkelt montera däcken på ramen med en enda bult, lägga till styret och skjuta in sätet.

Alla knepiga grejer—kablar, kontroller, komponenter, display, batteri och bromsljus—kommer förinstallerade. Du kan lägga till en extra strålkastare som medföljer i kartongen, och du måste installera eventuella ytterligare tillbehör manuellt. Jag valde en uppgraderad LED-strålkastare, mittkonsol, passagerarsäte och träpaneler för en retrokänsla.

Sammantaget är processen att bygga en cykel lätt nog att alla kan göra det. Det svåraste för mig var de jävla träpanelerna som jag bara behövde ha—som, eller dra in 70-kiloslådan för att komma igång.

Hitting the Road … och smuts

Cory Gunther

< p>Först och främst bör vi prata om designen. RadRunner är lågprofilerad, har en enkel genomgångsdesign och har massor av snygga funktioner. Men låt oss inse det, det ser lite nördigt ut. Nördigt, men jag älskar det. Och när du använder den som jag gjorde, kommer du att älska den också.

Jag har kört en fullfjädrad Trek EX8 och YT Jeffsy mountainbike i mer än ett decennium, så när jag skaffade RadRunner var jag ivrig att sätta mig igenom den efter några veckor. Här är jag, flera månader senare, fortfarande rider den nästan varje helg, tar den på camping och visar upp den för vänner. Det är perfekt för en avslappnad resa till bensinstationen eller brevlådan, och de feta däcken gör ett anständigt jobb när de hanterar Las Vegas öken och ojämn terräng.

RadRunners unika feta däck, hållbara aluminiumram och kraftfulla 750-watts motor gör det till en absolut fröjd att köra. Och även om den bara har en enväxlad drivlina (vilket innebär att du aldrig växlar), betyder det också att den är lätt nog att vem som helst, även nybörjare, kan hoppa på och bekvämt åka på den. Dessutom har det endrivna systemet mindre underhåll och färre saker att gå fel med tiden. Allt handlar om enkelhet, och det är precis vad RadRunner levererar.

1 av 3

Du bara trampar, motorn hjälper, och du är igång. Allt är enkelt. Företaget gjorde till och med bort med den större LCD-skärmen från tidigare modeller, vilket sannolikt kommer att minska kostnaderna och effektivisera upplevelsen. Istället finns det en panel med en på/av-knapp, knappar för att slå på strålkastaren, en batteriindikator och fem nivåer av pedalassistans. Den lägsta nivån betyder att du knappt kommer att känna motorn när du trampar, och på nivå fem behöver du knappt trampa alls, eftersom cykeln gör allt arbete.

Dessutom har RadRunner en vridreglage på höger sida. På så sätt kan du trampa en eller två gånger och sedan använda gasreglaget för att kontrollera hastigheten. Du måste fortfarande trampa lite för att komma igång. Allt från sittläge till styret och gasreglaget är bekvämt och genomtänkt.

Alla Rad Power-modeller i USA är klass 2 e-cyklar, vilket innebär att de toppar med 30 km/h. Däremot kan man lätt gå snabbare nedför, vilket jag gjorde, flera gånger. Bra att den kommer med avancerade mekaniska skivbromsar som fungerar som en charm!

Cory Gunther

Jag kom snabbt upp i 20 mph med pedalassistansen inställd på 3-4 och ännu snabbare på högsta inställningen. Att gå runt hörnen och koppla in gasreglaget för att glida igenom svängarna är en absolut tur, även om de feta däcken tar lite att vänja sig vid. Stora däck som dessa känns lite annorlunda på vägen, är squishy runt svängar och kanske inte känns lika stabila till en början; men efter några minuters ridning kommer du att känna dig som hemma. Dessutom kommer du sannolikt att uppskatta den extra dämpning som dessa större däck ger.

Ännu viktigare, att gå upp 20-graders lutningar var inga problem för 750-wattsmotorn. Jag gick upp för några mycket branta grusvägar bakom mitt hus och kände inte ens att jag fick ett träningspass. RadRunner gör nästan allt arbete. Cykeln är klassad för 300 lbs, inklusive 120 lbs på baksidan om du använder den som en bruksmaskin. Som sagt, även med två personer på cykeln, som överskred viktgränsen, fann jag att motorn fortfarande hade mer än tillräckligt med vridmoment för att få jobbet gjort. RadRunner kan dra allt.

Att åka RadRunner kommer att få dig att känna dig som ett barn igen, det är helt klart. Jag fullkomligt älskar det. Strålkastaren och baklyktan fungerar utmärkt och håller dig säker på vägen. Passagerarsätet och pinnarna (tillval) är lite trånga för en andra vuxen, men alla med barn kommer att tycka att det är perfekt.

Cory Gunther

Mitt enda klagomål är dock avsaknaden av någon avstängning. De absurt feta däcken kan få dig att tro att den klarar vilken terräng som helst, och på ett sätt kan den det, men det är inte alltid en njutbar upplevelse. Det beror på att gupp är mer skakande, och det finns inga stötar eller fjädrar som absorberar stenar eller gupp. Däcken monteras direkt på ramen, så att du känner allt däcken rullar över.

Att åka på väg, gräs, sand eller grus är bra, men åkturen blir lite obekväm när du börjar slå på stenar eller ta den på en tuff stig. Föreställ dig att köra över ett farthinder i en bil utan stötar eller fjädring—så kan det här kännas när du väl vandrar från fina asfalterade vägar. Jag slog några stora stenar hårdare än vad jag skulle vilja, och vid ett tillfälle blev jag nästan avstängd från sätet. Återigen, det här är huvudsakligen en gatucykel. Den är inte riktigt designad för att ta ner ett enormt stenigt smutsberg.

Den självklara lösningen här är att köpa en av Rad Powers mountainbikemodeller eller till och med den nyare RadRunner Plus, som har en 80 mm reseupphängning på framsidan. Jag kommer förmodligen att lägga till en fjädrad sadelstolpe för att göra saker mer bekväma. Men om du planerar att hålla din resa till avslappnade trottoarer och stigar, är den vanliga RadRunner gott.

Batteritid & Laddar

Cory Gunther

Beroende på hur du planerar att använda RadRunner måste du ha saker som batteritid, körsträcka och hur snabbt den laddas i åtanke. Tack och lov har jag inga klagomål på den avdelningen och tyckte att batteriet var mer än tillräckligt. Företaget lovar mellan 25-45 miles per laddning, och det är ganska exakt, tack vare ett långdistans 48V/14Ah litiumjonbatteri med en kapacitet på 672Wh.

Förra veckan, jag åkte på två femmilscykelturer och en längre 10milstur—ofta med den högsta pedalassistansinställningen—och cykeln hade fortfarande cirka 50 % batteritid kvar. Det är imponerande. Tänk dock på att ju mer du använder gasreglaget, desto kortare räcker batteriet, så din körsträcka kan variera.

Batteriet är mycket större än i en smartphone, så det tar flera timmar att ladda upp helt. Enligt Rad Power tar laddningen av batteriet från tomt till fullt allt från tre till sju timmar, men det längsta jag någonsin behövt vänta var lite över tre timmar. Så du kan åka 20 mil till jobbet, ladda den där och ha ett fullt batteri för hemresan. Dessutom stängs den av automatiskt när batteriet är fullt, så ladda det gärna över natten i garaget.

Jag saknar den mer exakta batteridisplayen från andra cyklar som företaget erbjuder, eftersom RadRunner bara visar batterinivån i staplar, från en till fem. När det bara finns en bar kvar kan du börja oroa dig, eftersom det utan tvekan skulle vara utmanande att manuellt trampa hem den här 65 pundscykeln.

Slutsats

Cory Gunther

Efter att ha lagt flera hundra mil på den här cykeln och dussintals laddningar, fortsätter RadRunner Electric Bike att imponera på mig. Batteritiden är genomgående utmärkt, åkupplevelsen är alltid fantastisk och jag får frågor om det vart jag än går. Det är en konversationsstartare.

RadRunner är kanske inte den ultimata elcykeln med Bluetooth-spårare och stöldskyddsfunktioner—eller har fjädring som kan hantera vilken terräng som helst, men Det är verkligen en fantastisk liten cykel. Den är inte den bästa inom något område, men den gör allting bra, som en elcykel av högsta klass.

Sammantaget är RadRunner en enkel, prisvärd och bekväm e-cykel för nästan vem som helst. Oavsett om du aldrig har ägt en cykel alls, börjar med elcyklar för första gången eller är en långvarig förare som jag själv. Det är en av de mest prisvärda cyklarna som företaget erbjuder, plus att den kan bära mycket vikt, tillhandahålla fler anpassningstillbehör än de flesta av konkurrenterna och enkelt hålla en hel vecka utan att behöva laddas.

Om du har velat skaffa en pendlarcykel eller prova din första elcykel utan att spendera mer än 2 000 USD, prova RadRunner.

Betyg: 8/10 Pris: $1 299 Köp nu

Här är vad vi gillar

 • Rad Powers mest prisvärda cykel
 • Många tillägg och anpassning
 • 750-watts motor klarar enkelt backar
 • Rymlig design för last eller passagerare

Och vad vi inte gör< /h3>

 • Tung
 • Ingen fjädring (på denna modell)
 • Endast en hastighet