Østerrikere krangler sint og splittet om nedstengning og vaksinemandater

0
45

Anti-låsing demonstranter holder fakler og bannere i Wien, Østerrike, lørdag 20 november, 2021. (AP)

Skrevet av Melissa Eddy

Daniel Zeman var ikke i stand til å selge noen av sin håndlagde eple-ingefærlikør i fjor i julesesongen fordi Østerrike var i låst tilstand. Han åpnet endelig standen sin for fire dager siden, bare for å få regjeringen til å kunngjøre at søndag ville være den siste dagen. Østerrike låste seg.

Avgjørelsen var et slag som gjorde noen sinte og frustrerte nesten alle.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Europa opplever en truende fjerde bølge av koronaviruset, med skyhøye infeksjonsrater. Selv om Østerrike kan være det første europeiske landet som reagerer med en landsomfattende lockdown, er det kanskje ikke det siste. Dette utsiktene, sammen med stadig strengere vaksinemandater, setter i gang et tilbakeslag her og andre steder, med massedemonstrasjoner i Wien, Brussel og den nederlandske byen Rotterdam i helgen, noen ganger preget av voldelige utbrudd.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Østerrike, hvor 66 prosent av befolkningen er fullt vaksinert, rapporterte mer enn 14 000 nye tilfeller av viruset innen 24 timer søndag. I løpet av den siste uken har Nederland i gjennomsnitt vært på mer enn 20 000, mens Tyskland har sett omtrent det dobbelte av dette tallet.

Østerrikske tjenestemenns beslutning om å innføre en lockdown som vil vare i minst 10 dager og så mange som 20 kom etter måneder med strevende forsøk på å stoppe smitten gjennom omfattende testing og delvise restriksjoner. Fra og med mandag skal det offentlige livet i landet stoppe opp, med folk som får lov til å forlate hjemmene sine kun for å gå på jobb eller for å skaffe dagligvarer eller medisiner.

Den nye Covid-bølgen er drevet av utbredt motstand mot vaksiner og den økende utbredelsen av vaksine- og maskemandater. Østerrikske tjenestemenn har sagt at de vil håndheve et landsdekkende vaksinemandat i februar, den første europeiske nasjonen som gjør det.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i The New York Times.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.