Indian Railways endrer safranuniform til Ramayan Express-ansatte

0
14

Den originale uniformen (til venstre), som ble endret (til høyre) etter at hinduistiske seere motsatte seg bruken av safran. (PTI)

INDISKE JERNBANER endret mandag uniformen til tjenestepersonalet ombord på Ramayan Express etter at hinduistiske seere protesterte mot safrandraktene deres. Hinduiske seere fra Ujjain hadde kalt safranuniformen en fornærmelse mot hinduistisk religion og truet med å blokkere toget i Delhi 12. desember hvis det ikke ble endret.

I en uttalelse sier IRCTC, som driver toget. , sa, “Det er for å informere om at antrekket til servicepersonell er fullstendig endret i utseendet til profesjonell antrekk til servicepersonell. Ulemper forårsaket beklages.»

Les |Ram on track: Ombord på Ramayana Express

Uniformene er endret til skjorter og bukser og tradisjonelle hodeplagg. Servitørene vil imidlertid ha på seg safranmasker og hansker.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Ta på seg safran-antrekk med sadhu-lignende hodeplagg og ha på seg malas (halskjeder) av rudraksha er en fornærmelse mot den hinduistiske religionen og dens seere,” sa Ujjain Akhada Parishads tidligere generalsekretær Avdeshpuri.

Han sa at seerne vil stoppe toget på Delhis Safdarjung jernbanestasjon hvis safrankleskoden til servitørene ikke ble endret.

En tjenestemann fra jernbanestyret sa til The Indian Express at de bestemte seg for å ikke oppildne denne kontroversen og endre uniform til det som er akseptabelt. Det første Ramayan-kretstoget la ut på en 17-dagers reise 7. november.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd