India bør utfordre forbrukerisme, fokusere på omfattende fremgang: Mohan Bhagwat

0
49

RSS-sjef Mohan Bhagwat (fil)

RSS-sjef Mohan Bhagwat sa mandag at verden kjører på en filosofi om endeløs forbrukerisme som sikrer at de sterkeste overlever, men den er oppe til India for å utfordre denne ideen ved å sette en visjon om omfattende fremgang.

«India må gå videre med sin egen visjon. Vi må utvikle sjelen og medfølelsen. Verden kjører på et visst prinsipp der målene er uendelige og midler er begrenset. Så, det er en kamp, ​​og det er ideen om overlevelse av de sterkeste. Hensikten med livet er å konsumere…Men det er ingen fremtid for denne dynamikken, og det er opp til India å endre dette, sa Bhagwat mens han talte til en samling på et arrangement organisert av Bharat Vikas Parishad for å feire hundreårsdagen til Dr. Suraj Prakash, grunnleggeren av RSS-tilknytningen.

Bhagwat sa at India kom til å endre dette prinsippet ikke ved å erobre verden etter å ha blitt en supermakt, men ved å sette et eksempel for andre å følge.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Bharat ke bano, Bharat ko mano aur Bharat ko jaano (Vær India, tro på India og kjenn India). Dette er prinsippet som Bharat Vikas Parishad jobber etter,» sa han.

Bharat Vikas Parishad ble etablert i 1963 og er en sosiokulturell frivillig organisasjon tilknyttet RSS.

«India har en visjon om fremgang. Andre steder er det begrenset til makt, penger og nytelse. Vår tanke er ikke slik. Bare min families fremgang er ikke reell fremgang. Naturens ansvar ligger på mennesket…For oss er fremskritt ikke bare av den materielle verden, men også av vårt indre selv,” sa Bhagwat videre og antydet gjennom en anekdote at det ikke er noen vits i min velstående hvis vi ikke har medfølelse.< /p>

RSS-sjefen advarte forsamlingen mot å utvikle selvtilfredshet eller stolthet i et gunstig miljø. «Når det er gunstige forhold, er det på tide å være bekymret. Jaise jaijaikar se utsah badhta hai, waise hi ahankar bhi badhta hai. (Når alle roser deg, er det en moralsk booster. Men det øker også egoet ditt.) Det kan være ødeleggende. Det skal ikke være noe ego eller stolthet i tjeneste. Når man får fasiliteter, blir man vant til trøst. Så det er viktig å huske våre forfedre (som brakte oss hit med hardt arbeid),» sa Bhagwat.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.