Hva er LockDown-nettleseren og hvordan fungerer den?

0
21

LockDown Browser er en proprietær nettleser og programvarepakke designet for å sikre at online eller eksterne eksamener er fri for juks. Hvis du er en student som skriver nettbaserte eksamener, er det en god sjanse for at du vil bruke LockDown-nettleseren som en del av vurderingen.

Hva er LockDown-nettleseren?

LockDown Browser er et program laget av Respondus Inc. Selskapet selger det ikke til individuelle brukere, men lisensierer det til institusjoner som utfører eksterne eksamener.

Innholdsfortegnelse

LockDown Browser har eksplisitt som mål å forhindre digitalt juks. Med andre ord låser den hele datamaskinen for å sikre at elevene ikke kan se på notater eller bruke Google til å finne svar. 

Nettleseren kan ikke gjøre noe med en annen person i rommet, en annen enhet, eller faktisk bare vanlige gamle papirjukseark. Den kan bare sikre datamaskinen den kjører på. Dette er grunnen til at du mest sannsynlig vil møte LockDown-nettleseren i et formelt eksamenssenter. I ansikt-til-ansikt-eksamener sørger en menneskelig proctor for at studentene ikke jukser på måter som LockDown-nettleseren ikke kan stoppe.

Et skjermbilde av LockDown Browser Demo for Moodle

Det betyr ikke at LockDown-nettleseren ikke vil fungere for studenter som tar eksamener hjemme, bare at det ikke er nok alene for eksterne eksamener. For å dekke andre former for juks er det også nødvendig med fjernkontroll. Det er ikke en iboende del av LockDown-nettleseren, men vi skal kort snakke om proctoring senere i denne artikkelen.

Introduksjon til Respondus LockDown-nettleser for studenter

Generisk bruk av “Lockdown Browser”. ”

Som folk omtaler alle støvsugere som “Hoovers”, har det blitt vanlig å referere til alle eksamenssikkerhetsnettlesere som “lockdown-nettlesere.” LockDown Browser er imidlertid et varemerke for Respondus Inc. Denne artikkelen omhandler spesifikt Respondus-produktet, men det kan hende du jobber med et annet nettlesermerke som gjør noe lignende.

Forklaringen i denne artikkelen gjelder for alle nettlesere og løsninger av lockdown-typen generelt; det er bare viktig å vite at du bør søke etter informasjon ved å bruke det spesifikke navnet på programvaren du skal bruke for å få de mest nøyaktige svarene.

Hvorfor trenger vi LockDown-nettleser?

Databasert testing blir mer populært hvert år, og det er mange fordeler som universiteter og andre institusjoner bare ikke kan ignorere. Hvis en eksamen eller test skjer på en datamaskin, betyr det at resultatene raskt kan avsluttes. Det krever mye mindre administrasjon og gir mange økonomiske fordeler for alle involverte, både studenter og institusjoner.

Det er ikke urimelig å forvente at online, datamaskinbasert testing til slutt vil bli normen. Så det er et klart behov for å slå ned på eksamenssvindel. Tross alt betyr et institutts kvalifikasjoner ingenting hvis du ikke kan stole på resultatene av eksamenene deres.

Hvordan fungerer LockDown-nettleseren?

Siden det er en lukket programvareløsning, vet vi ikke nøyaktig hvordan LockDown-nettleseren fungerer under panseret. Det er bedre at sikkerhetsprogramvare som dette er uklar med hensyn til hvordan det fungerer. Tross alt, jo mindre noen vet om den interne funksjonen til nettleseren, desto mindre sannsynlighet vil noen kunne omgå den.

Det vi kan gjøre er å beskrive hvordan LockDown-nettleseren er fra en elevs synspunkt . Når du bruker LockDown Browser, er testen fullskjerm og kan ikke minimeres. Elever kan ikke bytte til andre apper eller gjøre noe annet på datamaskinen enn å ta vurderingen.

Mange standard nettleserfunksjoner er også deaktivert. Du kan for eksempel ikke høyreklikke på noe. Alle nettleserkontroller bortsett fra Tilbake, Forover, Oppdater og Stopp er deaktivert. Ingen kopiering eller liming er tillatt, og knapper som Print Screen vil heller ikke fungere. Dessuten er all utskrift deaktivert.

Det er heller ikke mulig å åpne en vurdering designet for bruk med LockDown-nettleseren med noen annen nettleser. Vurderingsnettstedet vil oppdage at du bruker feil nettleser og nekter å laste inn.

Selvfølgelig vil alt du gjør eller prøver å gjøre under vurderingen bli notert. Så alle forsøk på å jukse eller bruke blokkerte funksjoner kan flagge testen din for nærmere gransking.

Kan LockDown-nettleseren omgås?

For det første er det viktig å si at det ikke finnes noe som heter et uhakkbart, uknuselig sikkerhetssystem. Så det er ikke et spørsmål om LockDown kan omgås, men heller om innsatsen som trengs for å gjøre det er verdt det. Det kan ganske enkelt være lettere å studere og bestå testen enn å prøve en påstått løsning du har funnet et sted og ikke har noen mulighet til å teste før vurderingsdagen.

< img src="/wp-content/uploads/83ca0bac9978bd5f2364e063aa1b2e9a.jpg" />

Bortsett fra tvilsomme utnyttelser fra tredjeparter, hvis du er smart nok til å finne en måte å hacke LockDown-nettleseren på ved å selv, er du sannsynligvis også smart nok til å bestå testen på en legitim måte.

Vi støtter åpenbart ikke juks i noen form, men selv om du ikke har noe moralsk problem med det, vil det å prøve å omgå LockDown-nettleseren medføre alvorlig risiko og liten sjanse for suksess. Bare ikke gjør det.

Personvern for LockDown-nettleseren

Vanligvis vil LockDown-nettleseren kjøre på en datamaskin som tilhører institusjonen du studerer eller et testsenter. Men i en alder av pandemi-drevet fjernarbeid og studier, kan du bli bedt om å installere programvaren på din personlige datamaskin.

For å fungere må LockDown-nettleseren ha administratorrettigheter og tilgang til det høyeste nivået av sikkerhetstilgang på datamaskinen din. Så vi anbefaler at du leser Respondus personvernerklæring nøye. Selv da vil du kanskje bare bruke den på en datamaskin som ikke har noen sensitiv eller privat informasjon.

LockDown-nettleser med nettbasert kontroll

Som nevnt tidligere er et produkt som LockDown Browser bare en del av løsningen for å forhindre eksamenssvindel. Du trenger også en proktor for å observere eksamen for å sikre at alle holder seg til reglene. I et datalaboratorium kan du rett og slett få folk til å gå rundt og holde et bokstavelig øye med saksgangen. Men hvis du gjør en vurdering eksternt, blir nettbasert kontroll nødvendig.

Det er to tilnærminger til dette. For det første kan et menneske eksternt overvåke eksamen ved hjelp av et webkamera og en mikrofon koblet til studentens datamaskin. Alternativt kan du bruke programvare for å oppdage mistenkt juks automatisk. Videoen og lyden sendes deretter til vurdering av mennesker for å bekrefte.

I det spesifikke tilfellet med Respondus, selger de en tjeneste kjent som Respondus Monitor. De hevder at det er helautomatisert og at instruktøren kan se på de flaggede opptakene og lyden etter at testen er over. Dette aspektet ved fjerneksamener gjør det svært vanskelig å jukse og bør hindre potensielle juksere.