”Höjd ränta i korten 2024 – signal om vänt blad”

0
45

Trots att inflationen ligger på den högsta nivån på 13 år väntas Riksbanken vila på hanen och behålla räntorna låga, skriver TT. Däremot kan centralbanken börja att signalera en höjd inflationsprognos och signaler om att räntan kan börja höjas i slutet av 2024. – Det blir en signal från Riksbanken att man har vänt blad, säger Pimcos förvaltare Peder Beck-Friis till nyhetsbyrån. Enligt Beck-Friis kommer Riksbanken, tillsammans med bland annat ECB, att fortsätta på det duvaktiga spåret. Det medan flera andra centralbanker, som Federal Reserve, börjat bli mer hökaktiga. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.