Home Svenska Högsta domstolen kommer att höra TMCs föraktstalan om “våldsamma incidenter” i Tripura idag

Högsta domstolen kommer att höra TMCs föraktstalan om “våldsamma incidenter” i Tripura idag

0

TMC-parlamentsledamöter protesterar utanför MHA-kontoren. (Expressfoto av Prem Nath Pandey)

Högsta domstolen gick på tisdagen med på att höra en förakt plädering som lämnats in av TMC, påstådd att dess kadrer i Tripura utsatts för offer inför de lokala omröstningarna som skulle börja den 25 november.

Ansökan nämndes inför en bänk ledd av justitieminister DY Chandrachud i måndags. I grunden hävdades att TMC-kadren var måltavla i Tripura och att falska fall lades på partiarbetarna trots tidigare order från domstolen.

Den 11 november hörde SC en vädjan från TMC, hade bett Tripura-regeringen att se till att inget politiskt parti “förhindras från att utöva sina valrättigheter i enlighet med lag och från att föra kampanj på ett fredligt och ordnat sätt”. Domstolen hade också beordrat delstatsregeringen att lämna in en bekräftelse som förklarar de åtgärder som vidtas i ljuset av dess order och “för att säkerställa att valprocessen… förblir gratis och rättvist.”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd