Gårdslover oppheves: Regjeringen begynner arbeidet for konsensus i huset

0
12

Bondeleder Balbir Singh Rajewal (i midten) henvender seg til journalister ved Delhis Singhu-grense på søndag. (Ekspressfoto av Gajendra Yadav)

Med den BJP-ledede regjeringen som forbereder seg på å oppheve de omstridte gårdslovenei den kommende vintersesjonen begynte regjeringen på mandag sine anstrengelser for å få en konsensus om saker, selv om de presiderende offiserene ba ledere for alle partier for å sikre en smidig funksjon av den fire uker lange sesjonen.

Statsminister Narendra Modi forventes å delta på møtet for alle partier kalt av minister for parlamentariske anliggender Pralhad Joshi søndag klokken 11.00. BJP-ledere vil også møte partiallierte klokken 15.00, og partiets parlamentariske leder vil ha et møte senere på kvelden. «Dette er vanlige møter der vi forsøkte å finne et felles syn på spørsmålene som kunne komme opp i sesjonen. Vi vil også diskutere problemene som partnerne våre ønsker å ta opp,” sa en BJP-leder.

Les også | Gårdslover oppheves: 'Vi vil være i Singhu igjen. Men denne gangen, med glede: vi skal

Lok Sabha-speaker Om Birla og Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu vil også møte gulvlederne for alle partier for å unngå en kaotisk sesjon. Begge husene var vitne til uregjerlige scener under monsunsesjonen som gikk uten noen større debatt. Speaker Birla har uttrykt bekymring over den «økende indisiplinen og forstyrrelsene» i salen, og har bedt om hastetiltak. “Vi vil diskutere dette med lederne for alle politiske partier om nødvendig, og forventer at saksbehandlingen i huset vil forløpe jevnt,” sa Birla, mens hun talte til den avsluttende sesjonen til den 82. All India Presiding Officers' Conference (AIPOC) sist. uke i Shimla.

Høydepunktet på vintersesjonen, som begynner 29. november og avsluttes 23. desember, vil være tilbaketrekkingen av de tre gårdslovene. Det er imidlertid ikke sannsynlig at kunngjøringen vil sikre en jevn økt. Opposisjonen forventes å støtte bøndenes krav om en lovgivning om minste støttepris, som regjeringen ikke har gått med på. Agiterende bønder har så langt nektet å avlyse protestene sine med mindre regjeringen godtar kravene deres.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd