Deze Thanksgiving was je handen, niet je kalkoen

0
16
Vezzani Photography/Shutterstock

Generaties mensen hebben hun kalkoenen gewassen voordat ze in de oven werden gezet om te braden, maar dat betekent niet dat je de praktijk moet voortzetten. Het doet niets nuttigs en verspreidt bacteriën gewoon overal.

Nee, echt niet. Het officiële standpunt van de USDA is dat u moet stoppen met het wassen van uw kalkoen en zorgvuldig uw handen en voorbereide oppervlakken moet wassen voor en na het hanteren van de rauwe kalkoen voordat deze de oven in gaat.

GERELATEERD7 manieren om voedselvergiftiging voor uw gezin te voorkomen deze Thanksgiving

Waarom de kalkoenwas overslaan? Omdat het in het beste geval een kleine hoeveelheid oppervlaktebacteriën verwijdert. Die bacterie gaat in een hete oven vrijwel direct dood omdat hij aan de oppervlakte zit. Door de rauwe kalkoen te wassen, breng je die bacteriën over naar je gootsteen en waar dan ook waar het water spettert (waaronder servies en borden in de buurt van de gootsteen). Dus sla de was over en, terwijl je toch bezig bent, lees hier wat andere voedselveiligheidstips om voedselvergiftiging voor je gezin te voorkomen.