Delhi Confidensial: Husker 1971

0
13

Da Rajnath Singh talte på arrangementet for å minnes 50 år av krigen i 1971, sa Rajnath Singh at det var en “moralsk kamp mot urettferdighet, grusomheter og undertrykkelse.” Courtesy: Twitter/@rajnathsingh

DET ER ikke vanlig at en forsvarsminister er til stede på et arrangement ved en utenlandsk ambassade/høykommisjon. Men på mandag deltok Rajnath Singh på Bangladesh Armed Forces Day-arrangement ved høykommisjonen i Delhi. “Husk den heroiske kampen til Muktibahini og de indiske væpnede styrker i frigjøringen av Bangladesh,” tvitret han. Da Singh talte på arrangementet for å minnes 50 år av krigen i 1971, sa Singh at det var en “moralsk kamp mot urettferdighet, grusomheter og undertrykkelse.”

Appoppdatering

< p>PÅ BJPs nasjonale ledermøte nylig avduket statsminister Narendra Modi en ny modul av NaMo-appen, kalt “Kamal Pushp”, der folk kan “dele inspirerende historier om Jan Sangh og BJP karyakartas”. I følge en festmelding sa statsministeren at dette var den viktigste delen av NaMo-appen, og ble drevet av partikaryakartas og ikke av “dynastiet eller familie”.

Booster Shot

HELSEdepartementet introduserer innovative metoder for å gjøre «har ghar dastak»-kampanjen for å øke vaksinasjonsdekningen til en suksess. Mandag ba unions helsesekretær Rajesh Bhushan statene om å finne lokale helter og innflytelsesrike skikkelser i landsbyer som «ambassadører». Det vil være en henvisningskode på CoWin-plattformen for hver “ambassadør”, slik at hver gang han/hun får en person vaksinert, vil opptellingen bli registrert digitalt. “Ambassadører” som sørger for full dekning vil bli gitt sertifikater og lykønsket på panchayat-møtet.

New Innings?

ETTER LUIZINHO Faleiro i Goa og Sushmita Dev i Assam, er det buzz om at cricketer-som ble politiker Kirti Azad sannsynligvis vil forlate kongressen for Trinamool-kongressen. Azad, som byttet fra BJP til kongressen i 2019, rapporteres å være opprørt over kongressledelsen, spesielt Rahul Gandhi. En kilde siterte Azad som sa at han “foretrekker å være et lam ledet av en tiger, enn en tiger ledet av et lam”. På spørsmål om hvem som var lammet i den andre referansen, sa kilden at det burde overlates til «sunn fornuft». Kilden sa at Azad, sønn av tidligere Bihar-sjefminister og kongressleder Bhagwat Jha Azad, mener at den eneste lederen som kan gi søvnløse netter til den Narendra Modi-ledede BJP er Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee, som åpenbart er tigeren i landet. første referanse.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Delhi Confidential News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd