De beste 65-inch tv's van 2021

0
56
terng99/Shutterstock.com

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een 65-inch tv in 2021
Beste 65 -inch TV Algemeen: LG C1
Beste 65-inch budget-tv: Hisense 65U7G
Beste 65-inch 8K-tv: Samsung QN900A
Beste 65-inch gaming-tv: LG G1
Beste 65-inch tv voor films: Sony A90J
Beste 65-inch Roku-tv: TCL 65R635
Beste 65-inch led-tv: Samsung QN90A


Fijne vakantie! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar u de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om u te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op uw lijst!

Waar moet je op letten bij een 65-inch tv in 2021

Tv-fabrikanten gebruiken graag nieuwe marketingtermen om reclame voor hun producten te maken, dus het is 8217; het is gemakkelijk om in de war te raken bij het vinden van welke tv het beste voor u is. Gelukkig kan het onthouden van een paar basisdingen een grote bijdrage leveren aan het kiezen van de juiste televisie.

Een van de belangrijkste dingen om een ​​tv in te checken, is de weergavetechnologie. Op de markt vind je voornamelijk OLED- en led-backlit lcd-tv's (ook wel led-tv's genoemd). OLED-tv's bieden perfecte zwarttinten en een bijna oneindige contrastverhouding dankzij hun zelfemitterende pixels, wat resulteert in een verbluffende beeldkwaliteit. OLED-tv's zijn echter duur, hebben een relatief lagere helderheid dan led-tv's en kunnen last hebben van inbranden.

GERELATEERDHoe u een OLED-tv onderhoudt om inbranden en meer te voorkomen

Ter vergelijking: led-tv's zijn doorgaans goedkoper en hebben een hogere helderheid, waardoor ze ideaal zijn voor fel verlichte en zonnige kamers. Dat gezegd hebbende, ze kunnen de contrastverhouding of zwartniveaus van de OLED-tv's niet evenaren. Technologieën zoals full-array local dimming (FALD) en quantum dot kunnen de beeldkwaliteit van een led-tv echter aanzienlijk verbeteren.

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de use case. Houd je bijvoorbeeld van gamen, films kijken of van alles een beetje? Functies zoals HDMI 2.1-ondersteuning, een paneel met een hogere verversingssnelheid en een variabele verversingssnelheid (VRR) zijn essentieel voor gaming. Daarentegen willen filmliefhebbers wellicht betere HDR-ondersteuning, opschalingsmogelijkheden en verbeterde beeldverwerking.

Ten slotte, aangezien bijna elke tv tegenwoordig slim is, is het ook de moeite waard om na te denken over het slimme tv-platform dat op de set wordt gebruikt. Dus als je het ene platform verkiest boven het andere, is het beter om ernaar te zoeken terwijl je een nieuwe tv kiest. Dat gezegd hebbende, je kunt altijd een streamingapparaat kopen om een ​​ander platform te gebruiken op een tv naar keuze.

Laten we nu eens kijken naar onze aanbevelingen.

GERELATEERD: Een tv kopen: wat u moet weten

Algemeen de beste 65-inch tv : LG C1

LG

Pros

 • ✓ Verbluffende beeldkwaliteit met perfecte zwarttinten
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten voor gaming van de volgende generatie
 • ✓ Uitstekende kijkhoeken
 • ✓ Dolby Vision IQ en HDR10-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Gevoelig voor inbranden
 • ✗ Niet geschikt voor ruimtes met veel licht

In de afgelopen jaren hebben de OLED-tv's van LG consequent tot de beste televisies op de markt gerekend, en de LG C1 is niet anders. Het is een uitstekende televisie voor de meeste gebruikssituaties en wordt geleverd met verschillende opwindende functies. Dus als je op zoek bent naar een 65-inch tv, dan is de LG C1 de beste keuze.

Er is veel leuks aan de C1. Het heeft een prachtig design en wordt geleverd met een uitstekende bouwkwaliteit. Bovendien maakt de tv gebruik van een 4K OLED-paneel, zodat je perfecte zwarttinten en een bijna oneindige contrastverhouding krijgt, waardoor het ideaal is voor kijkervaringen in donkere kamers.

GERELATEERDOLED versus QLED, en meer: ​​welke tv moet je Kopen?

Hoewel het OLED-paneel in de C1 niet helder genoeg wordt voor ruimtes met veel licht, is het genoeg voor een goede HDR-ervaring. En aangezien LG ondersteuning heeft geboden voor Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+ en HLG, heb je genoeg HDR-content om van te genieten. Dolby Vision IQ is de verbeterde versie van Dolby Vision en helpt tv's hun HDR-prestaties aan te passen aan de lichtomstandigheden in de kamer.

De LG C1 blinkt ook uit op het gebied van gaming en heeft vier HDMI 2.1-poorten voor gaming van de volgende generatie. Dus of je nu de Xbox Series X of PlayStation 5 hebt, je kunt gamen in 4K met 120 fps. Daarnaast is er ondersteuning voor AMD FreeSync, Nvidia G-Sync en HDMI Forum VRR om tearing van het scherm te voorkomen.

Een nadeel: de LG C1 is gevoelig voor inbranden vanwege het OLED-paneel, maar het bedrijf bevat verschillende functies om u te helpen dit te voorkomen.

Beste 65-inch tv in het algemeen

LG C1

LG C1 is een geweldige OLED-tv. Aangedreven door webOS, wordt het geleverd met een heleboel opwindende functies, waaronder ondersteuning voor Dolby Vision IQ en HDR10.

Amazon

$1771,99
$2499,99 Bespaar 29%

Beste 65-inch budget-tv: Hisense 65U7G

Hisense

Pros

 • ✓ Uitstekende contrastverhouding met levensechte kleuren
 • ✓ Dolby Vision- en HDR10+-ondersteuning
 • ✓ Gamingfuncties van de volgende generatie met 4K@120fps-gaming
 • ✓ Waar voor je geld

Nadelen

 • ✗ Smalle kijkhoeken
 • ✗ Stotteren in langzame panning shots

Budget-tv's hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, en als u er een krijgt, betekent dit niet langer dat u ondermaatse prestaties krijgt. Sommige tv's, zoals de Hisense U7G, kunnen zelfs hun high-end tegenhangers aan.

De Hisense U7G is een uitstekende allround televisie. Of je nu graag films en tv-programma's kijkt of games speelt, de U7G schittert in vrijwel alles. Het ziet er ook goed uit en heeft een behoorlijke bouwkwaliteit.

GERELATEERD< /strong>Wat is een ULED-tv en wat is het verschil?

Dankzij de quantum dot-technologie van de tv en led-achtergrondverlichting krijg je levendige kleuren en een hoge helderheid qua beeldkwaliteit. Het heeft ook een enorme native contrastverhouding en produceert diepe zwarttinten, dus als je graag tv kijkt in het donker, krijg je een geweldige ervaring.

Daarnaast zijn alle belangrijke next-gen gaming features zoals een 120Hz paneel, twee HDMI 2.1 poorten, ondersteuning voor AMD FreeSync VRR en Auto Low Latency Mode (ALLM) aanwezig in de tv. Het biedt ook een opmerkelijk lage invoervertraging en een goede responstijd.

Android TV doet de softwaretaken, zodat je een mooie en soepele interface krijgt met een geweldige app-selectie, inclusief alle populaire streamingdiensten.

p> Beste 65-inch budget-tv

Hisense 65U7G

Hisense verkoopt enkele van de beste budget-tv's, en de 65U7G is daar een uitstekend voorbeeld van. Het schittert in vrijwel alles, van films kijken tot het spelen van games.

Amazon

$ 869.00
$ 1.099,99 Bespaar 21%

Best 65- inch 8K-tv: Samsung QN900A

Samsung

Pros

 • ✓ Levendige kleuren en diep zwart
 • ✓ Strak en van rand tot rand ontwerp
 • ✓ Geweldig in het opschalen van inhoud naar 8K
 • ✓ Gaming-functies van de volgende generatie

Nadelen

 • ✗ Bloeit rond heldere objecten
 • ✗ Duur
 • ✗ Geen Dolby Vision-ondersteuning

Hoewel 8K-content nog steeds zeldzaam is, zijn 8K-tv's een uitstekende manier om de allernieuwste televisietechnologie te ervaren en uw thuisbioscoop toekomstbestendig te maken. Als je klaar bent om de sprong te wagen, is de aanschaf van de Samsung QN900A het meest logisch.

De QN900A maakt deel uit van de 2021 8K-reeks van het bedrijf en is een slank ogende tv die wordt geleverd met een slank profiel en een ontwerp van rand tot rand voor een meeslepende ervaring. Het ziet er fantastisch uit, of je het nu aan een muur hangt of op een entertainmentcentrum plaatst. De televisie zit ook goed in elkaar en voelt net zo premium aan als zijn prijs.

De QN900A maakt gebruik van een mini-LED-backlit LCD-paneel met een kwantumdot-laag om levendige kleuren en hoge helderheid te bieden. Het bedrijf heeft ook zijn Ultra Viewing Angle-technologie toegevoegd om de kijkhoeken te verbeteren.

Hoewel je misschien niet veel native 8K-content zult vinden, is de Samsung QN900A uitstekend in opschalen, dus 4K, 1080p, 720p en zelfs 480p-inhoud ziet er goed uit op de set.

GERELATEERD8K TV is gearriveerd. Dit is wat je moet weten

Als je van gamen houdt en van plan bent 8K-gaming eens te proberen, zul je blij zijn te horen dat deze tv schittert op de game-afdeling. Het heeft niet alleen een zeer lage invoervertraging en een uitstekende responstijd, maar het ondersteunt ook Nvidia G-Sync en AMD FreeSync VRR-formaten. Bovendien zijn alle vier de HDMI-poorten op de tv HDMI 2.1, zodat je kunt gamen in 4K met 120 fps of in 8K met 60 fps.

Helaas is de oorspronkelijke contrastverhouding van de QN900A erg laag, maar de ingebouwde full-array local dimming helpt daar enorm bij. Hierdoor produceert de tv diepe zwarttinten, maar in donkere kamers zul je wat opbloeien. Er is ook geen Dolby Vision-ondersteuning, maar je krijgt wel HDR10, HDR10+ en HLG.

Beste 65-inch 8K-tv

Samsung QN900A

Op zoek naar een 8K TV biedt de Samsung QN900A een fantastische ervaring zonder een fortuin te kosten. Het heeft ook next-gen gaming-functies, geweldige ondersteuning voor opschaling en een strak ontwerp.

Amazon

$3247.99

Beste 65-inch gaming-tv: LG G1

LG

Pros

 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten voor 4K@120fps gaming
 • ✓ AMD FreeSync, Nvidia G-Sync, HDMI Forum VRR-ondersteuning
 • ✓ TV ziet er prachtig uit wanneer deze aan de muur is bevestigd
 • ✓ Fantastische beeldkwaliteit
 • ✓ Vijf jaar beperkte garantie op het OLED-paneel

Nadelen

 • ✗ Inbranden betreft
 • ✗ Duurder dan de LG C1, die ook geweldig is in gamen
 • ✗ Geen tafelstandaard in de doos

Als je op zoek bent naar een televisie als aanvulling op je nieuwe Xbox, PlayStation of gaming-pc, dan is er geen betere optie dan de LG G1. Het wordt geleverd met vrijwel elke game-gerelateerde functie die je zou willen, inclusief een 120Hz-paneel en vier HDMI 2.1-poorten voor 4K-gaming met 120fps. Je krijgt ook ondersteuning voor AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync en HDMI Forum VRR.

Bovendien bevat de tv ALLM, dat de G1 automatisch in de spelmodus zet wanneer een game wordt gestart op een aangesloten console . Het heeft ook een zeer lage input lag en een geweldige responstijd voor een lag-free en meeslepende game-ervaring.

GERELATEERDDe beste tv's voor gaming van 2021: PS5, Xbox-serie X en pc

LG G1 is een van de aantrekkelijkste televisies van het bedrijf. Het draagt ​​LG’s Gallery-ontwerp dat er prachtig uitziet, vooral als je van plan bent om het aan de muur te bevestigen. Bovendien is de tv uitgerust met het nieuwe en helderdere OLED evo-paneel, een van de hoogtepunten van de tv.

Hoewel de verhoogde helderheid geen groot verschil maakt in SDR-inhoud, schittert hij echt in HDR. En aangezien de tv Dolby Vision IQ en HDR10 ondersteunt, heb je genoeg HDR-inhoud om te consumeren.

Net als andere OLED-tv's is de beeldkwaliteit van de G1 fantastisch. Je krijgt perfecte zwarttinten, waardoor andere kleuren op het scherm verschijnen. De tv is ook geweldig in het omgaan met reflecties en schittering en biedt brede kijkhoeken.

Helaas, aangezien de televisie is ontworpen om aan de muur te worden gemonteerd, levert LG geen tafelstandaard in de doos. OLED-inbranding is ook een punt van zorg voor LG G1, maar het bedrijf biedt een beperkte garantie van vijf jaar op het paneel om de angst te verminderen.

Beste 65-inch gaming-tv

LG G1

LG G1 is de beste gaming-tv die je kunt kopen. Het ondersteunt alle gamingfuncties van de volgende generatie en bevat het nieuwe en helderdere OLED evo-paneel van het bedrijf.

Amazon

$ 2361,99
$ 2496,99 Bespaar 5%

Beste 65-inch tv voor films: Sony A90J

Sony

Pros

 • ✓ Prachtig ontwerp van rand tot rand
 • ✓ Hoge helderheid voor een OLED-paneel
 • ✓ Dolby Vision- en HDR10-ondersteuning
 • ✓ Beste beeldverwerking in zijn klasse

Nadelen

 • ✗ Gevoelig voor OLED-inbranding
 • ✗ Sommige next-gen gaming-functies ontbreken bij de lancering
 • ✗ Duurder dan LG OLED-tv's

De Sony A90J is het vlaggenschip van het bedrijf, en met een goede reden. Het biedt een verbluffende beeldkwaliteit met eersteklas HDR-prestaties en fantastische kleurnauwkeurigheid. Dus als je veel films kijkt, is er geen betere optie dan de Sony A90J die momenteel op de markt is.

Dankzij de XR OLED Pro-technologie van het bedrijf kan de A90J enkele van de hoogste helderheidsniveaus voor een OLED-paneel produceren, wat vrijwel alles op de markt overtreft. Gecombineerd met het kenmerkende perfecte zwart van de OLED-panelen, krijg je een opmerkelijke contrastverhouding.

Hoewel de meeste moderne tv's niet bekend staan ​​om hun geluidskwaliteit, is de Sony A90J anders. Het heeft een van de beste geluidssystemen in een tv en je zult verrast zijn om te zien hoe diep en luid het kan zijn. Het is natuurlijk nog steeds niet hetzelfde als het krijgen van een speciale soundbar of luidsprekersysteem, maar de audioprestaties van de Sony TV onderscheiden hem van andere premium televisies.

GERELATEERDWat is Motion Smoothing op een tv en waarom haten mensen het?

De tv kan ook uitstekend content opschalen, zodat je probleemloos van je dvd-collectie kunt genieten. Daarnaast is er ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG voor toegang tot tonnen HDR-films.

De Sony A90J maakt niet alleen mooie foto's; het ziet er ook fantastisch uit. Het bedrijf heeft een nieuwe standaard bij de tv geleverd die op twee manieren kan worden opgesteld, zodat je de tv vlak tegen de tafel kunt plaatsen of hoger kunt plaatsen, waardoor er ruimte ontstaat voor een soundbar.

Hoewel Sony twee HDMI 2.1-poorten op de tv heeft gepakt, mist het een aantal gamefuncties van de volgende generatie. Het bedrijf heeft beloofd ze toe te voegen via een toekomstige firmware-update, maar er is geen garantie wanneer dat zal gebeuren. Bovendien is de A90J, omdat hij een OLED-tv is, ook vatbaar voor inbranden.

Toch, als je de beste filmervaring wilt, is de Sony A90J de tv die je zoekt.

Best 65 -inch TV voor films

Sony A90J

De De Sony A90J ziet er niet alleen prachtig uit, maar levert ook nog eens een verbluffende beeldkwaliteit. Daarnaast is het een van de best klinkende tv's op de markt.

Amazon

$ 3748.00

Beste 65-inch Roku-tv: TCL 65R635

TCL

Pros

 • ✓ Geweldige beeldkwaliteit
 • ✓ Dolby Vision- en HDR10+-ondersteuning
 • ✓ VRR- en ALLM-ondersteuning
 • ✓ Waar voor je geld

Nadelen

 • ✗ Geen HDMI 2.1-poorten voor 4K@120fps gaming
 • ✗ Bloeit rond heldere objecten

Als u de voorkeur geeft aan het Roku smart TV-platform en dit op uw volgende set wilt hebben, is de TCL R635 uw beste optie. Het is niet alleen een uitstekende Roku-tv, maar biedt ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De TCL R635 is een 4K lcd-tv met mini-LED-achtergrondverlichting en quantum dot-technologie, wat betekent dat hij levendige en levensechte beelden produceert. kleuren met een hoge helderheid. Het bevat ook ondersteuning voor Dolby Vision-, HDR10- en HLG-indelingen voor HDR-inhoud.

GERELATEERD6 fouten die mensen maken bij het kopen van een tv

De TV heeft ook een ongelooflijke contrastverhouding vanwege het Vertical Alignment (VA) paneel, verder verbeterd door full-array local dimming. Local dimming resulteert echter in blooming en black crush op de tv.

Bovendien mist de R635 de gamingfuncties van de volgende generatie, aangezien TCL geen HDMI 2.1-poorten op de tv heeft opgenomen, dus je kunt niet gamen in 4K met 120 fps. De tv heeft echter een lage invoervertraging en een geweldige responstijd, dus je kunt nog steeds genieten van games in 1440p @120fps op Xbox Series X of 1080p-games met 120fps op PS5. Ondersteuning voor VRR en ALLM is ook aanwezig.

Beste 65-inch Roku TV

TCL 65R635

Roku is uitstekend, en als je een tv met Roku nodig hebt, is er geen betere optie dan de TCL R635. Het is ook een van de beste tv's onder de $ 1.000.

Amazon

$ 898.00
$ 1499,99 bespaar 40%

Best 65- inch led-tv: Samsung QN90A

Samsung

Pros

 • ✓ Levendige en levensechte kleuren en hoge helderheid
 • ✓ HDR10+-ondersteuning en fantastische HDR-prestaties
 • ✓ Fatsoenlijke kijkhoeken
 • ✓ Gaming-functies van de volgende generatie

Nadelen

 • ✗ Slechts één HDMI 2.1-poort
 • ✗ Local dimming veroorzaakt blooming
 • ✗ Geen Dolby Vision-ondersteuning

Hoewel OLED-tv's geweldig zijn voor het kijken in donkere kamers, worden ze niet helder genoeg om schittering in een goed verlichte kamer tegen te gaan. Koop je dus een nieuwe tv voor een kamer met veel licht, dan ben je beter af met een led tv. En de tv die we aanbevelen in 65-inch formaat is de Samsung QN90A.

Het maakt deel uit van de Neo QLED-reeks van Samsung, wat betekent dat het mini-LED-achtergrondverlichting gebruikt in plaats van de traditionele LED-achtergrondverlichting. Bovendien, zoals de QLED in de naam van de tv al doet vermoeden, maakt de QN90A gebruik van quantum dot-technologie om realistische kleuren te produceren en een breed kleurengamma te bieden.

Dankzij de ondersteuning voor HDR10+ Adaptive kan de QN90A verbeter de HDR10+ content dynamisch door gebruik te maken van de metadata en de lichtomstandigheden van de kamer. De HDR-prestaties van de tv zijn dus fantastisch. Samsung's op AI gebaseerde opschaling werkt ook erg goed, en alles, van 480p dvd's tot 1080p inhoud ziet er geweldig uit in 4K.

Daarnaast heeft de Samsung TV een uitstekende native contrastverhouding die FALD verder verbetert. Maar lokaal dimmen resulteert in wat opbloei rond heldere objecten.

Je zult ook blij zijn te weten dat de tv gamingfuncties van de volgende generatie ondersteunt, zoals 4K-gaming met 120 fps, VRR en ALLM. Helaas is er maar één HDMI 2.1-poort aan boord. Maar als je niet op zoek bent naar een OLED-paneel maar toch een geweldige tv wilt, kun je de QN90A niet verslaan.

Beste 65-inch led-tv

Samsung QN90A

De Samsung QN90A is een uitstekende led-tv die een fantastische beeldkwaliteit biedt. Het bevat ook next-gen gaming-functies voor je Xbox- of PlayStation-gamesessies.

Amazon

$1682,99
$2599,99 Bespaar 35%

De beste TV's van 2021 voor games, films en meer Best TV Overall LG C1 Amazon

$ 1.281,99
$ 1499,99 Bespaar 15%

Beste budget-tv Hisense U7G Amazon

$ 869.00
$ 1.099,99 Bespaar 21%

Beste 8K TV Samsung QN900A 8K Amazon

$3247,99
 

Beste gaming-tv LG G1 Amazon

$1661,99
$1896,99 Bespaar 12%

Beste tv voor films Sony A90J Amazon

$ 2748.00
 < /p> Beste Roku TV TCL 6-Series R635 Amazon

$ 699.00
$ 799.00 Bespaar 13%

Beste LED-tv Samsung QN90A Amazon

$ 1.297,99
$ 1.799,99 Bespaar 28%

LEES NEXT

 • & rsaquo; 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
 • › Hoe u sneller kunt streamen op uw tv
 • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
 • › Wake-on-LAN inschakelen in Windows 10 en 11
 • › Wat is no-code en is het de toekomst van technologie?
 • › Wat is een System on a Chip (SoC)?