De bästa 65-tums TV-apparaterna 2021

0
164
terng99/Shutterstock.com figur> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en 65-tums TV 2021
Bästa 65 -tums-tv totalt: LG C1
Bästa 65-tums budget-tv: Hisense 65U7G
Bästa 65-tums 8K-tv: Samsung QN900A
Bästa 65-tums spel-tv: LG G1
Bästa 65-tums TV för filmer: Sony A90J
Bästa 65-tums Roku TV: TCL 65R635
Bästa 65-tums LED-TV: Samsung QN90A


Glad helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Vad du ska leta efter i en 65-tums TV 2021

TV-tillverkare älskar att skapa nya marknadsföringstermer för att marknadsföra sina produkter, så det är lätt att bli förvirrad när man hittar vilken TV som är bäst för dig. Lyckligtvis kan man komma ihåg några grundläggande saker för att man ska kunna välja rätt tv.

En av de viktigaste sakerna att checka in en tv är dess skärmteknik. Du hittar framför allt OLED och LED-bakgrundsbelysta LCD-TV (även kallade LED-TV) på marknaden. OLED-TV ger perfekt svärta och ett nästan oändligt kontrastförhållande tack vare deras självemitterande pixlar, vilket resulterar i enastående bildkvalitet. OLED-TV-apparater är dock dyra, har relativt lägre ljusstyrka än LED-TV-apparater och kan drabbas av inbränning.

RELATERATHur man underhåller en OLED-TV för att förhindra inbränning och Mer

I jämförelse är LED-TV-apparater vanligtvis billigare och har högre ljusstyrka, vilket gör dem perfekta för starkt upplysta och soliga rum. Som sagt, de kan inte matcha kontrastförhållandet eller svartnivåerna på OLED-TV:erna. Däremot kan tekniker som full-array local dimming (FALD) och quantum dot förbättra bildkvaliteten på en LED-TV avsevärt.

En annan viktig sak att tänka på är användningsfallet. Gillar du till exempel att spela, titta på film eller göra lite av allt möjligt? Funktioner som HDMI 2.1-stöd, en panel med högre uppdateringsfrekvens och en variabel uppdateringsfrekvens (VRR) är viktiga för spel. Däremot kanske filmälskare vill ha bättre HDR-stöd, uppskalningsmöjligheter och förbättrad bildbehandling.

Slutligen, med nästan alla TV-apparater som är smarta nuförtiden, är det också värt att tänka på den smarta TV-plattformen som används på setet. Så om du föredrar en plattform framför den andra, är det bättre att leta efter den när du bestämmer dig för en ny TV. Som sagt, du kan alltid köpa en streamingenhet för att använda en annan plattform på en TV som du väljer.

Låt oss nu gå in i våra rekommendationer.

RELATERAT: Hur man köper en TV: Vad du behöver veta

Bästa 65-tums TV totalt sett : LG C1

LG

Proffs

 • ✓ Fantastisk bildkvalitet med perfekt svärta
 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar för nästa generations spel
 • ✓ Utmärkta betraktningsvinklar
 • ✓ Stöd för Dolby Vision IQ och HDR10

Nackdelar

 • ✗ Mottaglig för inbränning
 • ✗ Inte lämplig för rum med mycket ljus

Under de senaste åren har LG’s OLED-TV konsekvent rankats bland de bästa tv-apparaterna på marknaden, och LG C1 är inte annorlunda. Det är en utmärkt tv för de flesta användningsfall och kommer med olika spännande funktioner. Så om du letar efter en 65-tums TV är LG C1 din bästa insats.

Det finns mycket att gilla i C1. Den har en vacker design och kommer med utmärkt byggkvalitet. Dessutom använder TV:n en 4K OLED-panel, så att du får perfekt svärta och ett nästan oändligt kontrastförhållande, vilket gör den perfekt för visning i mörka rum.

RELATERATOLED vs. QLED och mer: Vilken TV ska du Köpa?

Även om OLED-panelen i C1 inte blir tillräckligt ljus för rum med mycket ljus, räcker det för en bra HDR-upplevelse. Och eftersom LG har inkluderat stöd för Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+ och HLG kommer du att ha massor av HDR-innehåll att njuta av. Dolby Vision IQ är den uppgraderade versionen av Dolby Vision, och den hjälper TV-apparater att justera sin HDR-prestanda för att matcha rummets ljusförhållanden.

LG C1 utmärker sig också på spelfronten och har fyra HDMI 2.1-portar för nästa generations spel. Så oavsett om du har Xbox Series X eller PlayStation 5, kommer du att kunna spela i 4K med 120 bilder per sekund. Dessutom finns det stöd för AMD FreeSync, Nvidia G-Sync och HDMI Forum VRR för att undvika att skärmen går sönder.

En nackdel: LG C1 är känslig för inbränning på grund av sin OLED-panel, men företaget har flera funktioner som hjälper dig att undvika det.

Bästa 65-tums-TV:n totalt sett

LG C1

LG C1 är en fantastisk OLED-TV. Drivs av webOS, den kommer med massor av spännande funktioner, inklusive stöd för Dolby Vision IQ och HDR10.

Amazon

1771,99 USD
2499,99 USD Spara 29 %

Bästa 65-tums budget-TV: Hisense 65U7G

Hisense

Proffs

 • ✓ Utmärkt kontrastförhållande med verklighetstrogna färger
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10+
 • ✓ Nästa generations spelfunktioner med 4K@120fps-spel
 • ✓ Valuta för pengarna

Nackdelar

 • ✗ Smala betraktningsvinklar
 • ✗ Stamma i bilder med långsam panorering

Budget-TV har kommit långt under de senaste åren, och att få en sådan betyder inte längre att de får en undermålig prestanda. Vissa TV-apparater som Hisense U7G kan till och med ta sig an sina avancerade motsvarigheter.

Hisense U7G är en utmärkt allround-tv. Oavsett om du gillar att titta på filmer och TV-program eller spela spel, lyser U7G i nästan allt. Det ser också bra ut och har en anständig byggkvalitet.

RELATERAT< /strong>Vad är en ULED-TV och hur är den annorlunda?

Tack vare TV:ns quantum dot-teknik och LED-bakgrundsbelysning får du livfulla färger och hög ljusstyrka när det gäller bildkvalitet. Den har också ett enormt naturligt kontrastförhållande och producerar djupa svärta, så om du gillar att titta på TV i mörkret får du en fantastisk upplevelse.

Dessutom finns alla större nästa generations spelfunktioner som en 120Hz-panel, två HDMI 2.1-portar, stöd för AMD FreeSync VRR och Auto Low Latency Mode (ALLM) i TV:n. Det ger också en anmärkningsvärt låg ingångsfördröjning och bra svarstid.

Android TV sköter mjukvaruuppgifterna så att du får ett snyggt och smidigt gränssnitt med ett fantastiskt apputbud, inklusive alla populära streamingtjänster.

Bästa 65-tums budget-TV

Hisense 65U7G

Hisense säljer några av de bästa budget-TV:erna, och 65U7G är ett utmärkt exempel på det. Det lyser i nästan allt från filmtittande till att spela spel.

Amazon

$ 869,00
$ 1099,99 Spara 21%

Bästa 65- tums 8K TV: Samsung QN900A

Samsung

Proffs

 • ✓ Levande färger och djupa svärta
 • ✓ Snygg och kant-till-kant design
 • ✓ Bra på att skala upp innehåll till 8K
 • ✓ Nästa generations spelfunktioner

Nackdelar

 • ✗ Blommar runt ljusa föremål
 • ✗ Dyrt
 • ✗ Inget stöd för Dolby Vision

Även om 8K-innehåll fortfarande är sällsynt, är 8K-TV-apparater ett utmärkt sätt att uppleva den senaste tv-tekniken och framtidssäkra din hemmabio. Om du är redo att ta steget är det mest meningsfullt att skaffa Samsung QN900A.

QN900A är en del av företagets 8K-sortiment för 2021 och är en elegant TV som kommer med en slimmad profil och en kant-till-kant-design för en uppslukande upplevelse. Den kommer att se fantastisk ut oavsett om du hänger den på en vägg eller placerar den på ett underhållningscenter. TV:n är också väl sammansatt och känns lika premium som dess pris är.

QN900A använder en Mini-LED-bakgrundsbelyst LCD-panel med ett kvantpunktsskikt för att erbjuda levande färger och hög ljusstyrka. Företaget har också inkluderat sin Ultra Viewing Angle-teknik för att förbättra betraktningsvinklarna.

Även om du kanske inte hittar mycket inbyggt 8K-innehåll, är Samsung QN900A utmärkt på uppskalning, så 4K, 1080p, 720p och till och med 480p-innehåll ser bra ut på setet.

RELATERAD8K TV har anlänt. Här är vad du behöver veta

Om du gillar spel och planerar att prova 8K-spel, kommer du att bli glad att veta att den här TV:n lyser på spelavdelningen. Den har inte bara en mycket låg ingångsfördröjning och utmärkt svarstid, utan den stöder även Nvidia G-Sync och AMD FreeSync VRR-format. Dessutom är alla fyra HDMI-portarna på TV:n HDMI 2.1, vilket gör att du kan spela i 4K vid 120fps eller i 8K vid 60fps.

Tyvärr är QN900A:s naturliga kontrastförhållande mycket låg, men den inbyggda fullmatrisen lokala dimningen hjälper det mycket. Som ett resultat producerar TV:n djupa svärta, men du kommer att märka en del blomning i mörka rum. Det finns heller inget Dolby Vision-stöd, men du får HDR10, HDR10+ och HLG.

Bästa 65-tums 8K-TV

Samsung QN900A

Letar du efter en 8K-TV ger Samsung QN900A en fantastisk upplevelse utan att det kostar en förmögenhet. Den har också nästa generations spelfunktioner, bra uppskalningsstöd och en elegant design.

Amazon

3247,99 $

Bästa 65-tums spel-TV: LG G1

LG

Proffs

 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar för 4K@120fps-spel
 • ✓ AMD FreeSync, Nvidia G-Sync, HDMI Forum VRR-stöd
 • ✓ TV:n ser vacker ut när den monteras på en vägg
 • ✓ Fantastisk bildkvalitet
 • ✓ Fem års begränsad OLED-panelgaranti

Nackdelar

 • ✗ Inbränningsproblem
 • ✗ Dyrt än LG C1, som också är bra på spel
 • ✗ Inget bordsstativ i lådan

Om du letar efter en tv som komplement till din nya Xbox, PlayStation eller speldator finns det inget bättre alternativ än LG G1. Den kommer med i stort sett alla spelrelaterade funktioner du vill ha, inklusive en 120Hz-panel och fyra HDMI 2.1-portar för 4K-spel med 120fps. Du får även stöd för AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync och HDMI Forum VRR.

Dessutom har TV:n ALLM, som automatiskt växlar G1 till spelläge när ett spel startas på en ansluten konsol. . Den har också en mycket låg ingångsfördröjning och en bra svarstid för en fördröjningsfri och uppslukande spelupplevelse.

RELATERATDe bästa tv-apparaterna för spel 2021: PS5, Xbox-serien X och PC

LG G1 är en av företagets mest attraktiva tv-apparater. Den bär LG’s Gallery-design som ser vacker ut, speciellt om du planerar att väggmontera den. Dessutom har TV:n den nya och ljusare OLED evo-panelen, som är en av TV:ns höjdpunkter.

Även om den ökade ljusstyrkan inte gör någon stor skillnad i SDR-innehåll, lyser den verkligen i HDR. Och med tanke på att TV:n har stöd för Dolby Vision IQ och HDR10 kommer du att ha massor av HDR-innehåll att konsumera.

Precis som andra OLED-TV:er är bildkvaliteten på G1 fantastisk. Du får perfekta svärta, vilket får andra färger att dyka upp på skärmen. TV:n är också bra på att hantera reflexer och bländning och erbjuder breda betraktningsvinklar.

Tyvärr, eftersom TV:n är designad för att monteras på en vägg, levererar LG inte ett bordsstativ i lådan. OLED-inbränning är också ett problem för LG G1, men företaget erbjuder en femårig begränsad garanti på panelen för att lindra rädslan.

Bästa 65-tums spel-TV

LG G1

LG G1 är den bästa spel-TV:n du kan köpa. Den stöder alla nästa generations spelfunktioner och innehåller företagets nya och ljusare OLED evo-panel.

Amazon

2361,99 USD
2496,99 $ Spara 5 %

Bästa 65-tums TV för filmer: Sony A90J

Sony

Proffs

 • & #10003; Vacker kant-till-kant design
 • ✓ Hög ljusstyrka för en OLED-panel
 • ✓ Dolby Vision och HDR10-stöd
 • ✓ Klassens bästa bildbehandling

Nackdelar

 • ✗ Mottaglig för OLED-inbränning
 • ✗ Några nästa generations spelfunktioner saknas vid lanseringen
 • ✗ Dyr än LG OLED-TV

Sony A90J är företagets flaggskepp OLED-TV, och det av goda skäl. Den ger fantastisk bildkvalitet med förstklassig HDR-prestanda och fantastisk färgnoggrannhet. Så om du tittar på många filmer finns det inget bättre alternativ än Sony A90J på marknaden just nu.

Tack vare företagets XR OLED Pro-teknik kan A90J producera några av de högsta ljusstyrkorna för en OLED-panel, vilket överträffar i stort sett allt på marknaden. I kombination med OLED-panelernas varumärkes perfekta svärta får du ett anmärkningsvärt kontrastförhållande.

Medan de flesta moderna TV-apparater inte är kända för sin ljudkvalitet, är Sony A90J annorlunda. Den har ett av de bästa ljudsystemen i en TV, och du kommer att bli förvånad över att se hur djupt och högt det kan vara. Naturligtvis är det fortfarande inte samma sak som att få en dedikerad soundbar eller högtalarsystem, men ljudprestandan hos Sony TV skiljer den från andra premium-tv-apparater.

RELATERATVad är Motion Smoothing på en TV, och varför hatar folk det?

TV:n gör också ett bra jobb med att skala upp innehållet, så att du kan njuta av din DVD-samling utan problem. Dessutom finns det stöd för Dolby Vision, HDR10 och HLG för tillgång till massor av HDR-filmer.

Sony A90J producerar inte bara vackra bilder; det ser också fantastiskt ut. Företaget har inkluderat ett nytt stativ med TV:n som kan ställas upp på ett av två sätt, vilket gör att du kan placera TV:n i linje med bordet eller upphöjt, vilket skapar utrymme för en soundbar.

Även om Sony har packat två HDMI 2.1-portar på TV:n, saknas ett par nästa generations spelfunktioner. Företaget har lovat att lägga till dem via en framtida firmwareuppdatering, men det finns ingen garanti när det kommer att hända. Eftersom A90J är en OLED-TV är A90J också känslig för inbränning.

Om du vill ha den bästa filmupplevelsen är Sony A90J den TV du vill ha.

Bästa 65 -tums-TV för filmer

Sony A90J

The Sony A90J ser inte bara vacker ut, utan den ger också en fantastisk bildkvalitet. Dessutom är det en av de bäst ljudande TV-apparaterna på marknaden.

Amazon

3748,00 $

Bästa 65-tums Roku TV: TCL 65R635

TCL

Proffs

 • ✓ Bra bildkvalitet
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10+
 • ✓ VRR- och ALLM-stöd
 • ✓ Valuta för pengarna

Nackdelar

 • ✗ Inga HDMI 2.1-portar för 4K@120fps-spel
 • ✗ Blommar runt ljusa föremål

Om du föredrar Roku smart TV-plattform och vill ha den på din nästa uppsättning, är TCL R635 ditt bästa alternativ. Det är inte bara en utmärkt Roku-TV, utan den erbjuder också utmärkt valuta för pengarna.

TCL R635 är en 4K LCD-TV med Mini-LED-bakgrundsbelysning och kvantpunktsteknik, vilket innebär att den producerar levande och verklighetstrogna färger med höga nivåer av ljusstyrka. Den innehåller också stöd för Dolby Vision-, HDR10- och HLG-format för HDR-innehåll.

RELATERADE6 misstag människor gör när de köper en TV

TV:n har också ett otroligt kontrastförhållande på grund av dess Vertical Alignment (VA) panel, ytterligare förbättrad genom full-array lokal dimning. Lokal nedbländning resulterar dock i blomning och svart krossning på TV:n.

Dessutom saknar R635 nästa generations spelfunktioner eftersom TCL inte har inkluderat några HDMI 2.1-portar på TV:n, så du kommer inte att kunna spela i 4K vid 120 fps. TV:n har dock en låg ingångsfördröjning och en bra svarstid, så du kommer fortfarande att kunna njuta av spel i 1440p @120fps på Xbox Series X eller 1080p-spel med 120fps på PS5. VRR- och ALLM-stöd finns också.

Bästa 65-tums Roku TV

TCL 65R635

Roku är utmärkt, och om du behöver en TV med Roku finns det inget bättre alternativ än TCL R635. Det är också en av de bästa tv-apparaterna under 1 000 USD.

Amazon

$ 898,00
$ 1499,99 spara 40%

Bästa 65- tums LED-TV: Samsung QN90A

Samsung

Proffs

 • ✓ Levande och verklighetstrogna färger och hög ljusstyrka
 • ✓ HDR10+-stöd och fantastisk HDR-prestanda
 • ✓ Anständiga betraktningsvinklar
 • ✓ Nästa generations spelfunktioner

Nackdelar

 • ✗ Endast en HDMI 2.1-port
 • ✗ Lokal nedbländning orsakar blomning
 • ✗ Inget stöd för Dolby Vision

Även om OLED-TV-apparater är utmärkta för visning i mörka rum, blir de inte tillräckligt ljusa för att motverka bländning i ett väl upplyst rum. Så om du köper en ny TV till ett rum med mycket ljus är du bättre med en LED-TV. Och TV:n som vi rekommenderar i 65-tumsstorlek är Samsungs QN90A.

Det är en del av Samsungs Neo QLED-sortiment, vilket innebär att den använder Mini-LED-bakgrundsbelysning istället för den traditionella LED-bakgrundsbelysningen. Dessutom, som QLED i TV:ns namn antyder, använder QN90A quantum dot-teknik för att producera realistiska färger och erbjuda ett brett färgomfång.

Tack vare stödet för HDR10+ Adaptive kan QN90A förbättra HDR10+-innehållet dynamiskt genom att använda dess metadata och rummets ljusförhållanden. Så TV:ns HDR-prestanda är fantastisk. Samsungs AI-baserade uppskalning fungerar också mycket bra, och allt från 480p DVD-skivor till 1080p-innehåll ser bra ut i 4K.

Dessutom har Samsung TV ett utmärkt inbyggt kontrastförhållande som FALD förbättrar ytterligare. Men lokal nedbländning resulterar i en del blomning runt ljusa föremål.

Du kommer också att bli glad att veta att TV:n stöder nästa generations spelfunktioner, som 4K-spel med 120 fps, VRR och ALLM. Tyvärr finns det bara en HDMI 2.1-port ombord. Men om du inte letar efter en OLED-panel men ändå vill ha en bra TV, kan du inte slå QN90A.

Bästa 65-tums LED-TV

Samsung QN90A

Samsung QN90A är en utmärkt LED-TV som erbjuder fantastisk bildkvalitet. Den innehåller också nästa generations spelfunktioner för dina Xbox- eller PlayStation-spelsessioner.

Amazon

1682,99 USD
2599,99 USD Spara 35 %

De bästa TV-apparater av 2021 för spel, filmer och mycket mer Bästa TV Totalt LG C1 Amazon

$ 1281,99
$1499,99 Spara 15%

Bästa Budget-TV Hisense U7G Amazon

$ 869,00
$ 1099,99 Spara 21%

Bästa 8K-tv:n Samsung QN900A 8K Amazon

3247,99 $
 

Bästa spel-TV LG G1 Amazon

1 661,99 USD
$1896,99 Spara 12%

Bästa TV för filmer Sony A90J Amazon

2748,00 $
 

Bästa Roku TV TCL 6-serien R635 Amazon

$ 699,00
$ 799,00 Spara 13%

Bästa LED-TV Samsung QN90A Amazon

$ 1297,99
$ 1799,99 Spara 28%

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Vad är ett system på ett chip (SoC)?
 • › Black Friday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
 • › Så här tänder du ljus med ditt larm
 • › Black Friday 2021: Bästa PC-erbjudanden
 • › 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till
 • › Black Friday 2021: Bästa tekniska erbjudanden