15 bästa webbplatser för att lära sig nya färdigheter

0
81

När som helst är ett bra tillfälle att börja lära sig den nya färdigheten du alltid velat ha. Idag, med internet, är det enklare än någonsin att skaffa nya färdigheter och du behöver inte ens gå på college eller en träningsskola. Med bara några få klick kan du komma åt gränslösa mängder information, för både nybörjare och experter. 

Ibland kan det stora antalet onlinekurser kasta dig för en slinga. Det kan verka som att alla försöker sälja sina kurser till dig om vissa färdigheter, så hur kan du veta om du lär dig från en verkligt ansedd källa?

Innehållsförteckning

  Om du vill lära dig något nytt , här är de bästa webbplatserna för att lära sig nya färdigheter online. 

  Språkinlärning

  En av de mest populära färdigheterna som många människor skulle vilja lära sig är att prata ett nytt språk. Kom igång med att lära dig ett nytt språk på någon av webbplatserna nedan.

  1. Memrise

  Den här webbplatsen skiljer sig från många språkinlärningsprogram, eftersom den använder videor för att lära ut ditt målspråk. Lokalbor som talar språket hjälper dig att förstå hur ord och fraser används och hur de uttalas. 

  Med varje lektion kommer du att lära dig nya ord och se hur de används. Webbplatsen spårar dina framsteg genom varje lektion, och du kan sätta upp mål för hur mycket och hur ofta du vill träna.

  2. Duolingo

  Detta är ett av de bästa programmen för att lära sig ett nytt språk, eftersom de gör processen enkel och rolig. För varje lektion lär du dig nya ord och fraser så att du kan börja prata ditt målspråk direkt. Med många tillgängliga lektioner kommer du att ha mycket att öva på. 

  3. FluentU

  Om du är redo att börja lite interaktiv språkinlärning, tillhandahåller FluentU riktiga videor på ditt målspråk som du kan titta på och lära dig förstå. Du kommer också att ha tillgång till massor av annat läromedel, som flashcards, frågesporter och ordböcker. 

  Kodning

  Att lära sig programmera och koda i denna teknikdominerande värld är en stor färdighet och det kan också vara intressant och roligt med dessa webbplatser.

  1. Codecademy

  Det finns massor av lättförståeliga lektioner tillgängliga på Codecademy för olika kodningsspråk, som Python, HTML, CSS och Java. För varje språk guidas du genom interaktiva lektioner så att du kan förstå de grundläggande färdigheterna. 

  2. Code.org

  För en fantastisk gratis webbplats tillhandahåller code.org massor av resurser och lektioner för blivande kodare. Även om webbplatsen huvudsakligen är utformad för att undervisa elever på grundskolenivå, kan vem som helst använda webbplatsen för att lära sig koda.

  3. Code School (Pluralsight)

  Code School har sedan dess flyttat till sajten Pluralsight, men det finns fortfarande massor av kurser tillgängliga på olika programmeringsspråk. Du kan också enkelt se dina framsteg när du går igenom varje kurs. 

  Matlagning

  Vill du lära dig hur man lagar en fantastisk måltid? Matlagning är en viktig färdighet att lära sig oavsett vem du är, och dessa webbplatser kan hjälpa. 

  1. America's Test Kitchen Cooking School

  Med över 320 lektioner på matlagning, inklusive grundläggande metoder, hur man använder ingredienser och mer avancerade färdigheter, detta är ett utmärkt resmål för alla som är intresserade av att lära sig grunderna i matlagning. Du kan filtrera kurser efter kompetensnivå, ingredienstyp eller kategori för att lära dig vad du är intresserad av. 

  2. The Kitchn Cooking School

  Den här webbplatsen ger dig en 20-dagarskurs med alla grunderna du behöver veta för att börja laga mat. Du kan genomföra en lektion varje dag och i slutet av den kommer du att bli mycket mer kunnig om verktygen och ingredienserna för att göra måltider.

  3. Seriösa äter

  Serious Eats-webbplatsen har ett mycket informativt avsnitt som ger dig instruktioner om allt du kanske vill lära dig som en laga mat. Du kommer särskilt att vilja besöka webbplatsens Food Lab-sektion, som visar dig vetenskapen bakom matlagning och som hjälper dig att fördjupa dina kunskaper. 

  Spela ett instrument

  Att lära sig spela ett musikinstrument är en annan bra färdighet att ta till sig. Detta förbättrar din kreativitet och håller ditt sinne skarpt. 

  1. Yousician

  Det finns lektioner för flera olika instrument på den här webbplatsen, inklusive gitarr, piano och ukulele. Med över 9 000 tillgängliga lektioner kan du enkelt välja ett nytt instrument och börja resan för att bemästra det. 

  2. JustinGuitar

  Oavsett din färdighetsnivå hittar du relevanta lektioner på Justin Guitar-webbplatsen. Det sägs vara ett av de bästa ställena att lära sig gitarr, eftersom lektionerna är effektiva och omfattande. 

  3. Piano Nanny

  < img src="/wp-content/uploads/59904ae4935611fafd3a8a403bc626da.jpg" />

  Försöker du lära dig piano? Piano Nanny ger dig lektioner helt gratis. Du kan också göra frågesporter i slutet av varje lektion för att stärka din inlärning och hålla dig skarp. 

  Allmänt lärande

  Det är alltid en bra idé för att lära dig nya saker, och även om du inte är säker på exakt vad du vill lära dig, erbjuder dessa webbplatser många kurser för alla tänkbara ämnen.

  1. Masterclass

  Om du verkligen vill lära dig av experterna är Masterclass en fenomenal resurs. Med kurser från personer som Gordon Ramsay, Neil Gaiman och Chris Voss kommer du säkerligen att få förstklassig information om en bred katalog av ämnen. 

  2. Linkedin Learning

  Sajten för lärande av färdigheter Lynda är nu känd som Linkedin Learning. Om du har ett premium Linkedin-konto kan du följa rekommenderade kurser för att hjälpa dig att stärka kompetensen för att lyfta din karriär.

  3. Skillshare

  img src=”/wp-content/uploads/6eb4d99a7cd0c30586352530e40960fa.jpg” />

  För mer kreativa ansträngningar är Skillshare en fantastisk webbplats med kurser som lär ut ämnen som animation, design, fotografi & film, skrivande med mera. Du hittar kurser som undervisas av experter inom dessa områden och kan få kontakt med andra som lär sig samma saker som du.