Tyskland: Över 50 knivattacker – varje dag

0
61

Publicerad 23 november 2021 kl 10.56

Utrikes. De tyska polismyndigheterna registrerade cirka 20.000 knivattacker under förra året. Det motsvarar i genomsnitt mer än 50 attacker per dag, rapporterar Junge Freiheit.

Gilla artikeln på Facebook

I tio av de 16 tyska delstaterna har polisen lämnat information om förövarnas ursprung, och det visar sig som väntat att invandrare är kraftigt överrepresenterade.

Cirka 40 procent av dem som misstänkts för knivattacker saknar tyskt medborgarskap. Runt 60 procent av de misstänkta har ett tyskt pass, men hur många av dem som har invandrarbakgrund framgår inte av statistiken.

Totalt uppges 17,4 procent av knivattackerna ha begåtts av invandrare som vistades illegalt i Tyskland eller hade skyddsstatus. Enligt uppgifter från flera delstater är Syrien det land som de knivattackerande invandrarna oftast kommer ifrån, skriver Junge Freiheit.

I början av november högg en syrier urskillningslöst passagerare med en kniv på ett snabbtåg mellan Nürnberg och Regensburg. Fyra personer skadades, varav några allvarligt. Efter brottet hittade polisen propagandavideo från Islamiska staten i mannens ägo. Åklagarna, som först hade “uteslutit” ett terrormotiv till attacken, ändrade sig efter det fyndet.