Nissans Ariya EV kommer med gratis laddning i två år (men du måste skynda dig)

0
97
Nissan

Nissan har släppt mer information om sin kommande elektriska crossover-SUV, 2023 Ariya. Även om det ursprungligen tillkännagavs i mitten av 2020, delade Nissan äntligen priset på klistermärken samt lite information om de olika alternativen för trimnivåer.

Priset för Ariya kommer att börja på bara 47 125 USD (separat från en destinationsavgift på 1 175 USD), och återbetalningsbara bokningar på 500 USD är nu öppna på Nissans webbplats. Om du väljer en av de mer premiummodellerna kan dock ditt slutpris potentiellt nå över $60 000 om du går all in på de extra alternativen. Det finns goda nyheter, men Nissan är berättigad till hela $7 500 federal skattelättnad och en mängd olika statliga incitament, vilket kommer att hjälpa till att hålla kostnaderna mer överkomliga.

Nissan erbjuder fordon i en handfull snygga färger för Ariya, och du har fyra separata trimalternativ att välja mellan:

  • Ariya Venture Plus med framhjulsdrift:

    b>Det här alternativet har ett 87kWh-batteri, 238-hästkrafters AC-synkronmotor, ProPILOT Assist med Navi Link, 221lb-ft vridmoment, en snabbladdningsport och den kan nå upp till uppskattningsvis 300 miles på en enda laddning. Den kostar 47 125 USD med en fraktkostnad.

  • Ariya Evolve Plus med framhjulsdrift: Den här har också ett 87 kWh-batteri och en 238-hästars AC-synkron motor, 221lb-ft vridmoment, en digital Intelligent Around View-monitor, ett kraftfullt panoramatak med panoramautsikt och en beräknad räckvidd på 285 miles per laddning. Den kostar 50 125 USD.
  • Ariya Premiere med framhjulsdrift:Denna modell erbjuder samma specifikationer för batteri, motor, vridmoment, räckvidd och körsträcka som de två föregående. Den har dock även ProPILOT Assist 2.0 och ProPILOT Park. Det ger dig 54 625 USD tillbaka.
  • Ariya Platinum Plus:Slutligen, och dyrast, erbjuder denna modell ett mer spännande utbud av kraft och funktioner. Den har en e-4ORCE fyrhjulskontroll med dubbla motorer, ett 87 kWh batteri, 389-hästkrafters AC synkronmotor, 442 lb-ft vridmoment, en beräknad räckvidd på upp till 265 miles, rörelseaktiverad handsfree baklucka och Nappa-läderutsedda sittplatser . Du kan köpa den för $60 125.

Det som är riktigt intressant är dock att Nissan erbjuder rabatterade EVgo-laddstationer till de första 10 000 personerna som gör en officiell bokning. Du måste dock boka din före 31 januari 2022 för att vara berättigad till det, så skynda dig om du är intresserad. Rabatten i sig inkluderar ett tvåårigt EVgo-medlemskap gratis samt 500 USD i laddningskrediter när du faktiskt köpt fordonet.

Ursprungligen skulle crossover-SUV:n börja säljas i Japan 2021 och blev senare tillgängliga för konsumenter i Nordamerika några månader senare, men förseningar drev tillbaka leveranser till Kanada och USA. Det är värt att notera att Nissans bokningswebbplats säger “Reservationerna kan överstiga de ursprungliga fordonsproduktionsnivåerna. Därför kan Nissan inte garantera leverans av en 2023 Ariya till något specifikt datum,” så planera därefter

via The Verge