Hoe PNG naar PDF te converteren op Windows 11 of 10

0
36

Heeft u een PNG-afbeeldingsbestand dat u naar PDF moet converteren? Als dat zo is, gebruik dan de ingebouwde PDF-printer van Windows 10 of 11 om een ​​PDF te maken van je PNG-afbeeldingen. We laten u zien hoe u dat op uw pc doet.

GERELATEERD: Een Microsoft Word-document converteren naar een PDF

Hoe PNG-naar-PDF-conversie werkt op Windows 11 en 10

Zowel Windows 10 als 11 hebben een virtuele PDF-printer. Wanneer je met deze printer iets vanuit een app afdrukt, verandert de printer dat bestand in een pdf-bestand. U kunt het resulterende PDF-bestand vervolgens overal op uw computer opslaan.

U gebruikt deze virtuele printer om uw PNG-afbeelding om te zetten in een PDF-bestand. Nadat je het hebt opgeslagen, kun je het e-mailen, uploaden naar de cloud of een fysieke kopie afdrukken.

GERELATEERD: Afdrukken naar PDF op elke computer, smartphone , of Tablet

Converteer een PNG-afbeelding naar een PDF-document op Windows 11 en 10

De stappen om PNG naar PDF te converteren op zowel Windows 10 als 11 zijn behoorlijk ongeveer hetzelfde.

Begin met het openen van de map waarin uw PNG-afbeelding zich bevindt in een Verkenner-venster. Als u Windows 10 gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u “Afdrukken.” Als u Windows 11 gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en kiest u Meer opties weergeven > Afdrukken.

Advertentie

Een “Afdrukafbeeldingen” venster zal openen. Selecteer in dit venster de virtuele PDF-printer door op de “Printer” vervolgkeuzemenu en kies “Microsoft Afdrukken naar PDF.” Specificeer het papierformaat door op de “Papierformaat” vervolgkeuzemenu en selecteer een optie.

Als u de kwaliteit van het uitgevoerde PDF-bestand wilt wijzigen, klikt u op de “Kwaliteit” vervolgkeuzemenu en selecteer een optie.

Op de “Afdrukken afdrukken” in de rechterzijbalk van het venster, hebt u opties om te wijzigen hoe uw PNG-afbeelding in de PDF wordt weergegeven. Klik op een optie in deze zijbalk om het voorbeeld aan de linkerkant te bekijken.

Onderaan de “Print Pictures” venster, specificeer hoeveel pagina's u in uw PDF wilt met behulp van de “Copies of Each” optie. Om uw foto in de PDF te laten passen, schakelt u de functie “Fit Picture to Frame” optie.

Klik ten slotte onder in het venster op “Afdrukken” om uw PDF-bestand te maken.

Windows opent een “Afdrukuitvoer opslaan als” raam. Selecteer hier de map waarin u uw PDF-bestand wilt opslaan. Klik op de “Bestandsnaam” veld en typ een naam voor uw PDF. Klik vervolgens op “Opslaan.”

Advertentie

Om uw nieuw gemaakte PDF te openen, opent u de map waarin u deze heeft opgeslagen , en u zult daar de PDF-versie van uw PNG-afbeelding zien, eindigend op “.pdf”.

Dat is alles wat er is om PNG naar PDF te converteren met behulp van de ingebouwde optie op Windows 10 en 11. Veel plezier!

Noodzaak een PDF naar een JPG converteren? Er is ook een optie om dat te doen.

GERELATEERD: PDF converteren naar JPG op Windows 10

LEES VOLGENDE

  • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
  • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
  • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
  • › Wake-on-LAN inschakelen in Windows 10 en 11
  • › Wat is no-code en is het de toekomst van technologie?
  • › Hoe u sneller kunt streamen op uw tv