Enorme GoDaddy-gegevensinbreuk legt meer dan een miljoen accounts bloot

0
50
ViChizh/Shutterstock.com

Er is weer een enorme datalek opgetreden, en deze keer treft het GoDaddy-klanten. In totaal werden 1,2 miljoen accounts getroffen door de aanval, waardoor veel mensen zich zorgen maakten over de veiligheid van de privé-informatie van hun website.

GoDaddy heeft de inbreuk gemeld aan de Securities and Exchange Commission. Het bedrijf legde uit dat het ongeoorloofde toegang heeft gedetecteerd tot de systemen waarop het WordPress-servers host en beheert. Omdat WordPress zo'n populair hulpmiddel is voor het maken en beheren van websites, kan dit een ernstige aanval zijn.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDWat is het verschil tussen FTPS en SFTP?

Wat de hackers betreft, werd van actieve klanten hun sFTP-inloggegevens gestolen. Dit wordt gebruikt voor bestandsoverdrachten. Daarnaast zijn gebruikersnamen en wachtwoorden voor WordPress-databases gebruikt. Dat betekent dat de aanvallers volledige toegang kunnen hebben tot de inhoud van een website. Sommige gebruikers hadden hun SSL (HTTPS)-privésleutels zichtbaar, waardoor de kwaadwillende aanvaller een website kon nabootsen.

GoDaddy heeft WordPress-wachtwoorden en privésleutels opnieuw ingesteld, dus het heeft al de nodige stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de aanvaller niets kan misbruiken met de verkregen wachtwoorden. Het bedrijf is bezig met het genereren van nieuwe SSL-certificaten voor klanten.

De persoon gebruikte rond 6 september 2021 een gecompromitteerd wachtwoord om toegang te krijgen tot de systemen van GoDaddy. Het bedrijf zei dat het de inbreuk ontdekte op 17 november 2021. Het heeft op 22 november 2021 een aanvraag ingediend bij de SEC. Dat is een goede reactietijd van GoDaddy, aangezien het vaak tijd kost voordat het bedrijf precies weet wat er is gebeurd voordat het iets indient.

Advertentie

Als je GoDaddy gebruikte om je WordPress-website te hosten, wil je je inhoud in de gaten houden en al je wachtwoorden wijzigen om er zeker van te zijn dat alles veilig is.

LEES VOLGENDE

  • › Wat is no-code en is het de toekomst van technologie?
  • › Hoe u sneller kunt streamen op uw tv
  • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
  • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
  • › Wake-on-LAN inschakelen in Windows 10 en 11
  • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen