Bestanden en mappen uploaden naar Google Drive

0
22

Elk Google-account wordt geleverd met 15 GB gratis opslagruimte in Google Drive. Profiteer van deze cloudopslag door bestanden en mappen te uploaden vanaf uw desktop of mobiele apparaat. We laten u zien hoe.

Inhoudsopgave

Ondersteunde bestandstypen op Google Drive
Bestanden uploaden naar Google Drive
  Bestanden uploaden op desktop (Windows, Mac, Linux, Chromebook)
  Op mobiel (iPhone, iPad of Android)
Mappen uploaden naar Google Drive
Bestanden uploaden en mappen naar Google Drive met slepen en neerzetten
Microsoft Office-documenten converteren naar Google-indeling op Drive

GERELATEERD: Hoe om uw desktop-pc te synchroniseren met Google Drive (en Google Foto's)

Ondersteunde bestandstypen op Google Drive

Google Drive ondersteunt alle bestandstypen, wat betekent dat u elk bestand van uw computer of telefoon naar de cloud kunt uploaden. Drive kan ook een voorbeeld van bepaalde bestandstypen in de browser bekijken, zodat u ze niet hoeft te downloaden en openen om de inhoud ervan te zien.

Houd er rekening mee dat er limieten zijn aan de bestandsgrootte. U kunt de volledige lijst met ondersteunde bestandstypen en -groottes bekijken op de Google Drive Help-pagina.

GERELATEERD: Wat zijn computerbestanden en -mappen?< /p>

Bestanden uploaden naar Google Drive

Als u vanaf uw computer bestanden wilt toevoegen aan uw Google Drive-account, gebruikt u de website van Drive. Gebruik op een mobiel apparaat zoals iPhone, iPad en Android de gratis Drive-app om bestanden te uploaden.

Upload bestanden op desktop (Windows, Mac, Linux, Chromebook)

Om te beginnen bestanden uploaden naar Google Drive, open een webbrowser op uw computer en start de Google Drive-site. Log in op de site met uw Google-account.

Advertentie

Open na het inloggen de map waarin u bestanden wilt toevoegen. Selecteer vervolgens in de linkerzijbalk Nieuw > Bestand uploaden.

De standaard & #8220;openen” venster zal openen. Selecteer in dit venster het bestand of de bestanden die u naar de cloud wilt uploaden. Om meerdere bestanden te selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt in Windows of Command op Mac terwijl u op de bestanden klikt. Klik vervolgens op “Openen.”

In de rechterbenedenhoek van de Google Drive-site ziet u een &# 8220;X-items uploaden” dialoogvenster (waarbij “X” het aantal bestanden is dat u uploadt). In dit gedeelte wordt een groen vinkje weergegeven naast de bestanden die met succes zijn geüpload.

Hoewel u tijdens dit proces andere tabbladen kunt gebruiken, moet u dit tabblad of uw browservenster niet sluiten totdat het uploaden is voltooid. Op dat moment zijn uw geüploade bestanden beschikbaar in uw Google Drive-account. U kunt deze bestanden openen vanaf elk van uw compatibele apparaten en ze delen met vrienden en collega's.

Op mobiel (iPhone, iPad of Android)

Om bestanden te uploaden vanaf uw iPhone , iPad of Android-telefoon naar Google Drive, start u eerst de Google Drive-app op uw telefoon.

Open in de Drive-app de map waarin u nieuwe bestanden wilt toevoegen. Tik vervolgens in de rechterbenedenhoek van de app op de “+” (plus) teken.

Een “Maken Nieuw” menu wordt geopend. Tik hier op “Uploaden.”

De bestandsbeheerder van uw telefoon wordt geopend. Selecteer het bestand of de bestanden die u wilt uploaden. Om meerdere bestanden te selecteren, houdt u het eerste bestand ingedrukt en tikt u vervolgens op andere bestanden die u wilt toevoegen.

En de Drive-app begint de geselecteerde bestanden naar uw account te uploaden.

GERELATEERD: Hoe om een ​​directe downloadlink voor Google Drive-bestanden te maken

Mappen uploaden naar Google Drive

Net als bestanden kunt u volledige mappen van uw computer uploaden naar Google Drive. Helaas kun je dit niet doen op mobiele apparaten.

Ga om te beginnen naar de Google Drive-site en open de map waarin je je map wilt toevoegen.

Vanuit Google Drive&#8217 ;s linkerzijbalk, selecteer Nieuw > Map uploaden.

De ’s van uw computer 8220;openen” venster zal openen. Selecteer in dit venster een map om deze naar de schijf te uploaden.

Advertentie

Drive uploadt uw map en al zijn inhoud. U bent helemaal klaar.

Upload bestanden en mappen naar Google Drive met slepen en neerzetten

Op desktop, een snelle en gemakkelijke manier om bestanden en mappen naar Google Drive te uploaden, is door de methode slepen en neerzetten te gebruiken. Je hebt deze methode waarschijnlijk gebruikt om bestanden op je lokale computer te verplaatsen, en het proces is net zo eenvoudig.

Om deze methode te gebruiken, opent u eerst Google Drive in een webbrowser op uw computer. Navigeer naar de map waarin u bestanden wilt uploaden.

Open nu de bestandsbeheerder van uw computer om bestanden en mappen te selecteren die u wilt uploaden. Gebruik Verkenner op Windows, Finder op Mac, de app Bestanden op Chromebook of uw favoriete bestandsbeheerder op Linux. Zoek in deze hulpprogramma's de map of bestanden die u wilt uploaden, sleep deze items en zet ze neer op de Google Drive-site in uw webbrowser.

Google Drive uploadt al uw gesleepte items naar uw cloudopslag. Easy peasy.

GERELATEERD: Standaard gedrag voor slepen en neerzetten van bestanden instellen op Windows 10

Microsoft Office-documenten converteren naar Google-indeling op Drive

Als u uw Microsoft Office-documenten (zoals DOCX-, XLSX- en PPTX-bestanden) uploadt naar Google Drive, wilt u wellicht de oorspronkelijke indeling van Google gebruiken om deze documenten te bewerken. Het is eenvoudig om uw Word-, Excel- en PowerPoint-indeling te converteren naar respectievelijk de indelingen Documenten, Spreadsheets en Presentaties van Google, zodat u ze in uw browser kunt bewerken. U kunt ze indien nodig zelfs later terug naar Office-indeling converteren.

Advertentie

Als u uw Office-bestanden automatisch naar de Google-indeling wilt laten converteren, start u eerst Google Drive in een webbrowser op uw computer. Klik in de rechterbovenhoek van Drive op "Instellingen" (een tandwielpictogram).

Klik in het menu dat wordt geopend op “Instellingen.”< /p>

Op de “Instellingen” venster, naast “Uploads converteren,” zet de “Geüploade bestanden converteren naar Google Docs Editor Format” optie. Klik vervolgens op “Gereed” in de rechterbovenhoek.

En dat is het. Google Drive converteert alle toekomstige uploads van Office-documenten naar de respectieve Google-indelingen.

Als u de bestanden liever niet automatisch laat converteren en in plaats daarvan selectief uw Office-documenten naar Google-indelingen converteert, kunt u dat doen voor uw Word-, Excel- en PowerPoint-documenten.

Naarmate u meer en meer bestanden aan uw Google Drive-account toevoegt, moet u ervoor zorgen dat ze uw opslagruimte niet overbelasten. We hebben enkele Drive-organisatietips die u kunt gebruiken om uw bestanden in uw account beter te ordenen.

GERELATEERD: Hoe u uw Google Drive kunt ordenen

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u sneller kunt streamen op uw tv
  • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
  • › Waarom huren bedrijven hackers in?
  • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
  • › Wake-on-LAN inschakelen in Windows 10 en 11
  • › Wat is no-code en is het de toekomst van technologie?