Tusenvis protesterer mot kommende nedstengning i Wien

0
58

Demonstranter roper slagord og lysbluss under en demonstrasjon mot tiltak for å bekjempe koronaviruspandemien i Wien, Østerrike, lørdag 20. november 2021. Banner lyder: ' Kontrollerer grensen. Ikke ditt folk'. (AP)

Tusenvis av demonstranter samlet seg i Wien lørdag etter at den østerrikske regjeringen kunngjorde en landsomfattende nedstengning for å begrense de raskt økende koronavirusinfeksjonene i landet.

Det høyreekstreme opposisjonspartiet Freedom Party var blant dem som har oppfordret til protesten og lovet å bekjempe de nye restriksjonene.

Demonstrasjoner mot virustiltak var også ventet i andre europeiske land, inkludert Sveits, Kroatia og Italia.

https://images.indianexpress .com/2020/08/1×1.png

Fredag ​​kveld åpnet nederlandsk politi ild mot demonstranter og syv personer ble skadet i opptøyer som brøt ut i sentrum av Rotterdam rundt en demonstrasjon mot Covid-19-restriksjoner.

Den østerrikske nedstengningen starter tidlig mandag og vil i første omgang vare i 10 dager, og vil deretter bli revurdert. Den vil maksimalt vare i 20 dager.

De fleste butikker vil stenge, og kulturarrangementer vil bli avlyst. Folk vil kun kunne forlate hjemmene sine av visse spesifikke grunner, inkludert å kjøpe dagligvarer, gå til legen eller trene.

Den østerrikske regjeringen sa også at fra og med 1. februar vil landet gjøre vaksinasjoner obligatorisk.< /p>

Da marsjen startet på Heldenplatz i Wien, samlet tusenvis av demonstranter seg på det enorme torget. Rundt 1300 politifolk var på vakt. De brukte høyttalere for å fortelle demonstrantene at det var nødvendig med masker, men de fleste brukte dem ikke.

Synger “motstand!” og de blåste i fløyter begynte demonstrantene å bevege seg sakte nedover byens indre ringvei. Mange viftet med østerrikske flagg og bar skilt som hånet regjeringsledere som kansler Alexander Schallenberg og helseminister Wolfgang Mueckstein.

Noen hadde på seg legeskrubb; andre tok på seg stanniolhatter. De fleste tegnene fokuserte på det nylig annonserte vaksinemandatet: “Min kropp, mitt valg,” stod det i ett. «Vi står opp for barna våre!» sa en annen.

Freedom Party-leder Herbert Kickl, som tidligere denne uken kunngjorde at han hadde testet positivt for Covid-19 og måtte holde seg isolert hjemme, dukket opp via video. Han fordømte det han kalte “totalitære” tiltak fra en regjering “som mener den bør tenke og bestemme for oss”.

Vaksinasjoner i Østerrike har platået til en av de laveste ratene i Vest-Europa, og sykehusene er hardt rammet. stater har advart om at intensivavdelingene deres når kapasitet. Gjennomsnittlig daglige dødsfall har tredoblet seg de siste ukene.

Ikke helt 66 % av Østerrikes 8,9 millioner mennesker er fullt vaksinert, ifølge tall fra myndighetene.

Den østerrikske forbundskansleren Schallenberg ba om unnskyldning til alle vaksinerte fredag ​​kveld og sa at det ikke var rettferdig de hadde å lide under de fornyede låsebegrensningene da de hadde gjort alt for å hjelpe til med å holde viruset inne.

“Jeg beklager å ta dette drastiske skrittet,” sa han på allmennkringkasteren ORF.

I Frankrike fordømte innenriksminister Gerald Darmanin lørdag hendelser på den karibiske øya Guadeloupe, et av Frankrikes oversjøiske territorier, der det brøt ut voldelige demonstrasjoner denne uken over Covid-19-restriksjoner.

Darmanin sa Darmanin 29 personer ble pågrepet av politiet i natt. Myndighetene kunngjorde fredag ​​en beslutning om å sende ytterligere 200 polititjenestemenn til øya og et nattlig portforbud fra kl. 18.00 til 05.00 som skal innføres frem til tirsdag.

Demonstranter har iscenesatt veisperringer og satt fyr på gateutstyr og biler. De fordømmer Covid-19 helsepasset som kreves for å få tilgang til restauranter og kafeer, kulturelle arenaer, idrettsarenaer og langdistansereiser. De protesterer også på obligatorisk vaksinasjon for helsepersonell.

Plasset viser at folk er fullt vaksinert, har nylig hatt en negativ test av bevis på en nylig bedring av Covid-19.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.