Hur man använder Apple Watch Dock

0
25
Alim Yakubov/Shutterstock.com< /figure>

Visste du att din Apple Watch har en docka? Du kan använda den här praktiska menyn för att snabbt komma åt senaste appar eller favoritappar. Eftersom det är helt anpassningsbart är det värt att ta sig tid att konfigurera det och få det att fungera för dig.

RELATERAT: Hur man Lägg till en app i Dock på en iPad

Var är Apple Watch Dock?

Du kan komma åt docka med ett enda klick på sidoknappen på din Apple Watch. Det här är inte den digitala kronan (som används för att komma åt Apple Watch-appens huvudmeny) utan den långa platta knappen bredvid den.

Apple

När du gör det ser du en lista med appar som du kan bläddra igenom med fingret eller genom att vrida den digitala kronan. Det finns två primära metoder som du kan använda dockan: som en “historik” av apparna du nyligen har använt, eller som en statisk meny med favoriter som du kan starta utan att behöva navigera i alla dina appar.

Längst ner på dockan finns en “Alla appar” knapp som tar dig till den vanliga Apple Watch-menyn (utlöses normalt med ett tryck på den digitala kronan).

Sidoknappen på din Apple Watch kan också användas för att komma åt din plånbok med en dubbeltryckning . Om du håller ned sidoknappen ser du en meny med alternativ för att stänga av klockan, visa ditt medicinska ID eller ringa räddningstjänst. Om du håller knappen intryckt tillräckligt länge kommer den att larma och ringa räddningstjänst åt dig.

Anpassa dockan för att göra den mer användbar

h2>

Du kan växla mellan en statisk docka med favoritobjekt och dina senast använda appar genom att starta Watch-appen på din iPhone och trycka på Docka högst upp i listan. Tryck på “Senaste” för att visa en lista över nyligen använda appar, eller “Favoriter” för att skapa en lista över appar som du använder ofta.

Annons

Om du väljer en statisk docka kan du trycka på “Redigera” i det övre högra hörnet av skärmen, välj och välj dina appar:

Ta bort appar med det röda “minus” ikonen och lägg till nya appar med det gröna “plus” ikon:

Använd knappen Ordna om till höger om en app (tre vertikala linjer) för att ta tag i den och flytta den uppåt eller nedåt i listan. Ordningen du väljer är hur dina appar kommer att visas i dockan, så placera dina mest använda appar överst.

Du kan lägga till vilken app som helst på din klocka till dockan, inklusive vissa funktioner som inte beter sig som appar men som nås på det här sättet som Now Playing och Wallet. Alla ändringar du gör kommer att uppdateras i realtid, och om du har dockan öppen på din klocka kommer du att se objekt visas, försvinna och flytta runt när du gör justeringar.

RELATED: Så här ställer du in och använder Apple Pay på din Apple Watch

En funktion du kunde ha missat

Du&#8217 ;Därförlåts för att jag inte inser hur användbar dockan kan vara eftersom Apple inte gör så mycket av en sång och dansar om den jämfört med den bärbara enhetens andra funktioner. Den är kanske mest användbar för att fästa Now Playing-appen på en lättillgänglig plats eftersom den funktionen tenderar att försvinna när du behöver den som mest.

Annons

Om du’ Om du är intresserad, kolla in några andra användbara Apple Watch-tips och tricks som du kanske har missat.

LÄS NÄSTA

  • › Så här tänder du ljus med ditt larm
  • › Vad är No-Code, och är det framtidens teknik?
  • › Så här aktiverar du Wake-on-LAN i Windows 10 och 11
  • › Hur du får snabbare strömningshastigheter på din TV
  • › Vad är nytt i Chrome 96, tillgängligt nu
  • › Varför anlitar företag hackare?