Hoe het Apple Watch-dock te gebruiken

0
62
Alim Yakubov/Shutterstock.com< /figuur>

Wist je dat je Apple Watch een dock heeft? U kunt dit handige menu gebruiken om snel toegang te krijgen tot recente of favoriete apps. Aangezien het volledig aanpasbaar is, is het de moeite waard om de tijd te nemen om het in te stellen en voor u te laten werken.

GERELATEERD: Hoe te Voeg een app toe aan het Dock op een iPad

Waar is het Apple Watch Dock?

Je hebt toegang tot de dock met een enkele klik op de zijknop op uw Apple Watch. Dit is niet de digitale kroon (die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het hoofdmenu van de Apple Watch-app) maar de lange platte knop ernaast.

Apple

Wanneer u dit doet, ziet u een lijst met apps waar u doorheen kunt bladeren met uw vinger of door aan de digitale kroon te draaien. Er zijn twee primaire methoden om het dock te gebruiken: als een “geschiedenis” van de apps die u onlangs hebt gebruikt, of als een statisch menu met favorieten dat u kunt starten zonder dat u door al uw apps hoeft te navigeren.

Aan de onderkant van het dock bevindt zich een “Alle apps” knop waarmee u naar het normale Apple Watch-menu gaat (normaal geactiveerd door op de digitale kroon te tikken).

De zijknop op uw Apple Watch kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw Wallet door dubbel te tikken . Als je de zijknop ingedrukt houdt, zie je een menu verschijnen met opties om je horloge uit te zetten, je medische ID weer te geven of hulpdiensten te bellen. Als je de knop lang genoeg ingedrukt houdt, klinkt er een alarm en worden de hulpdiensten voor je gebeld.

Pas het Dock aan om het nog nuttiger te maken

h2>

Je kunt schakelen tussen een statisch dock met favoriete items en je laatst gebruikte apps door de Watch-app op je iPhone te starten en op Dock boven aan de lijst te tikken. Tik op “Recente” om een ​​lijst met recent gebruikte apps weer te geven, of “Favorieten” om een ​​lijst op te stellen met apps die u vaak gebruikt.

Advertentie

Als u een statisch dock kiest, tikt u op “Bewerken” in de rechterbovenhoek van het scherm kies en kies je apps:

Verwijder apps met de rode “min” pictogram en voeg nieuwe apps toe met de groene “plus” pictogram:

Gebruik de knop Herschikken rechts van een app (drie verticale lijnen) om deze te pakken en omhoog of omlaag in de lijst te verplaatsen. De volgorde die u kiest, is hoe uw apps in het dock worden weergegeven, dus plaats uw meest gebruikte apps bovenaan.

Je kunt elke app op je Watch toevoegen aan het dock, inclusief enkele functies die zich niet als apps gedragen, maar op deze manier toegankelijk zijn, zoals Now Playing en Wallet. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden in realtime bijgewerkt en als u het dock op uw horloge heeft geopend, ziet u items verschijnen, verdwijnen en bewegen terwijl u aanpassingen aanbrengt.

GERELATEERD: Apple Pay instellen en gebruiken op uw Apple Watch

Een functie die u had kunnen missen

U'8217 Het zou me vergeven worden als ik me niet realiseer hoe nuttig het dock kan zijn, aangezien Apple er niet veel van maakt en erover danst in vergelijking met de andere functies van de wearable. Het is misschien wel het handigst om de Now Playing-app op een gemakkelijk bereikbare plek vast te zetten, aangezien die functie de neiging heeft te verdwijnen wanneer je hem het meest nodig hebt.

Advertentie

Als je’ als je geïnteresseerd bent, bekijk dan nog een paar andere handige Apple Watch-tips en -trucs die je misschien hebt gemist.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
  • › Wat is no-code en is het de toekomst van technologie?
  • › Wake-on-LAN inschakelen in Windows 10 en 11
  • › Hoe u sneller kunt streamen op uw tv
  • › Wat is er nieuw in Chrome 96, nu beschikbaar
  • › Waarom huren bedrijven hackers in?